העונה השנייה של פרויקט ‘הנבחרת לאחריות חברתית’ הושקה הערב (שלישי) ביציע הכבוד של אצטדיון נתניה. מטרתה היא לקדם אחריות חברתית, הידברות, קידום ערכי שוויון, כמו גם מיגור הגזענות, האלימות ועוד.
הנבחרת מתקיימת בשיתוף ההתאחדות לכדורגל, הקרן החדשה לישראל, תכנית "בועטים את האלימות והגזענות מהמגרשים" וארגון FARE מבית אופ"א, שמופקד מטעם ההתאחדות הבינלאומית על המאבק באלימות במגרשים. קפטן מכבי תל אביב, שרן ייני אמר כחלק מהאירוע: ״יש לנו את הזכות לשמח הרבה ילדים, זה גם חשוב בגלל מצבם. מודל לחיקוי, לדבר מה מוסרי ומה לא כמו קבלת האחר סובלנות ועזרה לזולת. תעשו לעשות מהלב ולא בשביל להראות, תעשו כי זה חשוב”.
על סיפור התמונה של שחקני המגזר אחרי משחק הנבחרת: ״בגדול, מה שיביא לניצחונות זה שחקנים טובים, והם יכולים להגיע מכל החברות בארץ. זה מה שבעיניי נבחרת ישראל. יש לנו שחקנים ערבים מעולים בנבחרת, הערבים פיזיים יותר, ואנחנו היהודים קצת קטנים יותר. קרה מה שקרה בנבחרת, דיברנו על זה שזה לא היה חברי שהם מאדירים את עצמם. החברה הישראלית צריכה קשר של דו קיום ורוצה לחיות בשלום, כל מה שנוגע לכדורגל זה שנהיה חברים ושניתן כבוד לכל שחקן שלידינו ולהוציא אותו יותר.
“אני שמח שהשחקנים הערבים משחקים כל כך טוב בנבחרת”, הוסיף ייני והמשיך: “אנחנו מעריכים אותם. הם בעצם לא התכוונו למה שיצא, אנחנו בנבחרת היינו בדו שיח מאוד ישיר ופתוח, המסר שיצר הוא מסר משיר בערבית שהם הגדולים אבל לא ספציפי עבורם, אלא בגלל שהנבחרת ניצחה. חברים שעושים תמונה חברית זה דבר מעולה. אם הכיתוב שהיה עולה עם התמונה היה משהו כמו ‘כיף להביא כבוד למגזר הערבי’, זה היה מעולה”.
אמייה טגה אמר באירוע: ״אני נורא מתרגש להיות חלק מהנבחרת הזאת, שנה שעברה השקנו את הנבחרת ולשמחתי ראיתי שלל פעילויות. השנה הצטרפו עוד חברים וזה מראה כמה לנו, הספורטאים, יש השפעה אדירה על האוכלוסייה וכולם שותפים לפרויקט. כל פעם מתרגשים מדברים שונים בעולם הספורט. זאת הנבחרת הראשונה והיחידה לפי דעתי שיש בכל העולם, יש ספורטאים שעושים את זה ברמה האישית, אבל להקים נבחרת שבמהלך כל השנה עושה לא מעט פעילויות למען החברה ועוזרת איפה שהיא יכולה זה מדהים. אני שמח להיות חלק מזה״.
איציק שנן, מנהל ההסברה בקרן החדשה לישראל, מייסד ׳בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים׳ אמר באירוע: ״תודה לכולכם ולכל מי שאירגן את הערב זה, הנבחרת המפוארת הזאת היא חלק מהמהפכה שעובר הכדורגל הישראלי ואנחנו גאים במה שקורה פה. בעונה הבאה היעד שלנו הוא להגיע לכל הלבבות של אוהדי הכדורגל בישראל, וזה יהיה בעזרתכם השחקנים, אנחנו מושיטים לכם יד מחבקת למה שאתם עושים״.
קשר בני סכנין, מהראן ראדי, אמר גם הוא: "כנראה שהקהל של באר שבע נתן לי יותר כבוד מהקהל של מכבי תל אביב בגלל ההצלחות. בתקופה שם סבלתי אבל שתקתי, ובסוף זה נתן לי יותר כוח. לפעמים התקשורת לא יודעת הכל, אבל ההנהלה של מכבי תל אביב פעלה כדי למגר את התופעה, ובזה ששתקתי הורדתי את התופעה הזו. כשחקן כדורגל אתה לא יכול לריב עם הקהל, כי ההתנהגות יכולה לשנות תפיסה מסוימת והתנהגות שלנו בתוך המגרש ומחוצה לו יכולה לשנות הרבה אנשים. אם אתנהג אותו דבר כמו מי שקילל אותי, אז עזרתי לבעיה לגדול”.
שלומי אזולאי, קשר מכבי חיפה, דיבר במהלך האירוע שהתקיים בעיר חיפה: ״חיפה היא עיר מעורבת, יש בה מכל העדות והדתות. מכבי חיפה זה מועדון שמתקיים בו דו קיום בין כל השחקנים, וגם בקהל שמגיע לכל משחק בסמי עופר. אני שמח לשתף פעולה עם כל המגזרים. כולנו שווים, מודדים אותנו בתור בני אדם״. אשרת עיני הוסיפה: ״המסגרת של הספורט היא כור ההיתוך הגדול ביותר, אנחנו מחויבים לשתף פעולה ובכדורגל זה בא לנו בקלות, צריך לראות את החברה הישראלית כקבוצה״.
מאור בוזגלו: “זה כבוד גדול להיות חלק מהנבחרת, שחקני כדורגל נבחנים בזכוכית מגדלת בגלל הרשתות החברתיות. אנחנו צריכים לשמש דוגמה, בספורט יש המון רגש ולפעמים החבר לקבוצה מעצבן אותך, שחקן יריבה וגם האוהדים. בתור שחקנים אנחנו צריכים לדעת לכבד ולהעביר את הדברים הלאה. בסופו של דבר יש לנו המון אחריות, אנחנו מתעסקים בספורט ולא בחיים ומוות”.