תוכנית הספורט של ישראל בשיתוף ONE משודרת בכל ערב מ-18:00 עד 20:00. את תוכנית הספורט ניתן לשמוע ברדיו תל אביב (102FM), רדיו חיפה (99.5FM ו-107.5FM), רדיו ירושלים (101FM), רדיו דרום (97FM ו-95.8FM), וגם באשקלון ובאשדוד ב-101.5FM. בנוסף לכל שלל התחנות המכובדות, התוכנית משודרת גם כאן באתר.
בתוכנית הערב נעסוק במכירת מדליית הזהב של האלוף האולימפי לשעבר, גל פרידמן ובתביעה הייצוגית שהגישו אוהדי כדורגל כנגד האפליה לטובת נשים במכירי הכרטיסים למשחקים. כמו כן נדון בהדחת קבוצות הליגה הלאומית בכדורסל מגביע המדינה ונתכונן למשחקים של מכבי תל אביב (יורוליג, צסק”א מוסקבה והפועל ירושלים (ליגת האלופות, לייטקבליס) באירופה.
פיני בלילי: “לא אחליט עבור הילד שלי איזה צבע ללבוש”
דנו עם סמל העבר של הפועל תל אביב, פיני בלילי, על הפוסט שפרסם בו צילם את ילדו במדי מכבי תל אביב בקריית שלום ועורר סערה ברשת.
שלום וערב טוב לך, פיני בלילי:
”ערב טוב חברים”.
הילד החמוד שלך, פרסמת תמונה שהוא התחיל להתאמן במכבי ת”א:
”קודם כל נתחיל. הילד שלי היה בהפועל תל אביב והתחיל שם. באמצע השנה הוא לא רצה ללכת, לא היה לו חברים והוא עזב. הוא אמר לי אני רוצה מכבי. אני לא מההורים האלה שיגידו לילדים שלהם לא ללבוש צהוב או לא ללבוש אדום. פרסמתי תמונה שלו במדי מכבי ת”א בקריית שלום. זה עבר למילים קשות לילד וקיללו אותו. הילד בן חמש. אנשים רוצים שאני יסביר לו אל תלך למכבי תל אביב. חשבו שבגלל שאני רוצה להתסיס את הפועל תל אביב עשיתי את זה. אני הולך למשחקים של הפועל תל אביב עם הילד, הולך למשחקי הנוער. מה אני אגיד אבא שלך הפועל אז אתה גם? לא, שהילד יעשה מה שהוא רוצה. שוב, החברים שלו שם והוא רק בן חמש. אף אחד לא יכול להגיד שיש לי משהו נגד הפועל”.
זה גרם לך פחד או לחץ?
”לא נכנע לאלימות. הילד שלי ישחק איפה שהחברים שלו. אני אתן לילדים שלי את חופש הבחירה. אני לא מכניס את הכדורגל הביתה. יכולתי מהיום הראשון לא להכניס את הצבע הצהוב הביתה, אני לא עד כדי כך פנאטי”.
יואל רזבוזוב: “המצב של פרידמן כואב לי, זה פרצופה של המדינה”
שוחחנו עם יו”ר שדולת הספורט וח”כ, יואל רזבוזוב, על המצב בו הגיע המדליסט האולימפי לשעבר, גל פרידמן, הנאלץ למכור את מדליית הזהב בה זכה, הייחס בו זוכים ספורטאים מצטיינים ואילו הצעות חוק הגיש על מנת לבצע שינוי.
שלום וערב טוב לך, יו”ר שדולת הספורט, ח”כ יואל רזבוזוב:
”ערב טוב חברים”.
ככה צריך למכור את מדליית הזהב שלו ממניעים כלכליים?
”זה פרצופה של המדינה. בקנדצייה הזו הגשתי העדפה מתקנת למחלקות ספורט, הייתי רוצה לראות את הח’ברה שהיו ספורטאים אולימפיים משתלבים במערכת הספורט ומרימים אותנו קדימה”.
אתה כל הזמן מגיש הצעות, יש משהו שהתקבל?
”שתי הצעות חוק בביטוח הספורטאים התקבלו. פעמיים הגדלתי להגדיל משכורות, הגדלתי את קרן הנוער. גם אני כמוכם כואב לי לראות את זה, אני היחיד שנלחם בכנסת על הספורט הישראלי. הגדלתי ב-2.5 מיליון ש”ח משכורות של שחקנים. הבאתי הישגים, להגיד שהכל יהיה ורוד בספורט זה לא יהיה. אנשים כמו גל פרידמן חייבים להיות חלק ממערכת הספורט הישראלית. מקרה עצוב, חייבים לתקן את זה. כשיהיה לי את הכוח לעשות שינוי אעשה זאת”.
עוגן יוחננוב: “צריך להבין שבלי כסף ותקצוב הליגה הלאומית לא תפתח את הכדורסלן הישראלי”
שוחחנו עם חגי סגל, דובר איגוד הכדורסל, ועם יו”ר מנהלת הליגה הלאומית, עוגן יוחננוב על השביתה של הקבוצות, על הדחתן מגביע המדינה, ומה צריך לעשות על מנת להגיע לפשרה.
שלום וערב טוב לכם, דובר איגוד הכדורסל, חגי סגל, ועוגן יוחננוב:
”ערב טוב חברים”.
חגי, כל הקבוצות פרט למכבי חיפה הודחו מגביע המדינה?
”כל הקבוצות שהשביתו, קיבלו מכתב שבוע שעבר ושאלנו האם הם ישתתפו במשחקי גביע המדינה והן ענו לא. הצגנו להם מכתב יפה ומכובד מאוד עם תנאים הרבה יותר טובים, הקבוצות לא קיבלו החלטה. הן יתכנסו היום בערב שזה לא ריאלי, ויקבלו החלטה”.
עוגן, כמה אתה שלם עם ההחלטה?
”שלם מאוד, אין כמו הליגה הלאומית שמהווה בית עבור השחקן הישראלי. אין תחליף טוב לכך. לגבי הגביע? בסופו של דבר זה מוכיח שניגודי האינטרסים שולטים. קודם כל אני מאמין ברצונו הטוב של עמירם הלוי למצוא פתרון. אני חושב שגם לו ברור שבליגה הלאומית זו הבמה הטובה ביותר לכדורסלן הישראלי. הפכו את הגביע לעוד מפעל של ליגת העל”.
חגי, יש צורה לעשות גביע בלי הליגה הלאומית?
”לא, אבל הם לא מתכוונים להופיע. מה יש לעשות? יש החלטה שהתקבלה פה אחד של הנהלת איגוד הכדורסל לשינויים לעוד שנה”.
עוגן, תגובתך?
“זה לא נכון. ההחלטה של האיגוד היא פשרה של פוליטיקה וניגודי אינטרסים. בסופו של דבר ההחלטה הזו לא עוסקת בכלל ולא מדברת על שתי עולות או שתי יורדות. מישהו יודע כמה כסף מקבלת כל קבוצה לביטוח שחקנים? 0. אז שאף אחד לא יספר לנו סיפורים. בלי תקציב אי אפשר לפתח שחקנים. תאר לעצמך שבכדורגל היה בכל קבוצה 8 זרים. צריך להבין שבלי כסף ובלי תקצוב הליגה הלאומית לא נפתח את הכדורסלן הישראלי”.
חגי, נראה שהליגה הלאומית לא מעניין אף אחד:
”צריך להסתכל פנימה. המנהלת קיימת כמה שנים ולא הצליחו לגייס כסף לליגה. יש פריצת דרך, במקום לקחת את החבל הקבוצות בכל זאת לא קיבלו את ההצעה”.
מירב מיכאלי: “אין שאלה של אי שוויון, לא צריך לעשות מבצע לגברים הם מגיעים למגרש”
דנו עם חברת הכנסת מירב מיכאלי, ועם עורך הדין שי אליאס, על הסוגיה החדשה – האם האפלייה במחירי הכרטיסים במגרשי הכדורגל בין גברים לנשים מוצדקת, אולי כדאי לנסות דרכים אחרות, והאם צריך לעשות מחירים אחידים לכלל המגזרים.
שלום וערב טוב לך, עו”ד שי אליאס, וח”כ מירב מיכאלי:
”ערב טוב חברים”.
מירב, מה את אומרת על הרצון להשוות את מחירי הכרטיסים של גברים מול נשים?
”זה לא נכון, אין פה שאלה של שוויון. למה הורידו את המחיר לנשים? לא בגלל אי שוויון, זה בגלל מבצע. לא צריך לעשות מבצע לגברים, הם מגיעים למגרש”.
שי, האם יש פה מקרה של אפלייה?
”דעתי שונה מהדעה כאן. יש חוק שאוסר על אפליית מחירים בין מגזרים. אסור לאפלות על שום רקע. אני מסכים עם עניין הראציונל שעומד מאחורי זה. אבל ברגע שעושים אפלייה בין גברים לנשים זה בעיה, אם זה היה הפוך הייתה פה בעיה. יש דרכים לעשות אפלייה מתקנת. או שתתקן את החוק בכנסת, או שתעשו תיקון במגרשים”.
מיכל, איך את רואה את זה?
“אני רוצה שהוא יגיש גם תביעה ייצוגית על כך שפער השכר בין גברים לנשים הוא 35% אחוז. בעצם, אם אתה הולך לפי מה שאתה אומר אז יש פה צדק. לא יודע איזה דרכים יש לעשות שינוי. מדינה דמוקרטית חייבת לפעול ככה. מה יקרה אם ישוו את המחירים לכולם?”.
שי, מה הסיכוי שלתביעה הזו יהיו שיניים?
”צריך להראות שזה עומד בקטגוריה של תביעה ייצוגית. בשנה האחרונה יש החמרה בתביעות האלה. בית המשפט לא בטוח יאשר את זה”.