חלון ההעברות הנוכחי הוא אחד מהפעילים שידענו בשוק הישראלי בעונות האחרונות. המעברים בין קבוצות ליגת העל, כמו גם מהלאומית, נעשים בקצב מסחרר, כשגם לאוהד הממוצע לא תמיד קל לעקוב. ניתן לחלק את ההעברות בעיקר לשני סוגים: מעבר שחקן מבטיח שכיכב העונה מקבוצה קטנה יחסית לגדולה ומעבר של שחקן שלא זוכה להזדמנויות רבות מקבוצה גדולה לקטנה, בד״כ בהשאלה.
לצד השחקנים שנמצאים בפי כל כבר כמה חודשים, יש כמה ששמם הוחרש יחסית ולא ממש מוזכרים כמלפפונים פוטנציאליים, כשהדבר נכון לשחקנים משני הסוגים הנ״ל. כעת, כשהחלון עוד פתוח, החלטנו ב״מספרת לחיבור״ לזרוק לאוויר כמה מהשמות הללו, מגובים כהרגלנו במספרים ובסטטיסטיקות הרלוונטיים לאותם שחקנים (שנאספו על ידי מנהלת הליגות בכדורגל).
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
תמונת מצב עדכנית: בלומפילד, ינואר 2019ברור גם לנו שחלק מהם יישאר במקומו גם בתום החלון, בין אם מרצונם האישי, בין אם מהתעקשות קבוצותיהם ובין אם מסיבות כלכליות. אולם אם יעברו, מי יודע, אולי יהפכו למלפפון החם הבא. חושבים שפספסנו שחקן שיכול להפוך למלפפון הבא ולחזק את אחת מקבוצות הליגה? מוזמנים לכתוב לנו בתגובות.
יעקב בריהון (בית״ר ירושלים)
הקשר בן ה-25 לא זכה להרבה הזדמנויות העונה. כעת, כשלחלק הקדמי העמוס ממילא של הצהובים שחורים הגיעו גם יוסי בניון ופרדי פלומין, הוא עשוי להיות משותף עוד פחות, ולדעת המדור לא מן הנמנע שעליו לעבור, הן כדי לסייע לעצמו והן משום שיכולותיו בהחלט יכולות לסייע לקבוצות אחרות שפחות משופעות בשחקנים בעמדתו.
לבריהון יש העונה רק חמישה משחקי ליגה כמחליף ו-81 דקות על הדשא בסך הכל. בעונה שעברה קיבל 412 דקות, ואם נצרף את שתי העונות, המספרים שלו פר דקה בהחלט מרשימים - 4 שערים ו-2 בישולים ב-11 איומים לשער (מהם 8 למסגרת). אחוזי השלמת המסירה שלו עומדים על 81, כאשר ה״טיקט״ שלו הוא בלי ספק הדריבלים - 36 כאלה בסה״כ, משמע דריבל כל 13.7 דקות. קבוצות תחתית שמשוועות ליצרתיות שכזו בהחלט יכולות להסתייע בבריהון, לפחות עד תום העונה.
יעקב בריהון מוחלף (אורן בן חקון)עידן נחמיאס (עירוני קריית שמונה)
אם בריהון הוא מסוג השחקנים שקבוצות תחתית יכולות להיעזר בהן, ובכן נחמיאס בלי ספק בקצה השני. בגיל 21, הפך להיות הבלם הצעיר לאחד מעמודי התווך של קבוצתו ולאחד משחקני ההגנה הבולטים בליגה. פרט לשני משחקים בהם היה מושעה, נחמיאס פתח בכולם ומקבוצה שידועה בגידול כוכבים ומכירתם, נראה כי הוא יהיה היעד הבא, גם אם בחלון הנוכחי שמו עדיין לא ברשימות הקניות של הקבוצות הגדולות.
לנחמיאס יש לא מעט נתונים בהם הוא מהמובילים בליגה. הוא בעל משחק ראש טוב עם 87 מאבקי אוויר, מהם 69 מוצלחים (חמישי בליגה, רביעי משחקני ההגנה). גם על הדשא הוא מיטיב להגן עם 47 תיקולים, מהם 32 מוצלחים. בסך הכל, צבר 165 חילוצי כדור העונה, בטופ של שחקני ההגנה בליגה. הוא לא מרבה לבצע עבירות (1 למשחק) ואפילו התקפית הוא תורם עם שני שערים ב-5 איומים לשער, שניהם בנגיחה. לב״ש, לדוגמה, זה רכש קלאסי עם מחשבה לשנים הבאות, אולם גם קבוצות נוספות בהחלט יכולות להתעניין.
עידן נחמיאס (ניסן עייש)איתן טיבי (מכבי ת״א)
אם נישאר בגזרת בלמים שפרצו בקריית שמונה, קשה שלא לתהות לאן נעלם איתן טיבי. מי שהיה אחד הבלמים הטובים והיציבים בארץ ובלם בכיר בנבחרת ישראל, פתח רע מאוד את העונה הנוכחית במכבי ת״א ופשוט נעלם מהרוטציה בלי להותיר זכר. לטיבי יש רק הופעה אחת העונה בליגה, אי שם במחזור הראשון מול מכבי חיפה כמחליף (במקום ז׳איר אמאדור שנפצע) והופעה אחת בגביע לפני שבוע, אחרי חודשים ארוכים של ייבוש.
בעונה שעברה הוא פתח ב-23 משחקים, בהם סיפק 71 תיקולים על הקרקע, 198 חילוצי כדור (מהם 31 בחצי המגרש של היריבה), עלה ל-93 מאבקי אוויר (מהם ניצח ב-62), ואפילו רשם 29 דריבלים ב-81 אחוזי הצלחה (מהגבוהים מבין הבלמים בליגה). אולי למוליכת הטבלה הוא כבר לא מתאים, אך ספק אם קבוצת תחתית כאשדוד, סכנין או אחרות לא תוכל ליהנות משירותיו עד סוף העונה.
איתן טיבי (עמרי שטיין)תאי בריבו (מכבי פ״ת)
אחרי עזיבתו של מנור סולומון, החלוץ בן ה-21 של הלוזונים מסתמן כעסקה הגדולה הבאה שלהם. בריבו חווה עונת פריצה ונראה כי הכישרון שלו רק מתחיל להתגלות. מי שתניח עליו את ידה ראשונה כנראה תיהנה ממנו לכמה שנים, כשמוטב מוקדם מאשר מאוחר.
בריבו משותף כמעט בכל משחק של המלאבסים (17 הופעות), גם אם לא פותח בכולם (6 משחקים בהרכב). יש לו כבר חמישה שערים, ביחס של שער לכל 4.6 איומים, כששניים מאותם שערים הגיעו בנגיחה. הוא בעל כושר גופני מצוין, מאוד תזזיתי ומשנה מהירות היטב. כך, הוא מספק ספרינט כל 1.7 דקות על המגרש, נתון טוב לשחקן בעמדתו בקבוצה שיחסית לא מרבה לתקוף. גם אם לא בחלון הנוכחי, נראה כי החלוץ יהיה מבוקש בהמשך.
תאי בריבו מנסה להגיע לכדור (אחמד מוררה)רועי קהת (מכבי חיפה)
במכבי חיפה יש לא מעט שחקנים ש״נשכחו״ על הספסל, אולם נראה שהמקרה של קהת הוא הבולט ביותר. קשר שהגיע עם כתר על ראשו מאוסטריה כמנהיג הבא בירוק, אולם העונה כמעט ולא רואה דשא. 325 דקות בלבד הוא צבר בשבע הופעות, מהן רק פעמיים פתח בהרכב.
אם נביט על נתוניו יחד עם העונה שעברה, נגלה שצבר שלושה שערים ושני בישולים, סיפק 19 מסירות מפתח ואיים בסך הכל 61 פעמים על השער ו-25 למסגרת. הוא סיפק בעונה שעברה גם 87 חילוצי כדור, מהם 28 בחצי של היריבה, ודייק ב-85 אחוז ממסירותיו. נכון, גם לפי הנתונים כנראה לא מדובר באיש שינהיג את מרכז השדה של מכבי חיפה, אולם כל כך הרבה קבוצות מהחלק התחתון או ממרכז הטבלה זקוקות לשחקן בדמותו, גם בהשאלה.
רועי קהת (עמרי שטיין)מלפפונים פוטנציאליים נוספים
ארון שוינפלד (מכבי ת״א) - 148 דקות בלבד בצהוב בהן סיפק שער אחד ובישול אחד, קבוצות אחרות בוודאי יוכלו להיעזר בו יותר במאבקיהן
עומרי גלזר (מכבי חיפה) - בגיל 22, מי שנחשב כשוער העתיד של ישראל לא ממש צפוי לראות דשא העונה (אחרי 4758 דקות בשתי העונות האחרונות). עדיף לו ולירוקים שיושאל לקבוצה בה יהיה שוער ראשון, אפילו בלאומית.
דור אלו (הפועל ב״ש) - עד לא מזמן המגן הימני הטוב בארץ (5 בישולים ו-26 מסירות מפתח לפני שתי עונות), בעיקר בגלל פציעות וחוסר מזל הוא בדרך החוצה מהאלופה, כמעט כל קבוצות הליגה יכולות להרוויח.
ואלון אחמדי (עירוני ק״ש) - המקדוני בן ה-24 הוא מלך הבישולים של ליגת העל (9) ונכס אדיר לקבוצתו. איזי שרצקי ידוע כמי שדורש סכומים משמעותיים על שחקנים, במקרה הזה, ייתכן שזה שווה את התשלום.
ארון שוינפלד, עומרי גלזר, דור אלו ו-ואלון אחמדי (מערכת ONE)המעקב