שינו זוארץ נבחר לפני כחודשיים לתפקיד יו”ר ההתאחדות לכדורגל והיום (שני) ערך מסיבת עיתונאים ראשונה בה הציג את ה”אני מאמין” שלו ואת תוכניות העבודה. היו”ר החדש הספיק לראות עד כה את הנבחרת של אנדי הרצוג מסיימת קמפיין לא רע בליגת האומות ומוגרלת לבית יחד עם פולין, אוסטריה, סלובניה, מקדוניה ולטביה במוקדמות יורו 2020.
זוארץ אמר: “שאפתי להיות בתפקיד הזה והוא נותן לי סיפוק עצום. למרות שיש הרבה אתגרים אני בטוח שנעמוד במשימות שלנו. אמשיך להיות בכל מקום בו משחקים כדורגל. אחרי המשחק נגד אלבניה נתקלתי בצוות מדהים של ההתאחדות לכדורגל שפשוט שמח אחרי הניצחון, היה להם כל כך חשוב עבורם לראות את הנבחרת מנצחת שני משחקים ברציפות. ראיתי עד כמה ההצלחה של הנבחרת חשובה להם”.
“אני חלק מהכדורגל עשרות שנים. האהבה פה למשחק היא חסרת תקדים. אני משוכנע שאם כל הגורמים יתגייסו במטרה לקדם את המשחק, נמצא עצמנו במקום הרבה יותר טוב. האינטרס צריך להיות לטובת הכדורגל, ואם הקבוצות יפנימו את זה, כולם יקבלו בחזרה וייהנו מזה. אנחנו רוצים לעשות עתיד טוב יותר לכולם”.
“המהפכה לא תקרה ביום אבל היא אפשרית. כולם מודעים לבעיות הבסיסיות. התשתיות, המגרשים, מספר שחקנים, הכשרות המאמנים, אבל אנחנו לא מנסים לפתור. אחד הדברים החשובים בעיני זה נושא ההדרכה. אם נשקיע בצורה נכונה בחינוך השחקנים, נגדל פה דור טוב”.
“היכולות של ההתאחדות מוגבלות. אם המדינה תחליט להפוך את הכדורגל לפרויקט לאומי, אנחנו משוכנע שנצליח. נפגשתי עם שרת הספורט והאנשים במשרדה והם רוצים לסייע. התפרצתי לדלת פתוחה, אמרו לי שרוצים לעבוד איתנו. שר האוצר מסייע ורוצה לסייע בנושא התשתיות והמתקנים, אבל כל זה לא יקרה ללא תוכנית לאומית בה הכדורגל ייתמך על ידי תקשיבי ממשלה שיעזרו לפתח אותו”.
התוכנית של וילי רוטנשטיינר: “ההתאחדות בכל מקרה תעשה ככל שביכולתה כדי לעבוד עם התקציבים שיש לה. עבורי חשוב במיוחד לפתח את התכנית של וילי רוטנשנטיינר, והוא האיש שצריך לקבל את כל הכלים על מנת לעשות את המהפכה הדרושה. אנחנו נאמץ את התוכנית שלו ונעשה את כל מה שהוא מצפה מאיתנו על מנת שהוא יוכל לעבוד. התוכנית הזאת תוצג בעתיד גם בפניכם”.
נבחרת ישראל: “עברנו את קמפיין ליגת האומות בו היינו כפסע מההצלבה. ראיתי נבחרת מחויבת, מגובשת, הייתי מאוד מרוצה ואני מאמין שזה יימשך ככה. ההגרלה שלנו במוקדמות היורו לא פשוטה בכלל. למרות שאין נבחרות ‘סקסיות’, יש שם נבחרות שיעשו בעיות לכל קבוצה בבית. אם אנחנו רוצים להגיע לטורניר גדול, זאת יכולה להיות ההזדמנות שלנו”.
שינוי מבנה הליגות ושינויים נוספים: “אנחנו עוד לא יודעים בדיוק איך זה יעבוד. זה משהו שיקרה בשיתוף עם המנהלת. אין ספק שצריך ליצור ליגה שלישית שהיא חצי מקצוענית וחצי חובבנית או ליגת מילואים שתאפשר לשחקנים להתפתח. ביטול נושא הזרים בליגות לנוער, אקדמיות, סיוע כספי לקבוצות שיורדות ליגה, רשת בטחון שתעזור להן בחוזים והתחייבויות. סיוע כספי לליגות הנמוכות על מנת להילחם באלימות, במחלקות נוער. הקמנו שתי ועדות לליגות הנמוכות והנשים על מנת שנוכל לקדם סוף סוף את הכדורגל שם. כולנו מכירים את נושא השחקנים והצבא. זה לא מטופל נכון ואני אשב עם צה”ל כדי שנוכל לפתור את הנושא הזה”.
קבוצות שהולכות לפירוק: “אחד הדברים הכי חשובים עבורי הוא נושא תשלומים ועמיד בהתחייבויות. לא יכול להיות שקבוצות גדולות יגיעו לפירוק בגלל ניהול לא נכון. נשנה את הענישה, הנושא של מינוס 9 נקודות לא יישאר. אנחנו נחמיר את הענישה עד כדי הורדת ליגות. לא ניתן למנהלים להוביל קבוצות לפשיטת רגל. בסופו של דבר קבוצת כדורגל היא קבוצה ציבורית”.
הטמעת כדורגל מגיל צעיר: “נקים ליגת בתי ספר, נטמיע את הכדורגל דרך החינוך. הגדלת מספר השופטים והשופטות לפחות ב-10 אחוזים. אנחנו נצא בקמפ]ינים ומבצעים על מנת לגייס דור חדש. רפורמה בהכשרת מאמנים. היום יש מעל 42 מוסדות שמכשירים מאמנים, אנחנו נצמצם את זה, אנחנו נחליט מי עומד בקריטריונים, נחמיר את תנאי הסף. אני רוצה לדעת שהמאמנים מקבלים שכר הולם ומסוגלים לקדם את הענף. ב-2,000 שקל לחודש בן אדם לא יכול להשקיע. אנחנו נהיה חייבים לפקח על כך. הקמת ראש אגף תשתיות. האגף יצטרך לעבוד מול משרד הספורט, רשויות מקומיות, שלטון מקומי. אנחנו צריכים לגרום להם להשקיע יותר במתקנים, בתאורה, בהנגשה. אנחנו נביא בן אדם שזאת תהיה כל עבודתו. נקים שני בתי נבחרות נוספים. יש לנו כבר תקציבים לזה מפיפ”א ומאופ”א”.
תאורה במגרשים: “הקמתי מרכזי הצטיינות בהובלת ההתאחדות. טיפול מקיף בנושא ליקויי תאורה במגרשים ברחבי הארץ. יש בערך 43 מגרשים מוארים מתוך 270 ב מדינת ישראל. זה לא מצב נורמלי. אנחנו צריכים לדאוג לזה כבר במהרה. נטפל במתקנים לא ראויים כדי לשפר ולתקן אותם”.
שיפור התדמית: “תוכנית רחבה לשיווק התדמית של הכדורגל הישראלי. מיגור אלימות וגזענות. אני רוצה לראות משפחות שלמות שמגיעות למגרשים. אני רואה תרבות רעה מאוד במשחקי הנוער ואנחנו חייבים לטפל בזה. כדורגל בכל הגילאים מושך אליו משפחות ואנחנו צריכים ליצור עבורם את החוויה המושלמת”.
אני בא מההייטק. אני רוצה לראות פה פיתוח חממה טכנולוגית. איו סיבה שאנחנו לא ניתן במה לטכנולוגיה הישראלית גם בכדורגל. כידוע לכם, ה-VAR ייכנס לפעולה בפלייאוף. איגוד השופטים עובד בצורה קשה על מנת שזה ייכנס בצורה חלקה”.
הקשר בין הנבחרת לאוהדים: “אנחנו רוצים לבסס מועדון אוהדים לנבחרת ואחראי על הקשר עם הקהל. חיזוק הקשר עם שחקני עבר של הנבחרת והפיכתם לשגרירים של הכדורגל. הייתי רוצה לראות הרבה יותר שחקני עבר שמחוברים לכדורגל ומגיעים למשחק הנבחרת. אני יודע שמדובר בתוכנית שאפתנית. יש לי אנשים מצוינים בכדורגל שיעזרו לי לבצע אותה. אני מתכוון לעשות הכול, לילות כימים. יש לי 4 שנים בהן אשקיע את כל מרצי. אני אוהב את הכדורגל הישראלי ואני בו רק בכלל התשוקה שיש לי אליו”.
מהיכן יגיעו התקציבים: “מבחינה פיננסית ההתאחדות נמצאת במצב טוב מאוד. כל הליקויים שהיו תוקנו. לא הושקע פה בעבר מספיק בתשתיות וזה מה שנעשה עכשיו. טיפלו בבעיות הכלכליות בצורה מצוינת. התוכנית של וילי רוטרנשטיינר עולה הרבה מאוד כסף ואם נדע ליישם אותה, יהיה פה בעתיד כדורגל אחר. אם בעוד 12 שנה אדע שגידלנו דור נכון של שחקני כדורגל ושם נראה את התוצאות, דיינו. התוכנית הלאומית תתבטא במעל 150 מיליון שקל מהמדינה, זה משהו שאפשר לעמוד בו. ישבתי עם וילי מספר שעות אתמול על התוכנית שלו ונשב עוד מספר פעמים, ואז היא תוצג בפני הנהלת ההתאחדות לכדורגל”.
אצטדיון לאומי קבוע: “הנבחרת יכולה לשחק בכל הארץ. לא רואה סיבה שהוא לא מגיע לכל מקום במדינת ישראל. הנבחרת שיחקה בטרנר והייתה חוויה אדירה. אצטדיון רמת גן כרגע לא ראוי וזה לא משהו שישתנה בשנים הקרובות. אנחנו נהיה בכל מדינת ישראל ואני גאה כל כך”.
מה יהיה בשנים הקרובות: “בעוד ארבע שנים חשוב לי לראות שהצלחנו להוסיף עוד שופטים, שהוספנו מתקנים, מגרשים מוארים, שהצטרפו עוד ילדים לכדורגל. אני נפגש עם שרת הספורט באופו קבוע וכולם רתומים לנושא. אני כן רואה את נושא המגרשים קורה. שום דבר לא קורה לבד, מישהו צריך להניע תהליכים. אם אנחנו לא נלך וננדנד למי שצריך, לא יקרה שום דבר. אני מאמין שאנחנו נצליח להביא את השינוי. מהפכות מהסוג הזה לוקחות זמן. אני מסתכל שש שנים קדימה. איפה הילדים היום יהיה בעוד מספר שנים”.
בית הדין: “בתי הדין של ההתאחדות עובדים על פי תקנונים. לא יכולה להיות אחידות בענישה. אני לא מתערב בזה ולא נוגע בזה. נעשית שם עבודה טובה. אף אחד לא יוצא מרוצה מבית הדין. אם צריך לטפל בתקנונים אנחנו נעשה את זה ואנחנו בוחנים את זה”.