גידי ליפקין
|
שופט הכדורגל אורן סימיניאן הגיש ערעור לבית הדין הארצי לעבודה כנגד ההתאחדות לכדורגל/איגוד השופטים, בגין פסיקתו של בית הדין האזורי לעבודה שדחה את תביעתו לחזור לשפוט, וכן לכספים המגיעים לו.
בערעור שהוגש טוען סימניאן באמצעות עו"ד שי אליאס כי: "שגה באופן חמור בית הדין קמא הנכבד, כאשר קבע כי אין לו סמכות עניינית לדון האם נעשה למערער שימוע כדין ו/או כי אין לו סמכות עניינית להורות על השבת המערער למקום עבודתו ו/או אין לו סמכות עניינית לבחון האם פיטורי המערער נעשו כדין עניינים שהן על יסוד החוק והן על יסוד הלכת בית המשפט העליון הינם בסמכותו הבלעדית של בית הדין לעבודה".
עוד טוען עו"ד אליאס בערעור כי: "חומרתה של שגיאת בית הדין הנכבד הינה כפולה, שכן לא רק שנעשתה בניגוד לרוח הדברים שהוצגו לאחר ישיבת ההוכחות על ידי בית הדין לפיו בכוונתו להורות על השבת המערער למקום העבודה. אלא בניגוד להלכה הפסוקה, קבע בית הדין כי אין לו סמכות עניינית לדון בעתירתו של המערער ואף הוסיף וקבע ביחס לסעד החילופי, כי המערער לא זכאי לכספים אותם תבע. אשר מקורם בזכויות מגן".
עוד נטען בערעור ביחס להחלטה כי למעשה פסק הדין של בית הדין האזורי: "יצר מציאות משפטית חדשה המנוגדת לחוק ולהלכה הנוהגת, לפיה מהיום בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל מוסמך לבחון האם "שימוע נעשה כדין או שלא כדין", "לבחון האם שופט כדורגל פוטר כדין או שלא כדין", "לבחון האם מדובר בפיטורים או התפטרות".
עוד טוען בערעור עו"ד אליאס כלפי בית הדין האזורי כי "לא רק שלא השיב את סימיניאן לשיפוט, לא רק שלא שולם לו שכר עבודה למרות שפוטר הן משיפוט בינלאומי והן כשופט בליגת העל, לא ביצעו הפרשות פנסיה כדין, לא שולמו דמי הבראה וכו' אלא שבית הדין הנכבד הגדיל לעשות, כאשר חייב את המערער בהוצאות משפט נכבדות".
כאשר הוא מותח ביקורת: "טעויות אלו של בית הדין הנכבד בפסק דינו שהובאו לעיל, הינן טעויות היורדות לשורשו של עניין ואינן נהוגות בבתי המשפט".