יום שבת, 04.01.2025 שעה 12:46
ליגת העל Winner 24-25
3511-3416הפועל ב"ש1
3417-3116מכבי ת"א2
3315-3416מכבי חיפה3
3022-3316בית"ר ירושלים4
2415-2016הפועל חיפה5
2323-1716עירוני ק"ש6
2023-1816מכבי בני ריינה7
1924-2016הפועל ירושלים8
1920-1516בני סכנין9
1726-2216מכבי נתניה10
1420-1016עירוני טבריה11
1427-1116מכבי פ"ת12
1231-2216מ.ס אשדוד13
1225-1216הפועל חדרה14

דו"ח הגזענות: בני יהודה בראש, בית"ר משתפרת

האוהדים הזהובים הם שיאני הקריאות הגזעניות בעונת 2018/19, אצל הקהל הירושלמי נרשמו רק שני מקרי גזענות. ירידה גם בכמות הקריאות ביציעי מכבי ת"א

|
אוהדי בני יהודה (עמרי שטיין)
אוהדי בני יהודה (עמרי שטיין)

עונת הכדורגל של ליגת ג’פניקה הגיעה לסיומה וזה הזמן גם לסכם את ענייני הגזענות ביציעים, מי השתפר, מי עלה לפסגה המפוקפקת ומי הפתיע לרעה. דו”ח סיכום של עונת 18/19 של התכנית “בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים” של הקרן החדשה לישראל שיפורסם היום (שלישי) קובע, כי חלה ירידה חדה ומשמעותית במספר הקריאות הגזעניות בכל המגרשים. בעונה שעברה נקראו כ-54 קריאות גזעניות לעומת 19 בלבד העונה. בהחלט שיפור נאה וחשוב. 

השינוי הגדול והיסטורי מגיעה דווקא מכיוונה של בית״ר ירושלים, בעוד שאצל הקהל הירושלמי נרשמו רק שני מקרי גזענות, שגם הם הושתקו ע”י רוב הקהל, זאת לעומת 19 מקרים בשנה שעברה. יחד עם זאת, בית"ר היא שיאנית האירועים של התפרעות ביציע והשלכת אבוקות, עם עשרה אירועים בסך הכל. כמו כן, ביציעי בית״ר נשמעו לאורך העונה פעמים בודדות של קריאות כנגד יצחק ולאה רבין ז"ל.

אוהדי בית"ר ירושלים (עמרי שטיין)אוהדי בית"ר ירושלים (עמרי שטיין)

יש לציין כי הקריאה שהייתה נפוצה בשנים קודמות ביציעי בית״ר: ״הקבוצה הגזענית של המדינה״, לא נשמעה העונה ביציעים כלל. הקריאה ״שיישרף לכם הכפר״ נשמעה במשחק אחד בלבד, על ידי 300 אוהדים, והושתקה במהרה על ידי אלפים ביציע.

כמו כן, ישנה ירידה גם בכמות הקריאות הגזעניות במכבי ת״א, כאשר ביציעיה נשמעו חמש קריאות גזעניות ע”י קהל אוהדים, לעומת 16 בעונה שלפניה. ארבע מתוך הקריאות היו של בודדים והושתקו על ידי רוב יושבי היציע הצהוב.

אוהדי מכבי ת"א (עמיחי הילמן)אוהדי מכבי ת"א (עמיחי הילמן)

לעומת זאת, בני יהודה הפכה לראשונה לשיאנית הקריאות הגזעניות, בעוד שבמשחקיה נשמעו 12 פעמים קריאות גזעניות לעומת 14 בעונה שעברה. הקריאה הגזענית הנפוצה ביותר, היא של אוהדי בני יהודה: ״בית״ר, אתם קהל של ערבים״. בנוסף, העונה נשמעו שלושה מקרים של נהמות של קהל לעבר שחקנים, לעומת שבעה מקרים בעונה שעברה.

אוהדי בני יהודה (שחר גרוס)אוהדי בני יהודה (שחר גרוס)

במשחקיה של הקבוצה משכונת התקווה נשמע 13 פעמים המשפט: ״אתם קהל של ערבים״, על אוהדי בית״ר ירושלים. בנוסף, ביציעי בני יהודה נשמעו נהמות (פעמיים), קריאות שיישרף לכם הכפר (פעמיים), ועוד ארבע מקרים של קריאות גזעניות על ידי בודדים ביציע. יש לציין שהחל מפתיחת העונה ולאורך רובה הייתה מחאה של אוהדי בני יהודה כנגד הנהלת הקבוצה, דבר שתרם לא מעט להתגברות הקריאות הגזעניות, במטרה שיוטלו עונשים על הנהלת הקבוצה. כדי להיאבק בתופעה בני יהודה ומכבי נתניה ערכו בשיתוף התכנית ״בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים״ סרטון שקורא להימנע מגזענות ואלימות בגמר הגביע.

במשחקי בני סכנין נרשמו ארבע מקרים של התפרעויות אוהדים, שלוש מהן היו חריגות ואלימות במיוחד ולא נשמעו קריאות גזעניות בכל משחקי הקבוצה. פעם אחת בלבד התקיימה קטטה אלימה בין שני מחנות אוהדים מחוץ ליציעים, במשחק בין בית״ר ירושלים לבין הפועל תל אביב במחזור ה-13. כמו כן, התרחש עימות אלים במהלכו הותקף אוטובוס אוהדי בית״ר ירושלים שהיה בדרכו למשחק בסכנין.

אוהדי בני סכנין (רדאד גאוהדי בני סכנין (רדאד ג'בארה)

בבתי הדין המשמעתי עמדה בית״ר ירושלים לדין שמונה פעמים, מכבי חיפה בילתה בבית הדין חמש פעמים, בני יהודה, הפועל חיפה, מכבי חיפה ומכבי ת״א הגיעו ארבע פעמים למעמד, מכבי נתניה שלוש ובני סכנין שלוש פעמים. רק מכבי נתניה ובני יהודה עמדו לדין על גזענות, פעם אחת כ״א.

דו"ח ההגינות לסיכום עונת 2018/19 של התכנית 'בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים' מיסודה של הקרן החדשה לישראל הורכב על סמך דוחות של משקיפים בכל משחקי ליגת העל. על סמך עדותם של משקיפים אלו הורכב הדו"ח, שמאגד את כל האירועים הגזעניים והאלימים, תוך הצלבת המידע עם פעולות בית הדין, דו"חות השיפוט, סיקור תקשורתי ועם הקבוצות עצמן. הדו"ח שואף לכלול בתוכו את כל האירועים שהאוהד הסביר עלול היה להיתקל בהם במגרשי הכדורגל.

אוהדי מכבי חיפה (נעם מורנו)אוהדי מכבי חיפה (נעם מורנו)

לאורך העונה כולה התקיימו לפני משחקי הליגה טקסים בשיתוף עמותות חברתיות שונות וזאת בהובלת מנהלת הליגה. כמו כן, זו הייתה העונה השנייה של הנבחרת לאחריות חברתית, פרויקט ייחודי של ׳בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים׳ בשיתוף ההתאחדות לכדורגל וארגון שחקני הכדורגל. במסגרת הפעילות העונתית 16 שחקנים ושחקניות נבחרו לייצג את הערכים של שוויון, סובלנות וקבלת האחר בכדורגל.

לאורך העונה נערכו אירועים שונים הכוללים, בין היתר, טורנירים ופאנלים של כדורגלנים במוסדות חינוכיים, בהובלת שחקני הנבחרת: גל אראל, שלומי אזולאי, אחמד עאבד, דני עמוס, דיא סבע, שרן ייני, מאור בוזגלו, דניאל סופר, שי שדה, זיו כבדה, מהראן ראדי, אשרת עיני, נורה אבו שנב, סמיר עבד אל-חי, אורן כהן ואמייה טגה (קפטן של כבוד).

אסור לפספס
נגןספרד: כל קבוצה והשער הכי יפה לשנת 2024
ספרד: כל קבוצה והשער הכי יפה לשנת 2024
נגןפיקה מעביר שיעור לכוכבים: ליגת המלכים!
תלמדו! פיקה מעביר שיעור על הקינגס ליג
נגןעומד בציפיות? המיטב של אמבפה בריאל מדריד
עומד בציפיות? המיטב של אמבפה בריאל מדריד
נגןבוזגלו בהלם: הסרטון שהתפוצץ למיליונים
בוזגלו בהלם: הסרטון שהתפוצץ למיליונים
/* LAST / NEXT ROUNDs */