הפועל באר שבע נמצאת בעונה מסויטת לכל הדעות. אחרי שלוש אליפויות רצופות, היא מדורגת במקום השביעי, כשנותרו עוד ארבעה משחקים לתום העונה הסדירה והיא נמצאת (מי היה מאמין) בסכנה אמיתית שלא להגיע לפלייאוף העליון, לראשונה מזה שבע שנים.
בבואנו לבחון את הבעיות המקצועיות בקבוצה (ויש לא מעט כאלה), החלטנו ב״מספרת לחיבור״ להתמקד בשחקן אחד, שמהווה סוג של סמל לעונה זאת של הדרומיים. השחקן הזה הוא אחד משחקני הרכש הנוצצים של המועדון מהקיץ האחרון, נייג׳ל האסלביינק. בעזרת הנתונים של חברת אינסטט ספורט (InStat Sport) חקרנו לעומק את המספרים שהוא מספק, הן העונה והן בעונה שעברה עת שיחק בעירוני קריית שמונה.
ראשית, זה המקום להודות, כותב שורות אלה ציפה לגלות ירידה דרסטית במרבית המדדים של שחקן ההתקפה ההולנדי, אולם למעשה, רבים מהנתונים שלו די דומים לעונה שעברה. לדוגמה, אם בעונה שעברה הוא כבש או בישל כל 173.5 דקות, העונה הזה המספר עומד על 172.2 (אם תרצו פירוט - 0.3 שערים ו-0.2 בישולים בממוצע ל-90 דקות העונה, לעומת 0.2 ו-0.3 בעונה שעברה).
דוגמאות נוספות? הדיוק שלו במסירה השתנה בשני אחוזים - מ-72 אחוז ל-74, בגזרת הדריבלים כמעט ואין שינוי עם 7 ניסיונות ל-90 דקות, מהם 3.9 מוצלחים אשתקד ו-4 העונה. הוא מאבד 11 כדורים בממוצע בשתי העונות המדוברות ויחס האיומים/שערים שלו אף השתפר, גם אם במעט, מ-8.2 ל-7.4.
אם כך, הרי שלפחות מבחינה מספרית, הוא לכאורה ״מספק את הסחורה״, לא? ובכן, לצערנו האמת רחוקה מכך. מבלי להפחית ולו במעט מערכה של קבוצתו בעונה שעברה, מה שטוב לעירוני קריית שמונה לא מספיק במקרה זה להפועל באר שבע. הרי העונה לכאורה משחקים לצדו שחקנים טובים הרבה יותר: מאור מליקסון, חנן ממן, בן שהר, עדן בן בסט, דיא סבע עד לא מכבר, וזו רק רשימה חלקית. עם זאת, כאמור, הוא מספק לצדם את אותם מספרים שסיפק לצד שמות לכאורה פחות זוהרים - שובל גוזלן, איסמעיל ריאן, שון וייסמן ומוחמד שכר.
אם נעמיק מעט יותר במספרים, נגלה כי מעבר למספרים היבשים, עליהם שמר האסלביינק, ישנם לא מעט נתונים בהם לא רק שלא השתפר, אלא אף ירד העונה. בראש ובראשונה, הוא מעורב פחות במשחק ומספק בממוצע 26 מסירות לעומת 35 בעונה שעברה, ירידה של 26 אחוזים.
בנוסף, אמנם אחוזי הדיוק שלו במסירה נותרו בעינם ואף השתפרו מעט, אולם אחת הסיבות לכך הוא אופי המסירות. ההולנדי מוסר רק 2.9 מסירות בממוצע למשחק לתוך הרחבה, ורק 1.4 מסירות מפתח. זאת, לעומת מספרים מצוינים של 7 מסירות לרחבה ו-4 מסירות למפתח בעונה שעברה. אם זה לא מספיק, הוא גם סוחט 32 אחוז פחות עבירות למשחק, בפרט באזור המסוכן, עם 1.9 עבירות לעומת 2.8 שסחט ב-17/18.
כמובן שאין להטיל את האשמה במצבה של ב״ש על האסלביינק בלבד, אולם השחקן שהגיע בסוף הקיץ כסוג של מושיע אחרי שטוני וואקמה עזב לטורקיה, לא מצליח לקיים את ההבטחות שנבנו סביבו. הוא רחוק מלהיות הכוכב או המנהיג של ברק בכר על המגרש, ולא בכדי הוא מדורג רק במקום ה-20 בליגה במדד האיכות המצטבר של InStat, מאחורי שחקנים כמו נס זמיר, מוחמד עוואד, פאטוס בצ׳יראי ולוסיו.
שאיפות האליפות של הפועל באר שבע התפוגגו מזמן. גם שאיפות למקום שני או שלישי נראות כעת מעט רחוקות, כאשר המטרה שנותרה היא אחת - הבטחת המקום בין שש הראשונות בארבעת המחזורים שנותרו עד תום העונה. הדרך לכך מתחילה כבר ביום שני (21:00), עת תפגוש הקבוצה של ברק בכר את בית״ר ירושלים בטוטו-טרנר, האצטדיון שעד לא מזמן היה מבצר בלתי מעורער, אך כבר מזמן לא כזה כשהמקומיים ניצחו בו רק פעמיים בששת משחקי הליגה האחרונים.
שני הניצחונות המדוברים, היו שני שערי הבית היחידים של האסלביינק העונה, והקבוצה תהיה חייבת התעלות מצדו, הן מבחינת היכולת והן מבחינת המספרים. כי המקום השביעי, בו סיים החלוץ עם ק״ש בעונה שעברה, הוא כישלון אדיר בב״ש.