יום שישי, 21.02.2025 שעה 23:18
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
5313-4623הפועל ב"ש1
5124-5123מכבי ת"א2
4327-4923מכבי חיפה3
4232-4524בית"ר ירושלים4
3525-3323הפועל חיפה5
3533-3623מכבי נתניה6
3033-2223עירוני ק"ש7
2832-2523מכבי בני ריינה8
2635-3024הפועל ירושלים9
2438-2023מכבי פ"ת10
2332-1823בני סכנין11
2034-1623עירוני טבריה12
1845-3223מ.ס אשדוד13
1437-1723הפועל חדרה14

טאהא האריך חוזה, קורהוט ייחתך ויעבור לאריס

הבלם סיכם בהפועל ב"ש עד 2022 ("מקווה להוסיף עוד כמה אליפויות"), המגן יזומן לשיחה בה יתבשר על עזיבתו. בכר לקראת חיפה: "הביטחון שלי גבוה מאוד"

|
לואי טאהא וברק בכר (שחר גרוס)
לואי טאהא וברק בכר (שחר גרוס)

בלם הפועל באר שבע לואי טאהא האריך את חוזהו אצל האלופה עד תום עונת 2021/2022, כאשר האלופה הודיעה על כך באופן רשמי במסיבת העיתונאים לקראת המשחק מול מכבי חיפה ביום שבת באצטדיון טרנר, בה דיברו הבלם והמאמן ברק בכר לקראת ההתמודדות ועל המצב במועדון.

בתוך כך, מיהאי קורהוט בדרך לסיים את דרכו בהפועל באר שבע. ראשי המועדון אמורים לזמן אותו לשיחה כבר הערב או מחר בבוקר, יגיעו להתרת חוזהו וכך יפנו מקום לזר. על פי דיווחים ביוון, ההונגרי הבינלאומי צפוי לעבור לאריס סלוניקי והגיע להסכמות עם המועדון היווני על חוזה לשנה וחצי. 

“כל מה שאומרים זה תירוצים בסוף. כל שחקן שעולה על המגרש הוא מקצוען. אין יותר מדי בלאגן סביבנו. כל מי שפה, רואה את האווירה. יש אימונים טובים, אווירה טובה. אין לי תלונה אחת על שחקן שלא נותן מעצמו. אנחנו משחקים טוב ואז קורה משהו ולא מצליחים לנצח. גם במשחק האחרון היו לנו 60 דקות טובות והיינו צריכים לכבוש עוד שער או שניים, זה לא מצדיק את ההפסד ושספגנו גולים. יש קבוצה טובה שעושה דברים טובים, צריך להמשיך כך עד שזה יתחבר”, פתח ואמר בכר.

ברק בכר (שחר גרוס)ברק בכר (שחר גרוס)

השחקנים שהגיעו בקיץ: “דברים לא הולכים כמו שצריך, וכשלא הולך זה נראה שעושים טעויות .חלק מהטעויות אנחנו צריכים לתקן. אנחנו רוצים לבנות משהו יציב, לבנות לשנים הבאות”.

עוד אמר המאמן: “כל שחקן צריך לקבל כדי להוכיח את עצמו. יכול להיות שעזרא לא קיבל מספיק ויקבל בהמשך”.

החילופים המאוחרים שהוא מבצע: “במשחקים האחרונים עשינו חילופים בדקה 30. כשאני מרגיש שנכון אני מבצע חילוף. כל משחק מתפתח אחרת, אם צריך אז גם לא אעשה חילופים”.

אני לא אומר שאני שמח והתוצאות טובות, אני לא בורח מאחריות. כשאחננו סופגים שלושה שערים במשחק כזה טוב אז בטח שזה לא בסדר. כאחראי על הקבוצה מקצועית אני צריך גם לראות דברים טובים כדי למנף אותם”, הוסיף בכר. “כל קבוצה שרצה יותר יש לה סיכוי גבוה יותר לנצח, אבל זה לא מה שקובע. צריך לרוץ נכון, במהירויות נכונות, על זה אנחנו עובדים בתקופה האחרונה, על קצב גבוה, ברגע שניישם את זה גם התוצאות ישתנו”.

ברק בכר (שחר גרוס)ברק בכר (שחר גרוס)

הביטחון בעצמו: “הביטחון שלי גבוה מאוד, אני מאמין במערכת ובשחקנים, שום החלטה לא נובעת מחוסר ביטחון, גם במשחק האחרון הייתי שלם מאוד. לפעמים דברים לא מצליחים”.

לקראת מכבי חיפה: “כל משחק הוא יותר אפילו משש נקודות, הכל קרוב, הכל צמוד. יש תחרות מאוד גדולה על הפלייאוף העליון, מבינים את החשיבות של המשחק, הם באים במומנטום מצוין עם קהל גדול ועם התלהבות. צריך להוכיח שאנחנו מספיק טובים בבית, בטרנר”.

משחק הגביע נגד מכבי נתניה: “אני לא עושה שום שיקול לקראת הגביע, ברגע שעושים זאת זה הכי גרוע. נעלה בהרכב הכי חזק בשבת ואחר כך נתפנה לשלישי”.

לואי טאהא וברק בכר (שחר גרוס)לואי טאהא וברק בכר (שחר גרוס)

לואי טאהא שכאמור האריך את חוזהו במועדון: “היה לי קל להאריך חוזה. אני שמח ונרגש ואעשה את כל מה שאני יכול כדי להחזיר למועדון ולקהל. תודה לאלונה. השנה כולנו מאוכזבים מהתוצאות, לא ציפינו לזה. אנחנו מספיק חזקים ומקצוענים כדי לצאת מהמשבר הזה. ברגעים האלה השחקנים האמיתיים נמדדים. מאמין שנתגבר על זה ונצא לדרך חדשה”.

עוד אמר הבלם: “אני מקווה שעד סוף החוזה יהיו עוד אליפויות. בשנים האחרונות התקדמנו לבלי היכר, שואפים לזכות בתארים גם בעתיד”.

לואי טאהא (שחר גרוס)לואי טאהא (שחר גרוס)

25 אחוזי ההצלחה במשחקי החוץ: “אנחנו מודעים לכך שהתוצאות לא ברמה שציפינו. עושים הכל כדי לתקן בהמשך. ברק והצוות מכינים אותו איך לצאת ואנחנו בטוחים שעם קצת מזל, גם זה יגיע. צריך לדעת להתגבר על הבעיה המנטלית שאם סופגים אז מפסידים, צריך למצוא פתרונות ואני מאמין שנמצא את זה”.

השינויים בהגנה: “אני לא חושב שזה משפיע, כי יש לנו מספיק שחקנים טובים ואחראים ומקצוענים. כל אחד בסגל יכול לשחק בהרכב, מי שנכנס ומשחק צריך לתת את המאה אחוז”.

חוסר הביטחון של השחקנים: “אני חושב שקודם כל צריך לשמור על שקט, זה מה שמביא ביטחון לשחקנים. ועם זה צריך להמשיך ולהתקדם, זה הכי חשוב. צריך להרים את הראש ולעבוד קשה יותר. אני מקווה שכבר בשבת הקרובה נצא לדרך חדשה וננצח וניקח שלוש נקודות”.

סטו: הכדורגל הישראלי פחות רציני ומסודר ממה שהכרתי בצרפת

בתוך כך, ז’וליין סטו הצרפתי, שהצטרף הקיץ להפועל באר שבע מנאנסי הצרפתית ושוחרר לאחרונה בשל חוסר שביעות רצון מיכולתו ומיעוט בדקות, התייחס לתקופה בישראל בראיון בצרפת לקראת הבכורה שלו במדי בזיירס מהליגה השנייה בצרפת מול אז’קסיו: “הלכתי לישראל כדי למצוא דרך עבודה אחרת, זה היה המקרה. למעשה, זה הרבה יותר קל מאשר בצרפת וזה התאים לי, יש פחות רצינות ונגיד שהכל פחות מסודר ויש לנו יותר חופש. לדוגמא, שחקנים יכולים לבוא עם המכוניות שלהם למשחקי הבית. החוויה שלי בישראל הייתה מעולה והייתי אומר גם אם זה היה הפוך”.

זז'וליין סטו (נעם מורנו)

"לא היה בתכנון לחזור לצרפת. באותו זמן, רציתי לנסות דבר חדש, רציתי לשנות קצת אווירה, כי הכרתי היטב את הכדורגל הצרפתי ובטח את הליגה השנייה. המטרה שלי הייתה לנסות משהו חדש במקום אחר. הנסיון היה קצר מאוד. החזרה שלי לצרפת נבעה מכמה סיבות. הסיבה הראשונה היא המרחק מהמשפחה ומהילד שלי. הסיבה הנוספת היא גם המרכיב הספורטיבי, כי לא קיבלתי דקות משחק. למעשה, זה לא היה כמו שרציתי, אז התרתי את החוזה שלי בסוף דצמבר". 

"זה עזר לי, מעתה ואילך אני דובר אנגלית שוטפת. האווירה בכדורגל בישראל דומה לטורקיה ולקפריסין. האוהדים הם קנאים אמיתיים, הם תומכים במועדון שלהם. שיחקנו כל סוף שבוע לעיני 20-25 אלף צופים באטמוספרות מטורפות. ברמה האנושית גיליתי תרבות אחרת, אנשים אחרים וטובים. שיחקתי גם בסיבוב הראשון של מוקדמות ליגת האלופות של אירופה. זה שונה לגמרי. הפרק הזה נגמר מבחינתי. רציתי לעזוב את ננסי. עשיתי את שלי שם. גם הנשיא עזב והיתה לי זיקה מיוחדת אליו. היו גם דברים שהפריעו לי".

"המגעים הראשונים לחזור לצרפת החלו לפני שעזבתי את ישראל. עשיתי בדצמבר לא מעט פעמים את הדרך הלוך ושוב בין שתי המדינות כדי לקדם את זה. הצלחנו למצוא הסכם שמתאים לשני הצדדים. בבזאייר, חתמתי די מהר. הם עשו מאמצים רבים להביא אותי ואני גם חיפשתי פרוייקט שמתאים לי אני חושב שאם לא הייתי משחק כדורגל זמן רב מדי, אולי לא היה לי האומץ לחזור לפה".

לכתבה זו התפרסמו 47 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 47 תגובות ב-35 דיונים
הוסף תגובה בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
תגובתך נשלחה ותפורסם בהתאם לשיקולי המערכת
35
מוטי11/01/19, 11:02
שהיה מנהיג לקבוצה לא היה סף נמוך לקבוצה. מלקסון לא מנהיג בן ביטון צריך ללכת זה שהוא שחקן טוב הוא בעיתי. הקשור גם לא עוזר להגנה בשנים של האליפות היו יורדים להגנה 8 9 שחקנים בשביל זה צריך מנהיג לעזור למאמן בתוך המשחק ובחדר הלבשה צריך שחקן כמו ברדה ובוזגלו
השב   •  00
34
מוטי11/01/19, 11:02
שהיה מנהיג לקבוצה לא היה סף נמוך לקבוצה. מלקסון לא מנהיג בן ביטון צריך ללכת זה שהוא שחקן טוב הוא בעיתי. הקשור גם לא עוזר להגנה בשנים של האליפות היו יורדים להגנה 8 9 שחקנים בשביל זה צריך מנהיג לעזור למאמן בתוך המשחק ובחדר הלבשה צריך שחקן כמו ברדה ובוזגלו
השב   •  00
33
אוהד אדום11/01/19, 09:34
למה בכר לא רואה שבן שהר עולה לנו במלא נקודות? למה הוא ממשיך לקבל את הקרדיט המוגזם הזה? אני מסתכל רק עליו במשחקים הוא לא עושה פעולה אחת טובה ועד שכדור טוב נופל לו במקרה לרגליים או לראש הוא גם מחמיץ אותו. אין דריבל אין סיומת אין מסירה אין חכמה אבל העיקר שהוא רץ הרבה אה אדון בכר?
השב   •  00
32
יעקב11/01/19, 09:29
בעוד שנתיים ישחק בבני לוד
השב   •  00
31
ציון לביא11/01/19, 09:15
בש תמשיך לצנוח וספק אם תיהיה בפלייאוף העליון .הבעיה של בש זה צוות המאמנים בראשות בכר. היום מוכח שהישגי האליפות היו של השחקנים הטובים שהיו ולא של המאמן. בש נראית לא טוב וממשיכה בטעויות .רק שחקנים טובים יחפו על יכולתו הגרועה של המאמן ,אבל גם שחקנים טובים המאמן לא יודע להביא
השב   •  10
30
מקווה שאתם קוראים11/01/19, 09:14
תקראו בכתבה על השחרור של באטוקיו איך מכבי מתנהגת לשחקנים; ואז תחזרו לכאן לניהול של אלונה. כרחוק מזרח ממערב.
השב   •  00
29
אליהו11/01/19, 09:12
סתם מזל טוב..
השב   •  00
28
הקופים אלכס11/01/19, 09:11
תזכרו
השב   •  00
27
ביטן11/01/19, 08:05
השב   •  00
26
מחמוד11/01/19, 05:15
אנחנו אוהבים אותכם גם אנחנו נפלנו
השב   •  00
25
שי11/01/19, 00:08
מה קורה איתכםאוהדי מכבי תל אביב יא מסכנים , כואב לכם הישבן משלושת האליפויות על הראש שלכם , תתרכזו בקבוצה שלכם , תלמדו לתת כבוד כמו המאמן והשחקנים שלכם , מבינים שיש לכם סיוטים תהנו מהשנה כי בשנה הבאה , איביץ לא יישאר והסגל שלכם לא יעולה עלינו על חיפה ( מכבי כמובן ) וביתר , כולנו נהיה מעליכם יא שחצנים מגעילים
השב   •  00
אבי11/01/19, 01:51
לך לישון תירגע,אני יודע שאת אוכל את הלב בגלל שאנחנו קורעים את הליגה אבל מה לעשות אנחנו מכבי. תרפה כבר די*י די לך לישון
השב   •  00
24
00711/01/19, 00:03
שלנו העונה , זה כתוצאה מהמצב שבו רוב שחקני ההרכב הראשוב הם הטובים ביותר בארץ כמשלימים ולא מובילים ובגלל זה רמתנו נמוכה ! בן שהר ,טהא ,קבהא הם אמורים להשלים כמחליפים ולא בהרכב הראשון !
השב   •  00
23
הקרנף10/01/19, 23:01
השב   •  00
22
ככה ככה10/01/19, 22:30
יכולים פשוט להגיד לו תודה רבה ולשלוח אותו לקבוצה אחרת שרוצה אותו אבל למה לחתוך עם סכין ולפצוע אותו? למה ?.
השב   •  00
21
וותיק10/01/19, 21:41
חלאס אין שום דבר מועיל, איזה נפילה ההחתמה הזאת
השב   •  10
20
סומך עליכם10/01/19, 20:56
יש לנו מטרה העונה גביע. דיי הרגתם אותנו עם ההחמצות קצת ריכוז קצת פירגון. מצפה ליום שבת
השב   •  00
19
סמיר10/01/19, 20:53
אישיות מוערכת ביטחון עצמי גבוה כמו פיקה גורם לשקט ויציבות בחלק האחורי ובהגנה..כישרון אדיר..החלטה חכמה ויעילה.שאפו
השב   •  00
מכביסט11/01/19, 02:39
השב   •  00
18
אדום10/01/19, 20:28
1אוחיון 2 קואורט 3 שיר צדק 4קבאה 5זריהן 6 בן בסט 7ממן 8 חן עזרה זה הדבר הראשון בקיץ חייב עוד שחרורים 1 בן ביטון מליקסון מיגל ויטור
השב   •  00
17
שי10/01/19, 20:18
הוא מעבר לשיא,
גם ככה לא ימשיך אחרי הקיץ, אז עדיף שיעזוב כבר עכשיו ונביא חיזוק אחר שיוכל בינתיים להשתלב ככה שנהיה מוכנים לאירופה (בתקווה שאכן נעפיל.)
השב   •  00
16
אין שיר ואין צדק10/01/19, 20:03
ויטו פטיטו ופחימו הפצועים רק יחזרו ו בש וו וו וו וו על כולם תקח אליפות בהליכה חכו תראו
השב   •  00
תחיה ותראה10/01/19, 20:17
השב   •  00
המבערים מחכים לפלייאוף10/01/19, 20:22
כבר הכתירו אותכם אבל אתם עדיין לא רגועים, זכר לטראומה שעברתם. הפעם אני מסכים איתכם. לך תדע
השב   •  00
15
צהוב כחול10/01/19, 19:50
השב   •  00
אבי10/01/19, 21:10
נראה לי שאתה ממש טועה באר שבע כבר קיבלה את זה שאין אליפות , אתם בבעיה ולא סתם בעיה אתם פשוט אובססיביים לגבי באר שבע אתם פשוט לא משחררים מאיתנו בכל כתבה, בכל ציץ אתם פשוט מופיעים ומציירים את זה כאילו סה אנחנו אז יאללה קחו תהנו מהאליפות שלכם ורדו לנו מהגב
השב   •  00
דרומי11/01/19, 03:38
השב   •  00
14
לירן10/01/19, 19:47
עם כל הכבוד הגיע הזמן להגיד תודה ולהתראות לויטור, הוא משחק במקרה הטוב 30 אחוז מהעונה. אוגו יכול לשלב פעולה עם טאופוקו, 2 קשרים אחוריים איכותיים יכולים לייצב אולי את ההגנה החלשה להחריד שלנו.צריך לומר את האמת גם הרוש לא מצדיק את עצמו, חיימוב נתן לא מעט הצלחת קריטיות, הגולים אולי לא באשמת הרוש אבל שוער צריך לתת ערך מוסף.
השב   •  10
13
אחד שלא מפחד10/01/19, 19:27
הגיע הזמן לומר לו שלום
השב   •  00
12
שש10/01/19, 19:12
בכר. אני מאד מעריך אותו אבל אם הוא לא רואה את מה שרואים כולם כלומר שלבש יש בעיה הגנתית קשה אז יוסטון , ווי האב א פראבלם.
השב   •  00
גמל אדום10/01/19, 19:52
זה לא מדוייק ואני יסביר, יש לחץ בקבוצה לנצח לכן כולם עולים למעלה להציל את המולדת ומפקירים את ההגנה. כשחקנים יש לנו את ההגנה הובה בארץ. זו עבורנו עונת למידה. יש זמן לתקן, וזה גם מאוד פשוט
השב   •  00
11
שמול10/01/19, 19:10
הבעיה אתה כבר אומר את זה מתחילת העונה תמשיכו כך תביאו את בש לתחתית כולם הביתה כולל את בכר הוא מיצה את היכולת שלו בבש
השב   •  00
10
יניב10/01/19, 19:07
נראה שהכל תירוצים של מזל אבל תהיה סבלנות עד הקיץ לא יותר מכך
השב   •  10
9
שמוליק10/01/19, 19:04
צריך להחליף את כל השחקנים אחד אחד כולל את המאמן אף אחד מהם לא תרם כלום לקבוצה
השב   •  00
8
עופר10/01/19, 19:03
מצטער אבל לואי השנה בין אחד הגרועים בקבוצה בגללו הפסדנו את המשחק נגד בני יהודה אני פשוט לא מבין אך אלופה בשלוש שנים יכולה לשחק ככה גרוע לא הולך משחק אחד שניים אבל כל משחק אתם חושך אין לי הסבר לזה
השב   •  00
7
joel2110/01/19, 18:58
הבעיה של בש היא אך ורק ההתקפה שמחמיצה בלי סוף ואם היו מבקיעים רק 30 אחוז מההחמצות ההפרש ממכבי היה אולי 3 נקודות לטובת הצהובים
השב   •  00
6
לוי10/01/19, 18:49
הוא.רוצה עוד כמה אליפויות יוואלי
השב   •  00
5
פינל10/01/19, 18:46
השב   •  00
אדום10/01/19, 19:34
השב   •  00
עמי11/01/19, 09:33
השב   •  00
4
דרור10/01/19, 18:24
לכל קבוצה בעולם יש תקופות פחות טובות וגם חוסר מזל, כזה מגיע ביחד זה מתכון לתסכול. בגדול קצת יותר איפוס בבעיטה המסיימת התמונה הייתה שונה בתכלית. אני בטוח שבעונות הבאות נחזור להוביל את הליגה. אנחנו איתכם גם בעונות פחות טובות.
השב   •  00
איתן10/01/19, 19:15
זה יקרה כבר בעונה הבאה
השב   •  00
מכבי11/01/19, 02:01
ב"ש נתראה עוד 40 שנה
השב   •  00
3
ניסו10/01/19, 18:20
תעלה עם לויטה בשער תשנה מזל תשנה אוירה הרוש קצת זחוח תעלה עם אלו מגן ימיני בהצלחה וברכה אהובה מחזיק לכם אצבעות
השב   •  00
Ty10/01/19, 18:54
ליגה מעולה. גם לויטה טוב אבל טוב לגיבוי.בהצלחה לכולם
השב   •  00
2
שי10/01/19, 18:18
גם חוסר בטחון וגם חוסר צדק בהגנה תרתי משמע
השב   •  00
1
אריה הגדול10/01/19, 18:16
אתה טועה זה לא הביטחון הגבוהה זה השחצנות והגאווה והתיסכול שגבוהה הצלחה ואצל אלונה
השב   •  00
אסור לפספס
נגןמה היה קורה אם כוכבי הכדורגל היו נשים?
מה היה קורה אם כוכבי הכדורגל היו נשים?
נגןכמה פעמים אפשר להקיף אצטדיון ב-90 דקות?
כמה פעמים אפשר להקיף אצטדיון ב-90 דקות?
נגןהוא רק בן 6: הבן של מסי כובש שער כמו אבא
מסי גאה: הילד שיחזר את הגול המפורסם שלו
נגןאנגליה: השחקן הלך מכות עם האוהדים ביציע
אנגליה: השחקן הלך מכות עם האוהדים ביציע
/* LAST / NEXT ROUNDs */