בעקבות היכולת החלשה מאוד שהציגה בני יהודה ביום שבת מול בני סכנין, מאמן הקבוצה, יוסי אבוקסיס, החליט להשאיר את שחקניו במתח לקראת המשחק הביתי במסגרת רבע גמר גביע המדינה מול הפועל עפולה הערב (שלישי) ב-19:00 ולא תירגל הרכב. כידוע, מדובר במשחק הגומלין, אחרי שבמשחק הראשון הזהובים ניצחו 0:2 בחוץ והם נמצאים עם רגל וחצי בחצי הגמר.
אבוקסיס בדרך כלל לא מפתיע את שחקניו, וההרכב שהוא מתרגל באימון המסכם הוא זה שעולה במשחק, אך היום, לראשונה העונה, כלל לא תרגל את ה-11 שיפתחו מול הקבוצה של יגאל אנטבי, שנמצאת בצמרת הליגה הלאומית. "כולנו לא היינו טובים מול סכנין, ומחר נצטרך לתקן עם עלייה לחצי", אמר שחקן בקבוצה.
יוסי אבוקסיס. לא היה מרוצה מהיכולת נגד סכנין(עמרי שטיין)מלבד קרלוס קוויאר הפצוע, גם דן מורי לא יוכל לקחת חלק במשחק מחר בעקבות כרטיסים צהובים. מי שיחליפו בהרכב יהיה דניאל פלשר, שהתאושש מהפציעה הקלה בקרסול שהשביתה אותו במשחקים האחרונים. פלשר יפתח במרכז ההגנה לצידם של עמית ביטון ואיציק עזוז.
גם יובל אשכנזי, שהתאושש מפריקת הכתף ומול סכנין כבר שיחק מחצית שלמה, עשוי לחזור להרכב. שחקן נוסף שיעלה בהרכב הוא יאקוב סילבסטר, שהחמיץ ברגע האחרון את המשחק מול סכנין בעקבות מחלה, אך היום ערך אימון מלא.
יובל אשכנזי. יחזור להרכב? (עמרי שטיין)הרכב משוער: אמיליוס זובאס, איציק עזוז, עמית ביטון, דניאל פלשר, שי קונסטנטין (אבישי כהן), מתן בלטקסה, יובל אשכנזי (סגס תאמבי), איסמעילה סורו, דולב חזיזה, מאוויס צ'יבוטה (עמית זנטי) ויאקוב סילבסטר.
עפולה תגיע עם סגל מלא, אנטבי: “מאמינים ביכולות שלנו”
מן העבר השני, הפועל עפולה מגיעה למשחק הגומלין מול בני יהודה כשהיא עסוקה בשבועות האחרונים במאבקי הצמרת הצפופים של הליגה הלאומית. במחזור האחרון המומנטום החיובי שלה בליגה נעצר עם הפסד 2:0 להפועל איכסל מהתחתית בעילוט, לאחר שצברה 14 נקודות בשבעת המשחקים האחרונים ותפסה את המקום השלישי, כשהיא רחוקה רק 3 נקודות מהמקום השני שמוביל לליגת העל. בנוסף, העפולאים מחזיקים בהגנה השנייה בטיבה בליגה, כשבאמתחתם רק 19 שערי חובה. הקבוצה מבירת העמק תגיע למשחק במושבה עם סגל מלא.
מאמנה של עפולה, יגאל אנטבי, אמר לקראת משחק הגומלין: “מאבק העלייה לא מעסיק אותנו, אמרתי בעבר שהמטרה שלנו היא לא עליית ליגה. מחר המשחק החשוב ביותר כרגע ונעשה הכל על מנת לעבור שלב. ההכנות הן אותן הכנות, שמנו דגשים על החוזקות שלהם כי בכל זאת מדובר בקבוצה איכותית ומסוכנת מאוד. מבחינתנו, נבוא לשחק על מנת לשנות משהו כי אנחנו בפיגור 2:0. נצטרך ליזום על מנת להבקיע ונעשה זאת, בכדורגל הכל אפשרי וראינו כבר מפגשים שקבוצות חזרו מפיגור יותר גבוה. אנחנו מאמינים ביכולות שלנו ובאפשרות שנעבור”.