מכבי חיפה נכנעה הערב (שבת) לראשונה בעידן מרקו בלבול עם 2:0 מאכזב לבני יהודה באצטדיון סמי עופר. ארנסט מבוקה הורחק כשהירוקים היו בפיגור משער של יאקוב סילבסטר, והאחרון סגר עניין כשהשלים צמד מול הצפוניים וצמצם את הפער בין שתי הקבוצות לנקודה אחת בלבד.
מאמן מכבי חיפה, מרקו בלבול, אמר בסיום ההתמודדות: “לרוב ה-VAR עושה צדק איפה שהעין האנושית טועה, אני עדיין בעד ה-VAR, אנחנו מאוד מאוכזבים להפסיד בבית לעיניי הקהל שלנו, הם שיחקו צפוף ולא היינו חכמים. איבדנו כדורים בקלות, לא יצרנו מספיק הזדמנויות ואחרי האדום היה קשה לרדוף אחריהם”.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
אבוקסיס: חזרנו למאבק על המקום השניההרחקה של ארנסט מבוקה: “זה כבר לא חשוב, אני ראיתי שהוא הלך לכדור והשחקן נתקע בו אבל זו הייתה ההחלטה של השופט. צריכים להסתכל על עצמנו ועל מה שלא עשינו טוב היום. לא היינו מספיק אגרסיביים והאשמה היא עלינו. יש לנו עוד מה לשפר ומה לתקן וצריכים להמשיך הלאה”.
עוד הוסיף המאמן: “גם לפני חודשיים כשניצחנו שלטנו והיינו דומיננטיים. הפעם לא היינו מספיק נחושים, היה חסר משהו ברצון של השחקנים. ההרכב? שיחקנו כבר בשיטה הזו, איטורה היה בסדר והחילוף שלו היה טקטי, בסיכומו של דבר אנחנו מאוד מאוכזבים, לא קונה להפסיד כל 12 משחקים, לא רוצה להפסיד בכלל ולא משנה מתי”.
רוקאביצה נוגח (עמית מצפה)מאמן בני יהודה, יוסי אבוקסיס, בסוף המשחק: “תענוג של ניצחון, אמרתי לשחקנים לפני המשחק לא להתייחס להפסדים האחרונים ורק להמשיך ביכולת. נתנו להם לשלוט אבל שליטה לא מנצחת משחקים, התוצאה אפילו מקפחת אותנו אבל אני שמח בחלקי בניצחון הזה, נתנו משחק יוצא מן הכלל, כמה שחקנים חשובים לא שיחקו היום ועדיין הוכחנו שאנחנו מתלהבים. אם היינו מפסידים זה כבר היה נראה גמור בקרב על המקום השני ועכשיו זה כבר לא ככה”.
יוסי אבוקסיס (עמית מצפה)על יכולתו של יאקוב סילבסטר: “זה שחקן שחיכינו לו ומאוד רצינו להביא אותו אחרי ששוחרר מבית”ר ירושלים. הוא שחקן חכם ומנוסה שעזר לנו עד עכשיו ואני מאוד מקווה שהוא יעזור לנו עד הסוף. המקום באירופה? זו ליגה של עשרה מחזורים מעכשיו, מה שהיה היה, לא פשוט להגיע לאן שהגענו ומפה נצטרך להיות טובים בתשעת המשחקים שנותרו”.
כובש הצמד הוסיף: “נחמד לכבוש את שני שערי הניצחון, במשחקים האחרונים לא הצלחנו לאסוף שלוש נקודות ולכן זה מאוד חשוב. אנחנו מאוד שמחים. אני אותו שחקן כמו שהייתי בבית”ר, לפעמים הולך טוב ולפעמים לא, עכשיו אני ברגע טוב ואני מאושר פה. אני לא כועס על בית”ר, רק שמח על ההזדמנות שקיבלתי כאן ולא מסתכל אחורה. הקבוצה צריכה אותי? אני צריך אותה גם באותה המידה וכאן כדי לעזור”.
סילבסטר כובש בפנדל (עמית מצפה)