יום ראשון, 30.03.2025 שעה 07:57
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגה ספרדית 24-25
6327-7828ברצלונה1
6329-6229ריאל מדריד2
5723-4729אתלטיקו מדריד3
5224-4628אתלטיק בילבאו4
4438-4927ויאריאל5
4435-3828בטיס6
4031-3329ראיו וייקאנו7
4034-2828מיורקה8
3941-4128סלטה ויגו9
3831-2729ריאל סוסיאדד10
3637-3228סביליה11
3623-2528חטאפה12
3441-3628ג'ירונה13
3342-3328אוססונה14
2940-2728אספניול15
2846-3128ולנסיה16
2744-3229אלאבס17
2746-2829לגאנס18
2547-3228לאס פלמאס19
1665-1929ויאדוליד20

ברצלונה מפנטזת: בניית האצטדיון הטוב בעולם

יש תקציב, יש דד ליין ומטרה: הקטאלונים רוצים לשדרג מסיבית את הקאמפ נואו ולהפוך את הקמפוס לאטרקציה שהיא הרבה מעבר לספורט. הצצה נדירה אל העתיד

|
הקאמפ נואו החדש (מערכת ONE)
הקאמפ נואו החדש (מערכת ONE)

600 מיליון יורו תקציב. דד ליין שנקבע ל-2024 ומטרה ברורה: בניית קומפלקס הספורט הטוב בעולם. פרויקט הדגל של ברצלונה, "אספאי בארסה" (השטח של בארסה), תופס תאוצה. ראשי המועדון מדברים בגלוי על מהפכה בכל מה שקשור בחוויית האוהד - בין אם הוא בדרך למשחק, לסיור במתקנים או צופה מהבית. איך זה יתבצע? עיצוב מחדש של כל המתקנים בראייה שהיא מעבר למודרנית. קבלו הצצה אל העתיד.  

הקמפוס יעבור שדרוג מסיבי. המיניאסטדי, האצטדיון הקטן שמשמש את בארסה ב' ואת קבוצת הנוער, הוחלף באסטדי יוהאן קרויף שנפתח במרחק של שמונה ק"מ מהקמפוס הראשי. במקום בו עמד המיניאסטדי נבנה כעת הפלאו בלאוגרנה החדש שישמש את קבוצות הכדורסל והכדוריד של המועדון לצד הופעות ואירועי תרבות. במקום הפלאו בלאוגרנה הנוכחי יקום מתחם בילוי עם מסעדות שיכלול בתוכו את חנות האוהדים הענקית הסמוכה - FCBotiga. 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
הפיכת הקאמפ נואו לאטרקציה מיוחדת

עד פתיחת הפרויקט, כמות המבקרים בקמפוס במסגרת סיורים רשמיים הייתה פחות או יותר זהה לכמות האוהדים שמגיעים למשחק ביתי רנדומלי. במסגרת הפרויקט, בברצלונה מדברים על מטרה ברורה - יותר מבקרים בימים בהם אין משחק. הציפייה היא שביקור בקמפוס יהפוך לאטרקציה שהיא הרבה מעבר לספורט, סיור בקאמפ נואו או במוזיאון אלא יום בילוי לכל דבר. 

עם כל הכבוד לאוכל ושופינג במתחם, גולת הכותרת של הפרויקט היא כמובן שיפוץ הקאמפ נואו והרחבת תכולתו ל-105 אלף מקומות ישיבה. מדובר בהוספה של למעלה מ-5,000 מקומות לאצטדיון שממילא הוא הגדול באירופה. אחרי השיפוץ, האצטדיון יהיה מקורה לחלוטין, על הגג יותקנו מסכי ענק ובכלל, הכל יהיה יותר נוח - הגישה למושבים, זוויות הראייה וכל שירותי האצטדיון. הקאמפ נואו המיושן שיחגוג בספטמבר 62 יקבל לא רק שינוי מבני, אלא גם תוספת כוח טכנולוגית כולל כיסוי 5G - הטכנולוגיה הניידת הגבוהה ביותר בעולם. 

קאמפ נואו (רויטרס)קאמפ נואו (רויטרס)

כלומר, מבחינת חוויית הצופה, הקאמפ נואו יהפוך ל"אצטדיון וירוטאלי" שיחבר את האוהדים לשחקנים. "הכול על מנת לאפשר לאוהדים הזדמנות לחוות את המשחק בדרך אחרת. כמו למשל זווית צילום מנקודת המבט של מסי שתאפשר למשתמש לראות מה שהוא רואה כשג'ורדי אלבה פורץ על קו שמאל ומבקש ממנו את הכדור", אמר וויליאם מנארלי ממנהלי פרויקט "אספאי בארסה". 

שימוש ב-5G יאפשר כאמור לקהל להיות חלק מהאקשן על ידי קבלת הילוכים חוזרים מכל זווית, סטטיסטיקות אונליין וכאמור שימוש במציאות מדומה ורבודה. כך ייראו כדורגל בעתיד והעתיד הוא 2024. עד אז, מחפשים בברצלונה מימון והציעו את זכויות שם הקאמפ נואו ל-10 שנים למכירה תמורת סכום גבוה מ-200 מיליון יורו - שליש מעלות הפרויקט כולו. 

הקאמפ נואו (רויטרס)הקאמפ נואו (רויטרס)

פרויקט "אספאי בארסה" אושר על ידי חברי המועדון ב-2014, אז הובא גם הארכיטקט האמריקאי מנארלי לקחת פיקוד. מנארלי ושותפיו, ביניהם רמון חסוס, שהגיע לאחרונה לישראל להרצות במסגרת תכנית ניהול ספורט טק של קולוסיאום ספורט, מרכז פרס לשלום ולחדשנות וברצלונה. הם השתמשו במודל תכנון ובנייה BIM - טכניקה לכריית וניהול מידע על מבנים ומתקנים. למעשה, הקאמפ נואו עבר במשך תקופה ארוכה סריקה שנועדה ליצור עבורו מודל דיגיטלי שיעזור בתהליך השיפוץ וייצר מעין מפת דרכים לפרויקט. 

"אספאי בארסה" עודד את החיבור של בארסה לעולם הטכנולוגי במסגרת המוטו: "יותר ממועדון". במהלך 2017, הקימה ברצלונה מרכז חדשנות והחלה להסתכל אל העתיד או יותר נכון "להמציא את עתיד הכדורגל". עבור הנשיא ברתומאו, מדובר בפרויקט החשוב ביותר של המועדון. למשל, הושקה על ידי אריק אבידל תכנית "רובוט פול", שמאפשרת לילדים חולים המאושפזים בבית חולים להניע רובוט, לראות דרכו את המשחק ואף לתקשר עם השחקנים.  

גג'וספ מריה ברתומאו (רויטרס)

מוקדם יותר השנה, בתום שנתיים מתישות של בירוקרטיה, קיבלה הנהלת ברצלונה את כל אישורי הבנייה מהרשויות לפרויקט השיפוץ הנרחב שישנה פני שכונה שלמה וזאת חרף התנגדות חלק מהתושבים. בתקשורת בקטלוניה אמנם דיווחו לאחרונה על דחייה נוספת בעבודות בקאמפ נואו, ככל הנראה בשל ההמתנה לסגירת עסקת שם האצטדיון, אבל דובר ברצלונה מיהר להרגיע ואמר: "הפרויקט בלתי ניתן לעצירה". ב-2024 יהיה לברצלונה את האצטדיון המתקדם ביותר בעולם. 




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןענק: איך אסי בוזגלו מתכונן לחג הפסח
ענק: איך אסי בוזגלו מתכונן לחג הפסח?
נגןאמבפה מתלהב ובצדק מבובת השעווה שעשו לו
אמבפה מתלהב ובצדק מבובת השעווה שעשו לו
נגןלא רק כדורגלן: רונאלדו מצטרף למשחק מכות
לא רק כדורגלן: רונאלדו מצטרף למשחק מכות
נגןאשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
אשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */