במסגרת דוח הפירוק של “הראל אחזקות”, מפרטים המנהלים המיוחדים שניהלו את החקירה בשנתיים האחרונות, עו”ד שאול קוטלר ורו”ח חן ברדיצ’ב, לגבי מעורבותו של איש העסקים מני ויצמן בניהול המועדון מאחורי הקלעים.
נתחיל מהסוף, לסיכום הפרק בדוח הפירוק על ויצמן, נכתב: "סוף דבר, ויצמן הוא הבעלים בפועל, דירקטור בפועל, וכן מי שנושאי המשרה נהגו על פי הוראותיו...ויצמן חייב ביחד ולחוד בכל חיוביהם של רמון וכבירי, וממילא בכלל חובות החברות. לא ניתן להתעלם גם ממעורבותו העמוקה של ויצמן בעסקאות בתקופות כבירי, אשר מהוות ניהול עסק בתרמית, לרבות עסקת קוגיטו (האצטדיון בבת ים, מ.ר)".
עוד נכתב בדוח: “חקירות המפרקים העלו כי לאחר יציאת טביב עברה הקבוצה בפועל לאחריותו של ויצמן, שהעדיף להישאר מאחורי הקלעים, והציב בחזית תחילה את רמון ולאחר מכן את כבירי, שהיו אלו באופן פורמלי קיבלו לידיהם את זכויות הניהול של הקבוצה. בפועל, ויצמן היה זה שהביא את רמון על מנת לקחת את זכויות לקחת את זכויות הניהול של מטביב. עסקת הרכישה נעשתה בגרמניה בניצוחו של עורך הדין שלו יואב שניצר. ויצמן היה זה ששילם חלק מתמורת עסקת טביב-רמון באמצעות חשבון נאמנות של ויצמן שנוהל ע”י עו”ד שניצר. וייתכן שאף העמיד בטוחה לעסקה. עוה”ד שלו שימש כדירקטור בחברה בתקופת רמון, ויצמן היה מעורב בהעברת הניהול בפועל מרמון לעמותת האדומים ועוה”ד שלו היה זה שניסח את ההסכם בין רמון לעמותה והפך לבורר מוסכם. ויצמן היה זה שקיבל את ההחלטות המהותיות לגבי הקבוצה, בעיקר החלטות בעלות השלכות כספיות, בפועל היה זה ויצמן שנהגו על פי החלטותיו, ויצמן דאג למימון פעילות הקבוצה בהלוואות הן ממנו והן מאחרים שגויסו על ידו. ויצמן היה זה שהביא את כבירי ונתן לו גיבוי כספי, ויצמן ערב לחלק ניכר מהתחייבויות החברה כלפי צדדים שלישיים ופרע חלק מהן לאחר היקלעות החברה לפירוק, ויצמן היה זה שדאג להבאת בטוחות לבקרה התקציבית ולשחרורן (חלק משמעותי מהן בטוחות אישיות שלו).
ויצמן בחברה הוא בעלים בפועל, מנהל בפועל, בעל עניין בפועל, גם על פי הצהרות שהוא מצהיר, תצהירים שהוא חותם, הסכמים בחתימתו...ויצמן הוא המושך בחוטים, הוא המוציא והמביא, הוא הממליך ומנשל, המכתיר כתרים ומעבירם לאחרים והוא שעומד למעשה אחרי פעילותה הפיננסית כלכלית של החברה...כמעט כל נחקר ונחקר, ציין, בקשר לפעולה זו או אחרת, כי ויצמן שהוא אמר, הוא שהחליט, הוא שעומד מאחורי וכיו”ב. כמעט כל הנחקרים ציינו כי ויצמן מעדיף לפעול מאחורי הקלעים של הקבוצה והחברה. חלקם ציינו כי מדובר בעניינים אישיים או בעיה משפחתית או רצונו להסתיר מילדיו את פעילותו בחברה. אולם, יהיה ההסבר אשר יהיה, מדובר במי שבוחר לעמוד מאחורי הקלעים, אולם מצד שני מעורב מאוד בהתנהלות החברה והפעולות הפיננסיות שלה...דיווחים שלא מדווחים על היותו של ויצמן בעל עניין הוא לא פחות מהודאה ברישום כוזב.
באישורים ובתצהירים לעיל ויצמן מודה כי הוא בעל עניין בחברה, וכי המצגים המוצגים ברישומים הרשמיים של החברה הנם מצגי שווא ומצגי תרמית מדובר בהתנהלות חמורה, שגם לבדה הייתה מציבה את ויצמן במקום מאוד בעייתי כאשר מדובר בחברה חדלת פירעון שמגדילה כל העת את התחייבויותיה מול צדדי ג’ ופועלת בדרכי תרמית כ’ניהול עסק בתרמית’...אולם כפי שיובא להלן להסתתרות זו מאחורי הקלעים התלוותה מעורבות פעילה בכל חייה של החברה והקבוצה ובכל תחום...ויצמן הוא המנצח על התזמורת שלצליליה צועדת הפועל תל אביב, בכל הליכי המו”מ במשך ארבע וחצי עונות. החל בכניסת רמון מול טביב, המשך בתקופת ניהול קצרה של בארי בן זאב והמשך בהחלפת רמון ע”י כבירי. בכל המשאים ומתנים לבעלות בקבוצה החל מתקופת רמון ואילך – ידו בכל ויד כל בו...המסקנה המתבקשת היא כי ויצמן מימן את רכישת המניות מטביב והוא בעלים ובעלי מניות למרות הסתתרותו מאחורי הקלעים וגם הזרים הזרמות לחברה שהוגדרו כהזרמות בעלים”.
עו"ד גיא זקס, לשעבר בעמותת האדומים, אמר על ויצמן: "מני חושב בגדול, יהיה בסדר זה מני ויצמן הרי הוא לא רשום בשום דבר, אין לו אחוזים בהראל אחזקות, הוא יושב שם בברלין והוא רוצה הפועל תל אביב גדולה וחזקה והוא מציע כל מני שחקנים כאלה ואחרים עם הלוואות אד רוק כאלה, שחקן מחוץ להסכמים שאתה יודע שהם בניגוד לחוקים של אופ"א. דברים שהם לא תקינים בעליל, אבל זה מני מותר לו, זכותו, הוא לא הבעלים, אבל זה לא היה בשבילי זה לא היה נראה לי תקין וזאת אחת הסיבות שאני לא שם, התרחקתי משם, ניסיתי לעזור עשיתי כל מה שאני יכול". בארי בן זאב, יו"ר הפועל ת"א לשעבר, מסכם את הדברים היטב כשתיאר: "מני ויצמן שכאילו הסדנק במרכאות של הפועל תל אביב".