מערכת ONE
|
עורך הדין יצחק יונגר, המפרק של הפועל פתח תקווה, הגיש הערב (שלישי) את תגובתו לבקשת עמותת האחווה הכחולה ‘להוציא למכירה באופן מיידי את זכויות הניהול והבעלות של הפועל פתח תקווה’ לבית המשפט המחוזי בתל אביב. בתשובתו, הוא מבקש למעשה מביהמ”ש לדחות את הבקשה של העמותה כשהעדכון יינתן תוך 14 יום.
בתגובתו כתב: “מאוהדי הקבוצה נשכחה העובדה כי הליך פירוק הקבוצה, הנו בראש ובראשונה ‘תאונה כלכלית’ בעלת נפגעים רבים ובעניינו נושים בסכום של כ-5 מיליון ש”ח, כאשר מטרתו ומשימתו הראשונה והעיקרית של המנהל המיוחד הנה השאת התמורה שתתקבל ממכירת נכסי החברה על מנת להקטין את נזקם של הנושים השונים והרבים. ערב הגשת הבקשה לפירוק החברה, בעיצומו של המו”מ לרכישת הקבוצה שהתנהל מול הבעלים הקודם, דורון גלנט, הציעה עמותת הכחולה סכום של 2.5 מיליון ש”ח עבור זכויות הקבוצה והסכימה לקחת על עצמה את תשלום כל חובות הקבוצה. עכשיו מבקשים אוהדי הקבוצה לרכוש את הזכויות (נקיות מכל חובות) תמורת 300 אלף ש”ח, סכום העומד על כ-6% מחובות החברה בלבד והכל בשם ‘החשיבות’ אותם מייחסים אוהדי הקבוצה לעצמם”.
הצעדים למכירת הקבוצה: “בניסיון לאפשר להם את הרכישה במחיר הנמוך כאמור, אוהדים הקבוצה מנסים להפעיל לחץ על הקבוצה, המנהל המיוחד ואף ביהמ”ש. המנהל המיוחד נמצא בקשר עם מספר מציעים פוטנציאליים וזאת במטרה להביא להשתתפותם בהליך ההזמנה להציע הצעות, כמו גם לנסות ולהבטיח הצעה במחיר מינימלי גבוה משמעותית מהמחיר המוצע על ידי אוהדי הקבוצה. נראה שפיהם ומעשיהם של אוהדי הקבוצה אינם שווים בכל הנוגע לדאגתם להצלחת הקבוצה. כך, אם חשובה לאוהדים הצלחת הקבוצה וחיזוקה, יעבירו לקבוצה את הכספים שברצונם לתת והמנהל המיוחד מתחייב כי כספים אלו ככל שיעברו, ישמשו במלואם לצורך חיזוק הקבוצה. בשלב זה ובניגוד לרושם אותו מנסים אוהדי הקבוצה ליצור, אין כל דחיפות במכירת הזכויות והקבוצה מתנהלת באופן סדיר”.
בהמשך ציין המפרק כי עמותת ‘הכחולה’ לא סייע באישור התקציב והעברתו ואף התנתה אותו בתנאים שונים. כמו כן, לטענתו עמותת ‘הכחולה’ לא עמדה בהתחייבותה לרכישת 1,000 מנויים וכי בפועל נרכשו 500 כאלו בלבד. כמו כן, העמותה לדבריו מימנה את שכר המנכ”ל לתקופה קצובה ולאחר שאושר התקציב האוהדים הפעילו לחצים על ספונסרים פוטנציאליים שניסה לגייס המנכ”ל שלא לתמוך בקבוצה עד למכירתה אליהם.