עוביידה חטאב, בלם מ.ס. אשדוד, לא משלים עם רוע הגזירה שאמורה לשלוח אותו בסוף החודש לכלא לתקופה של 15 חודשים. זאת, על אף שבית המשפט העליון דחה את בקשתו לדיון נוסף בהרכב מורחב ונשיאת בית המשפט העליון, השופטת, אסתר חיות, קבעה שאין מדובר בשאלה משפטית חשובה שמצדיקה דיון נוסף.
חטאב, יחד עם עורך דינו אביגדור פלדמן, שוקלים את צעדיהם, כאשר האפשרויות העומדת בפני הבלם של אשדוד היא פנייה בבקשת חנינה שתוגש לנשיא המדינה, ראובן ריבלין, או פנייה לבג"צ מיוחד. לדעת עורך הדין פלדמן, לחטאב נעשה עוול, והאופציה המועדפת בשלב זה היא בקשת חנינה שתוגש כבר בשבוע הבא.
כפי שחשפנו לראשונה ב-ONE, בית המשפט העליון קיבל בחודש מרץ את ערעורה של המדינה בגין תאונת הפגע וברח בה היה מעורב חטאב ובעקבותיה נהרג בן אדם, חטאב נשלח לכלא ל-15 חודשי מאסר. בתחילה, בית המשפט המחוזי קבע לחטאב עונש של שישה חודשי מאסר בצורת עבודות שירות עם פסילת רישיון הנהיגה שלו למשך 7 שנים. המדינה הגישה ערעור, כמו גם הבלם, ובסופו של דבר בית המשפט העליון קיבל את עמדת המדינה.
בהחלטה של העליון נכתב בין השאר: "לאחר ששקלנו בנסיבותיו האישיות של המערער, המלצת תסקיר שירות המבחן, נטילת אחריות מצדו לתוצאות הטרגיות, ולו גם באיחור, השלכת העבירה על חייו, הטיפול שעבר ובמיוחד נסיבת חלוף הזמן הרב מאז התרחשות התאונה ועד להיום ולאור העיקרון שערכאת הערעור אינה ממצה את הדין, מצאנו לקבל את ערעור המדינה ולהעמיד את עונשו של המערער על 15 חודשי מאסר שירוצו מאחורי סורג ובריח".
בבקשה לדיון נוסף בעליון שכאמור נדחה, חטאב ציין בזמנו בפנייה שלו באמצעות עורכי דינו, אביגדור פלדמן וימימה אברמוביץ' כי: “בית המשפט הנכבד ציין במסגרת פסק הדין כי מתחשב במיוחד בנסיבת חלוף הזמן הרב מאז התרחשות התאונה ועד להיום". אולם לא מתקבל על הדעת, כי היום, לאחר ארבע שנים וחצי מקורות התאונה, ולאחר כשנתיים מהגשת הערעור לבית המשפט הנכבד, יינתן פסק דין אשר מבטל עונש של עבודות שירות ושולח נאשם למאסר של ממש, מאחורי סורג ובריח".
בזמנו לאחר החלטת בית המשפט להחמיר בעונשו אמר עורך הדין פלדמן כי: "מדובר באירוע שהתרחש לפני ארבע שנים וחצי. להעניש היום אדם על מי שהיה - או לא - לפני שנים, זה לא נכון או ראוי. נכון, חטאב אינו אדם פרטי, אלא איש ציבור, אבל כל אדם זכאי לצדק. אמנם מדובר בדברים חמורים, אבל חטאב לא קיבל צדק".
השינוי שעבר עוביידה מאז אותה תקרית: "חטאב עבר בתקופה הזאת מסלול של שינוי מהלך חיים, בזמן הזה הפך לכדורגלן מקצועי, התחיל ללמוד באוניברסיטה ובאקדמיה לספורט ולהנחית עליו את הצורך להיכנס לבית סוהר עם עבריינים לתקופה כזאת זה מהלך שלא יביא תועלת לאף אחד - לא לחטאב ולא לציבור".
"עבירת ההפקרה אכן חמורה. הנפגע קפץ לכביש וחטאב לא יכול היה לבלום והוא אכן עזב את המקום, אך משום שחשש שיתקל בתגובות אלימות של אלו שהתקהלו שם, אך עם זאת הוא לא התחמק מאחריות והוא הסגיר את עצמו למשטרה כשעה וחצי מרגע האירוע והסביר את מעורבתו".
"בית המשפט החליט שאמנם הוא עזב את המקום אבל לא היה ביכולתו להשיב שום עזרה לנפגע. התאונה התרחשה בכביש מהיר ומאחוריו טור של מכוניות, אם היה עוצר ויורד - ניתן להניח שגם הוא היה נפגע ועומד בסכנת מוות. היו כמה מקרים בעבר של אנשים שעמדו בשולי הדרך כדי לסייע לנפגעים והם עצמם נהרגו".