הוא ציפה, הוא קיווה, ומדינה שלמה עשתה זאת יחד איתו, אך גם הלילה (בין שלישי לרביעי) ליאו מסי חווה עוד מפח נפש במדי נבחרת ארגנטינה, שנכנעה 2:0 לברזיל באצטדיון בבלו הוריזונטה במסגרת חצי גמר הקופה אמריקה 2019 בין שתי היריבות המושבעות. בצד השני, החבורה של טיטה עמדה בלחץ מול הקהל המקומי והעפילה לגמר הטורניר בפעם ה-20 בתולדותיה, בו היא תחכה למנצחת בין אלופת שני הטורנירים הקודמים, צ’ילה, לפרו.
הפתיחה הייתה כולה של הנבחרת המארחת שעלתה חדה לכר הדשא וכבר אחרי 19 דקות מצאה את הרשת, כשגבריאל ז’סוס נהנה מבישול של רוברטו פירמינו והכניס את הקהל הצהוב, כולל נשיא המדינה, ז’איר בולסונארו שחגג ביציע, לטירוף מוחלט. שער בכורה למספר 9 בטורניר. למרות הפיגור, דווקא בנקודה הזו ארגנטינה הצליחה להיכנס לעניינים והחלה לסכן את שערו של אליסון, שבדקה ה-30 החסיר פעימה לאחר שראה נגיחה של סרחיו אגוארו חולפת מעליו ונעצרת רק במשקוף. יתרון מינימלי לסלסאו בתום 45 דקות קצביות.
המחצית השנייה אולי הייתה הטובה ביותר של האלביסלסטה בטורניר. הנבחרת של ליאונל סקאלוני עלתה בטירוף ובעיקר בעזרתו של מסי, הצליחה לייצר לא מעט מצבים, שלרוע מזלה לא מצאו את הרשת. הפרעוש היה הקרוב מכולם כשבדקה ה-57 הוא בעט חזק לקורה הימנית של אליסון מתוך הרחבה. ברזיל מצידה, לא הבריקה אבל ידעה להעניש את מסי וחבריו על חוסר המחץ שלהם, כשבדקה ה-71 יצא ז’סוס למבצע סולו אדיר, בסיומו החזיר לפירמינו עם בישול משלו, כדי לעזור לחלוץ ליברפול לסגור את העסק ולהרגיע את הקהל בבלו הוריזונטה, אותו קהל שחזה ב-7:1 הבלתי נשכח לגרמניה בחצי גמר מונדיאל 2014.
עם שריקת הסיום, השחקנים של טיטה חגגו את העלייה לגמר ראשון בקופה מאז 2007, אבל כבר ממחר הם יחלו בהכנות למשחק הגורלי בלילה שבין שבת לראשון, כשהם יודעים שכל תוצאה במראקנה מלבד זו שתביא למדינתם זכייה תשיעית במפעל – לא באה בחשבון. ומה עם מסי? הוא יחכה לפחות שנה נוספת (עד הקופה בקיץ הבא) כדי לזכות לתהילה גם במדים התכולים-לבנים של מדינתו, כשאת הטורניר הנוכחי, אותו סיים עם שער אחד בלבד בפנדל, הוא בוודאי יעדיף לשכוח.
מחצית ראשונה
דקה 1: המשחק בבלו הוריזונטה יצא לדרכו תחת אווירה נהדרת ביציעים.
דקה 9: הברזילאים שלטו יותר בכדור למן הפתיחה אבל נתקלו במשחק אגרסיבי של ההגנה הארגנטינאית מנגד והפעם גם הגיע הצהוב הראשון, לאחר שניקולאס טליאפיקו תיקל בגסות את גבריאל ז’סוס.
דקה 11: למרות השליטה הצהובה, דווקא החבורה של סקאלוני רשמה איום ראשון. לאנדרו פארדס ניסה את כוחו עם בעיטה מכ-35 מטרים, שחלפה מעט מעל המשקוף של אליסון, שראה את הכדור מפספס את המסגרת ונשם לרווחה.
דקה 19, ברזיל עלתה ל-0:1: הקהל הצהוב כמעט והגיע לגג האצטדיון. דני אלבס יצא קדימה ולאחר מהלך נהדר מצא את רוברטו פירמינו בצד הימני של הרחבה בעזרת כדור חכם. חלוץ ליברפול המשיך עם מסירת רוחב למרכז הרחבה, שם חיכה ז’סוס, שנותר לגמרי לבדו והכניע את ארמאני עם בעיטה חזקה שלא הותירה לשוער האורח סיכוי.
דקה 30: השחקנים של טיטה החסירו פעימה. הרמה של מסי מכדור חופשי מצאה את הראש של סרחיו אגוארו שהמשיך עם נגיעה קשתית שכבר הכניעה את אליסון, אך לרוע מזלו פגשה במשקוף וקיפצה על יד קו השער לפני שהכדור הורחק על ידי ההגנה הצהובה.
מחצית שנייה
דקה 50: הארגנטינאים התחילו טוב את החצי השני וכבר כעבור חמש דקות סיכנו את השער. מסי פרץ מצד שמאל ומצא על קו ה-16 את לאוטארו מרטינס שהמשיך עם בעיטה בנגיעה, אותה הצליח אליסון לקלוט בידיו הבטוחות.
דקה 52: הלחץ בתכלת-לבן נמשך. מסי שוב היה במרכז העניינים כשהוריד כדור מצוין לרודריגו דה פול, אבל הבעיטה ששלח הקשר מחוץ לרחבה עלתה מעל המשקוף של אליסון ונחתה ביציע.
דקה 56: ברזיל הייתה חייבת להכפיל את היתרון לאחר שמהלך וירטואוזי של ז’סוס הסתיים עם מסירה שהציבה את פיליפה קוטיניו לבדו מול ארמאני, אבל קשר ברצלונה לא מצא את המסגרת ובעט מעל השער.
דקה 57: הקצב המסחרר על הדשא בבלו הוריזונטה נמשך. מסי קיבל את הכדור בצד שמאל של הרחבה, בעט חזק לפינה הקרובה וראה את הכדור ננעץ בקורה. הפרעוש הגיע לריבאונד והעביר רוחב שחלף על פי השער, אך ללא נגיעה של שחקן ארגנטינאי שתדחק את הכדור פנימה. יותר קרוב מזה השחקנים של סקאלוני לא היו יכולים להיות.
דקה 71, ברזיל עלתה ל-0:2: מזה למסי וחבריו כבר יהיה קשה לחזור. ז’סוס הרגיש צורך להחזיר לפירמינו על הבישול ולשם כך מספר 9 יצא למהלך סולו אדיר במהלכו רץ לאורך חצי מגרש והיתל בשלושה שחקני הגנה, כשלאחר מכן הוא מצא את חברו להתקפה, שמול הרשת החשופה לא התבלבל ושלח את הכדור פנימה.
ברזיל: אליסון, דני אלבס, טיאגו סילבה, מרקיניוס (ז’ואאו מירנדה, 64), אלכס סנדרו, קאסמירו, ארתור, פיליפה קוטיניו, אברטון (וויליאן, 46), רוברטו פירמינו וגבריאל ז’סוס (אלאן, 80).
ארגנטינה: פרנקו ארמאני, ניקולאס טליאפיקו (פאולו דיבאלה, 85), ניקולאס אוטמנדי, חרמן פאצלה, חואן פויט, לאנדרו פארדס, רודריגו דה פול (ג’ובאני לו סלסו, 67), מרקוס אקוניה (אנחל די מריה, 59), ליאו מסי, סרחיו אגוארו ולאוטארו מרטינס.