מערכת ONE
|

ג'ואל אמביד חוגג (רויטרס)
המהפך הושלם והסוס השחור של ה-NBA ממשיך לדהור, אולי לעבר הגמר. הסדרה המרתקת בין טורונטו לפילדלפיה נמשכה הלילה (בין חמישי לשישי) והסיקסרס השלימו מהפך בדרך ל-1:2 בסדרה עם 95:116 ענק במשחק השלישי.
המשחק היה התקפי מאוד וכבר ברבע הראשון הוליכה הקבוצה מפנסילבניה 29:32, ג’ואל אמביד וג’ימי באטלר היו בשיאם והובילו את חבריהם ליתרון שתפח עד 53:64 בירידה להפסקת המחצית. גם היכולת הטובה של קוואי לנארד לא הספיקה והפער כבר עמד על ספרות כפולות.
אמביד המשיך ביכולת הטובה, אבל לנארד הצליח להחזיר את הקנדים למשחק כשהקטין את ההפרש ל-89:81 כשנותרו 12 דקות בלבד לסיום. כאן הגיע רבע אחרון משונה במיוחד, ששינה את כל מהלך המשחק. הכדורים פשוט לא נכנסו לראפטורס והם קלעו 14 נק’ בלבד בעוד פילי סיפקה 27 נק’ משלה בדרך לניצחון.
33 נקודות של לנארד לא הספיקו לקבוצה מאונטריו, גם 20 נק’ של פסקל סיאקם. מהעבר השני, בצד המנצח הובילו ג’ואל אמביד עם 33 נקודות ו-10 כדורים חוזרים, באטלר היה נגיעה מטריפל דאבל כאשר רשם 22 נק’, 9 אסיסטים ו-9 כדורים חוזרים.