במכבי תל אביב כבר שכחו מתי שילמו סכום כה גדול עבור שחקן למועדון אחר. בפעם האחרונה שזה קרה, הצהובים שילמו לוורסאץ' הסרבית 550,000 דולר תמורת שחרורו של הסנטר המוכשר, מילאן מצ'באן. הקיץ, אלופת המדינה הנחיתה את אחד הגארדים הנוצצים ביותר ביבשת - סקוטי ווילבקין.
מכבי ת"א נאלצה לשלם עבור התרת חוזהו כמיליון יורו, סכום אותו חילקה לשלוש שנים, בהתאם לאורך החוזה של השחקן, שמוערך בכ-1.3 מיליון דולר לעונה. הגארד האמריקאי מצטרף לג'רמי פארגו, שבקיץ החולף חזר לקדנציה שלישית במועדון ומרוויח קצת יותר מחצי שכרו של ווילבקין (750,000).
בכדורסל המודרני של היום, שעבר מהפכה והפך להיות אתלטי ומהיר יותר, רוב הגארדים יכולים לשחק בשתי עמדות. למעט כוכבים ופליימייקרים ענקיים כמו ניק קאלת'ס וסרחיו רודריגס, המאמנים מתמרנים שחקנים רבים בין עמדת הרכז לעמדת הקלע.
הרבה שאלות עלו ביחס לשילוב של פארגו ו-ווילבקין על המגרש. הראשון, שנחשב לאגדה במכללת גונזגה בה שיחק כארבע שנים, הוא אדם מאוד דומיננטי ובעל אישיות אותה מרגישים היטב בחדר ההלבשה. פארגו הוא מסוג השחקנים שיתקשו להשתלב בקבוצה בה הוא לא השחקן המרכזי ולראייה תקופתו בצסק"א מוסקבה, לצד ארון ג'קסון ומילוש תאודוסיץ', שהסתיימה בביטול חוזהו של הגארד על ידי הרוסים.
בדומה לאחיו ג'אנרו, ששיחק מספר שנים ב-NBA, האח הצעיר יותר שימש כרכז בזמן תקופתו במכללות, אך תמיד היה גם סקורר מוביל. כזכור, בעונה הראשונה שלו באירופה, הוא היה הקלע הבולט של הפועל גלבוע/גליל והוביל אותה לאליפות מדהימה על חשבונה של מכבי ת”א.
ווילבקין הוא ההפך הגמור של פארגו. למרות שאביו, שמשמש ככומר בארה"ב אמר עליו שהיה טיפוס לא פשוט, מדובר בבחור מופנם, שקט, אחד שאת האמוציות שלו מרגישים היטב לאחר שהוא קולע. על אף גובהו, הגארד לא נחשב לאתלט גדול כלל, בניגוד לחברו החדש לקבוצה.
אחד מהעיתונאים הטורקיים, שסיקרו את ווילבקין בתקופה שלו בדרושפאקה אמר ל-ONE: "מדובר בשחקן לוחם, חושב ומבצע מהר דברים על המגרש. הוא תמיד יודע מתי להוריד ולהגביר קצב בהתקפה. זה משהו שהוא פיתח בקולג', תחת ההוראות של בילי דונובן. למרות שהוא קלעי נהדר, לדעתי הוא מתקשה לשחק בעמדה הזו. הוא צריך את הכדור, הוא רוצה להיות הפליימייקר כי הוא יודע שזה מה שהוא עושה בצורה הטובה ביותר".
במהלך משחקי ההכנה ובגביע ווינר, נבן ספאחיה, שאמר בראיון לONE כי הוא לא יתקשה לשלב בין השניים, העלה בחמישייה את פארגו וביצע רוטציה בעמדת הרכז עם ווילבקין. במחזור הראשון מול מכבי אשדוד, שיחקו השניים ביחד בהרכב, אך הדבר החזיק למשך דקות בודדות בלבד.
דייויד בלאט, מאמן אולימפיאקוס בהווה ומי שהדריך את השחקן בעונה שעברה בטורקיה, התייחס להתאמה של ווילבקין להרכב של הצהובים: "ההתאמה שלו במכבי תלויה באיזה גארד ישחקו לידו, הוא עדיין שחקן אחד, ככה שהוא תלוי באלו שנמצאים לצידו. סקוטי בחור טוב, מבית טוב ואינטליגנט. הוא תמיד שאף להגיע למקום שירגיש בו בבית ובנוח. אם כך ירגיש במכבי, אני מאמין שיצליח שם".
קשה לשים אצבע מה גרם לפתיחת העונה היחסית אנמית של ווילבקין, שכן ההתאקלמות של שחקן בקבוצה חדשה לעתים לוקח זמן, אך נשאלת השאלה האם שני השחקנים, שנחשבים למוכשרים ביותר בקבוצה, יכולים וצריכים לשחק יחד? הלכנו כמה שנים אחורה כדי לבדוק את צמד הגארדים הצהוב בכל עונה, וכיצד היא הסתיימה.
2011/12:
דמונד מאלט: 11.4 נק', 1.4 אס', 1.4 ריב'
קית' לנגפורד: 10.8 נק', 2 אס', 2.5 ריב'
בישראל: אליפות המדינה, גביע המדינה
ביורוליג: רבע גמר, הפסד בהצלבה
2012/13:
ריקי היקמן: 13.5 נק', 2.7 אס', 2.7 ריב'
דייויד לוגאן: 10.6 נק', 1.2 אס', 2.3 ריב'
בישראל: גביע המדינה,
ביורוליג: רבע גמר, הפסד בהצלבה
2013/14:
טייריס רייס: 9.5 נק', 3.2 אס', 2.1 ריב'
ריקי היקמן: 12.2 נק', 2.7 אס', 2.6 ריב'
בישראל: אלופת המדינה, גביע המדינה
ביורוליג: אלופת היורוליג
2014/15:
ג'רמי פארגו: 13.7 נק', 5.4 אס', 3.2 ריב'
מרקיז היינס: 4.6 נק', 1.2 אס', 1.5 ריב'
בישראל: גביע המדינה
ביורוליג: רבע גמר, הפסד בהצלבה
2015/16:
ג'ורדן פארמר: 8.9 נק', 2.8 אס', 2.4 ריב'
טיילור רוצ'סטי: 14 נק', 5.5 אס', 2.1 ריב'
בישראל: גביע המדינה
ביורוליג: הדחה בשלב הבתים של היורוליג ונשירה ליורוקאפ
2016/17:
גל מקל: 4.5 נק', 3.3 אס', 2.2 ריב'
אנדרו גאודלוק: 17.3 נק', 2.9 אס', 2.6 ריב'
בישראל: גביע המדינה
ביורוליג: מקום 14
2017/18:
פייר ג'קסון: 14.5 נק', 4.2 אס', 2.9 ריב'
נוריס קול: 12.6 נק', 3.8 אס', 2.5 ריב'
בישראל: אליפות המדינה
ביורוליג: מקום 10