אסי ממן
|
במהלך השקת מערכת ה-VAR בישראל דיברה לראשונה רונית תירוש כיושבת ראש איגוד השופטים הנכנסת: “אני מורגלת לעמוד מול קהל רב של נשים, אבל פה אני מול גברים. ביקשו ממני שאדבר קצת על עצמי ועל הרקע שלי. עוד כשהייתי מנכ”לית משרד הספורט היה לי דין ודברים עם ההתאחדות לכדורגל. הקמתי את ועדת סטרשנוב בזמנו, עשינו כמה מהלכים ככל שיכולנו. היום כשאני לומדת את תקציב ההתאחדות ואני רואה כמה קטנה התרומה של משרד הספורט, אני מבינה. בעברי ניהלתי בתי ספר. היו לי נבחרות כדורגל, רבים מהן עלו אחר כך לליגת העל, היו גם מאמנים שגדלו אצלי כתלמידים. כשהלכנו למשחקים נורא צרם לי העניין של הקללות לשופטים. לימדתי את התלמידים לקרוא ‘השופט שגה’. בזכות ה-VAR תפחתנה הטעויות ואולי גם בעקבות כך יופחתו הקללות ואז אפשר להביא את כל המשפחה בשקט ובנחת”.
עוד אמרה תירוש: “בכוונה אמרתי שהטעויות יפתחו, כי ה-VAR לא ימנע את כל הטעויות. הוא לא שופט אלקטרוני, יש לנו את השופטים האנושיים וטוב שכך. אנחנו צריכים להשתמש ב-VAR בצורה נבונה. יצא לנו לראות כמה וכמה משחקים בליגת האלופות, לא הבנתי למה צריך לעכב את המשחק. אם נלך עוד אחורה למשחק של ריאל מדריד מול אייאקס, לנו לא יהיו 36 מצלמות, לנו יש ארבע. ללכת ל-36 מצלמות ולעכב את המשחק, זה נראה לי פספוס אדיר. אני רואה גם יכולת לחסרונות. השימוש צריך להיות מושכל ונבון רק במקרים קריטיים ולתת לשופט לנהל את המשחק כבשלו. אנחנו המדינה שעושה את זה בטווח זמן כה קצר”.
“שאפו לארז כלפון וכל המנהלת שנרתמו, לאיגוד השופטים, המנכ”ל יריב טפר ועוזי יצחקי, שמוליק שטייף הגורם המקצועי וכל השופטים, עוזרי השופטים והסגל הבכיר. תגלו סבלנות, גם בחינוך כשהכנסנו מחשבים המורים לא ידעו להשתמש בבזה בצורה הטובה ביותר, אבל זה לא החליף אותם. בהצלחה לכולנו”.