בעוד מ.ס אשדוד נאבקת על חייה בליגת העל, בלם הקבוצה, עוביידה חטאב, נאבק על המשך הקריירה הספורטיבית שלו ועל חירותו. הבלם אמור להתייצב למאסר של 15 חודשים ביום ראשון הבא, 5.5.19, כפי שנחשף לראשונה ב-ONE לאור המעורבות שלו בתאונה פגע וברח.
כזכור, בית המשפט העליון קיבל את ערעורה של המדינה בגין התאונה בה היה מעורב חטאב ובעקבותיה נהרג בן אדם. בתחילה, בית המשפט המחוזי קבע לחטאב עונש של שישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות בתוספת לפסילה של רישיון הנהיגה שלו למשך שבע שנים. בית המשפט העליון בהרכב השופטים: פוגלמן, מזוז וקרא החמיר בעונשו של בלם אשדוד.
התאונה בה היה מעורב חטאב התרחשה בדצמבר 2014 , אז נהג ברכבו ופגע בתושב ריינה (שמת במקום), אך הסגיר את עצמו למשטרה רק שעתיים לאחר מכן. בחודש אפריל 2016, הורשע חטאב בעבירות של הפקרה ונהיגה ללא פוליסת ביטוח, אך זוכה מעבירה של מעשי פזיזות ורשלנות.
חטאב הגיש לבית המשפט העליון בקשה לקיום דיון הוסף בעניינו באמצעות עורכי דינו אביגדור פלדמן וימימה אברמוביץ'. באמצעות עורכי הדין מבקש חטאב לקיים דיון נוסף בעניין הרשעתו בבית המשפט העליון בהרכב מורחב של שופטים.
בבקשה לבית המשפט מביא עורך הדין פלדמן את דוגמת פרשת סולימאן אלעביד ורצח חנית קיקוס ז"ל. פרשה שהסעירה בזמנו את המדינה כאשר עורך הדין פלדמן ייצג את אלעביד. בסופו של דבר נשיא בית המשפט העליון דאז, אהרן ברק, נענה לבקשה לקיים דיון בפסק הדין שבערעור בפני הרכב של תשעה שופטים. בסופו של דבר הורשע אלעביד בפסק הדין הנוסף בעבירת רצח ונידון למאסר עולם.
בין היתר בבקשה לדיון נוסף מציינים עורכי דינו של חטאב כי: “אין חולק כי המנוח נדרס ע"י כלי רכב נוספים וזאת לאחר פגיעת המערער במנוח, אולם מעדויות שנשמעו בבית המשפט קמא, עולה כי לא ניתן היה לעצור את הדריסות הנוספות, כפי שהעידו העדים בבית המשפט שעצרו מיד לאחר התאונה וכפי שמתעד סרטון מזמן אמת שהוצג בבית המשפט”.
עוד מציינים עורכי הדין בבקשה כי: “בבית המשפט המחוזי והן בבית המשפט העליון נטענה טענה בדבר הסיכון המוחשי שעלול היה להיווצר למבקש ככל שהיה עוצר את רכבו בשולי הכביש, שכן לא מדובר בסיכון ערטילאי אלא בסיכון של ממש, נוכח גרסת העדים והנתונים שהובאו. יצוין כי בית המשפט הנכבד דחה את הטענה בנימוק שלא נטענה בבית משפט קמא, אולם אין הדבר נכון והטענה נטענה בבית המשפט קמא”.
על ההחלטה לשלוח את חטאב למאסר בפועל כותבים עורכי הדין בבקשה לדיון נוסף: “בית המשפט הנכבד ציין במסגרת פסק הדין כי מתחשב במיוחד ב" נסיבת חלוף הזמן הרב מאז התרחשות התאונה ועד להיום". אולם לא מתקבל על הדעת, כי היום לאחר 4.5 שנים מקורות התאונה , ולאחר כשנתיים מהגשת הערעור לבית המשפט הנכבד, יינתן פסק דין אשר מבטל עונש של עבודות שירות ושולח נאשם למאסר של ממש, מאחורי סורג ובריח”.
“יש לזכור כי הנאשם סיים לרצות תקופת מבחן של 18 חודשים כבר ביום 4.7.18 וכי במהלך תקופה של 4.5 שנים, המשיך בחייו, טיפח את מקצועו כשחקן כדורגל בליגת העל. בזמן התאונה שיחק בליגת העל בקבוצת הפועל ת"א, ולאחר מכן, חווה קשיים להשתלב בקבוצות נוספות ולאחר שנים בהם השקיע את כל מרצו ויכולותיו חזר לשחק בליגת העל בקבוצת אשדוד".
עוד ממשיכים וכותבים עורכי הדין: “עוד עולה מתסקיר שירות המבחן אשר הוגש לבית המשפט הנכבד כי המבקש התחיל לימודים אקדמאיים לחינוך, בקריית אונו, וכאמור עבר לשחק בליגת העל באשדוד ומתגורר באקדמיה לשחקנים ועל כן ביקש שלא להחמיר בעונשו".