יום שני, 06.01.2025 שעה 14:36
ליגת העל Winner 24-25
3812-3617הפועל ב"ש1
3718-3617מכבי ת"א2
3315-3416מכבי חיפה3
3022-3316בית"ר ירושלים4
2716-2517הפועל חיפה5
2324-1717עירוני ק"ש6
2026-2317מכבי נתניה7
2023-1816מכבי בני ריינה8
2020-1517בני סכנין9
1924-2016הפועל ירושלים10
1520-1017עירוני טבריה11
1432-1217מכבי פ"ת12
1236-2317מ.ס אשדוד13
1227-1317הפועל חדרה14

סולר: הספורט בעדיפות תחתונה עבור חולדאי

מחזיק תיק הספורט בעיריית ת"א ל-ONE: "מכבי הרגישה שאין פרטנר, ניסיתי לשקם", "אמרו לי שאם אני רוצה אולם כדורסל - להנמיך את הלהבות עם בלומפילד"

|
בלומפילד.
בלומפילד. "מכבי הרגישה שאין פרטנר" (משה חרמון)

אלון סולר, חבר מועצת עיריית תל אביב ומחזיק תיק הספורט בעשר השנים האחרונות, חותם עשור באחד התפקידים המאתגרים ברשות המקומית. בבחירות הקרובות הוא יחבור לאסף זמיר שיתמודד על ראשות העיר לראשונה אחרי ששימש כסגנו של רון חולדאי, מה שמאפשר כעת לסולר לשפוך מעט אור על תקופתו בתפקיד.

בראיון נרחב ל-ONE הוא מספר לראשונה על ההתנהלות מאחורי הקלעים - בין היתר סביב הריסת אוסישקין והקמת אולם היכל שלמה, שיפוץ אצטדיון בלומפילד, קבלת ההחלטות והמלחמות בין מכבי תל אביב לעירייה, המרתון המפורסם של העיר, תרבות הספורט בתל אביב ועוד.

מבט מיוחד על בלומפילד

סולר, אחד הדברים הראשונים שיזמת עם כניסתך לתפקיד היה הקמת היכל קבוצת שלמה. למה היה כל כך חשוב להקים אולם להפועל תל אביב?
"הבעיה הגדולה הייתה סיפור אוסישקין, שנהרס מבלי שתקום אלטרנטיבה. קבוצת אוהדי הפועל תל אביב התאגדה והלינה על העניין, וזה היה הנושא הראשון שחשוב היה לי לגעת בו. כילד שאהד ספורט יצא לי להיות בלא מעט משחקים באולם, זה מקום מיתולוגי שהיה חשוב לכל תושבי העיר. ההריסה שלו פגעה משמעותית בנוף הספורטיבי של תל אביב. גם כשהורסים, לתפיסתי, מתקן שייצר כל כך הרבה פעילות, בעיקר של נוער וילדים, יש לייצר אלטרנטיבה מראש וזה דבר שלא נעשה. הרבה מאוד אנשים אמרו לי שחבל על הזמן והאנרגיות שלי, ושכדאי לי לסמן מטרות אחרות ברות השגה. האמנתי שזה צריך להיות הנושא המהותי. לא רק בגלל הצורך הספציפי של הפועל תל אביב באולם, אלא בגלל העניין הסימבולי, הייתה כאן פעולה שבה עירייה הרסה מקום שהיה ממש בית של אוהדי ספורט”.

“היכל קבוצת שלמה זה לא דבר שלקח יום-יומיים - למצוא את המקום, הדרך, התקציב, הנכונות של גורמי העירייה והעומד בראשה, ולחבר הכל עם קבוצת האוהדים של הפועל. זה אגב אולי הפרויקט היפה ביותר שראיתי בספורט הישראלי, הרי כל אוהד חולם להקים קבוצה משלו, לקחת חלק בניהול האקטיבי שלה ולהחזיר אותה מהליגה הכי נמוכה עד לטופ. בשנה האחרונה הפועל כבר הגיעה לפיינל-פור, זה באמת פרויקט מדהים. זה היה הישג מאוד משמעותי".

אלון סולר (אחמד מוררה)אלון סולר (אחמד מוררה)

מאולם אוסישקין נמשיך לסמל אחר, חדש יותר - מרתון תל אביב. היה מי שהתנגד לקיומו, בעיקר בהתחלה.
"המרתון התחיל כאירוע חד פעמי שנוצר לכבוד חגיגות מאה השנים לעיר תל אביב. שנה לאחר מכן הוא אמור היה ללכת לקיצוץ, כי העירייה לא הייתה מוכנה לקיימו - גם בגלל המחיר, וגם בגלל שהיה חשש פוליטי מעיריית טבריה, בטענה כי קיומו יפגע במרתון טבריה. הלכתי על זה לבד, שוחחתי עם איגודי האתלטיקה ועשינו את זה כך שיהיה פער בין המרוצים כדי שהאחד יפרה את השני ולא להפך. הייתי צריך למצוא את המשאבים התקציביים כדי שנוכל לקיים את האירוע. היום כולם מתגאים במרתון, כולם נהנים מזה, ואני זוכר את הרגע הזה לפני תשע שנים”.

עד שתהיה רכבת קלה זה עדיין יפגע בתחבורה ויקשה על כמה אנשים, אך בשורה התחתונה זה אירוע הוגן שנדרש בכל עיר ספורט מובילה בעולם. בין השאר בזכותו אנחנו רואים יותר ויותר אנשים רצים בחוף הים ובפארקים ויותר אנשים עוסקים בספורט. יש עלייה ניכרת בעיסוק בספורט. מעל ל-50 אחוז מתושבי העיר עוסקים בספורט וזה נתון מדהים. אני חותר להגיע כמה שיותר קרוב ל-100 אחוז כדי שכל אחד ישפר את איכות החיים שלו".

הבטן התהפכה כשהיינו צריכים לנסוע לסמי עופר כדי לראות את מכבי תל אביב משחקת בליגת האלופות. כשניסיתי להיאבק על שיפוץ בלומפילד, אמרו לי שאם אני רוצה שאולם הכדורסל של הפועל תל אביב באמת ייצא לפועל - להנמיך את הלהבות

בוא ניגע בנושא הרגיש והבוער ביותר כרגע, שיפוץ אצטדיון בלומפילד. זה סיפור שמתגלגל כבר כמה שנים וידע הרבה תהפוכות.
"אם נחזור להתחלה, אז אין ספק שמצד אחד בלומפילד סיפק אווירה יוצאת דופן והיה אחד האצטדיונים הטובים שהייתי בהם ביחס לכמות מושביו. מצד שני, הוא היה מיושן, לא מספיק גדול, השירותים לאורחים ולתקשורת והמתקנים לא היו ברמה הנדרשת. גם כשהצלחנו להתאים אותו לדרישות של אירוח משחקי ליגת האלופות והליגה האירופית, זה היה באמצעות אלתורים כמו אוהלים וכל מיני התאמות שנעשו מול אופ"א, וזה לא דבר שמתאים ונכון לעיר כמו תל אביב שיש לה שלוש אגודות ספורט פעילות לאורך זמן בטופ הישראלי”.

“צריך היה לשנות את זה. הגיע לאוהדים מתקן טוב יותר שיסייע לקבוצות להגיע להישגים. חתרתי לכך ורציתי לשדרג אותו. היו כל מיני תכניות לשדרוג האצטדיון לאורך השנים. זה התחיל בכלל לפני 7-8 שנים עם תכנית שאמורה הייתה לרוץ בזמן הפגרה ולהוסיף בין 3,000 ל-4,000 מושבים, לתרום נקודתית".

עבודות שיפוץ בלומפילד (רדאד געבודות שיפוץ בלומפילד (רדאד ג'בארה)

ולמה זה לא קרה?
"העירייה החליטה לבטל אותה, וכשניסיתי להיאבק ונלחמתי על הקיצוץ הזה, אמרו לי שאם אני רוצה שאולם הכדורסל של הפועל תל אביב באמת ייצא לפועל, להנמיך את הלהבות בעניין בלומפילד. אז אחרי היכל קבוצת שלמה, משימת הדגל של העיר הייתה אצטדיון בלומפילד, בטח אחרי הבטן שהתהפכה כשהיינו צריכים לנסוע לסמי עופר כדי לראות את מכבי תל אביב משחקת בליגת האלופות. אין שום סיבה שקבוצה בעיר כמו תל אביב עם המשאבים והיכולות שלה, תשחק בחיפה. עם השנים עברנו כמה וכמה תכניות. במקור, המצב האידיאלי היה להקים אצטדיון אחר. בין השאר בגלל שלוש השנים הללו של העיכוב, הנוחות מבחינת תכנון ותחבורה, וכמובן העובדה שלא היה צורך בהשבתת האצטדיון הקיים ושליחת הקבוצות לשחק בעיר אחרת”.

“אחרי חיפוש ממושך לא מצאנו שטח בעיר בעל יכולת תכנונית בטווח זמן סביר, והגענו למסקנה שהדבר הנכון הוא לשפץ את בלומפילד. מה שקרה בדרך זה שהעירייה בחנה כל מיני אפשרויות לבדה, ובינתיים הקבוצות חיפשו אפשרויות בעצמן. מכבי תל אביב בחנה הרבה אפשרויות ברמת השרון, אור יהודה, ראשון לציון ואולי אפילו עדיין בוחנת לטווח הארוך. גם על האצטדיון שהפועל תל אביב רצתה להקים בבת ים דובר לא מעט. בסוף אני שמח שאחרי המון לחצים שהפעלתי, לצד ההבנה בהנהלת העירייה שאין ברירה, הגענו לשיפוץ".

הקבוצות, בעיקר מכבי תל אביב, טוענות שהן לא לקחו חלק בתכנון השיפוץ מלכתחילה ולכן הוא עבר מספר שינויים ובסוף יעלה להן לא מעט כסף.
"בהתחלה הצלחנו ליזום שיפוץ מהשורש כדי שהאצטדיון יהיה ברמה מאוד גבוהה. אך בד בבד, בעירייה ניסו לראות איך הוא יעלה להם כמה שפחות, שלא תהיה השקעה גדולה מדי כי בכל זאת מדובר בתקציבי ציבור. זה התחיל בתכנית של 20 אלף מקומות ישיבה שאפילו לא פורסמה לציבור, תכנית שאמורה הייתה להשבית את האצטדיון לשנתיים. אמרתי 'חבר'ה, אם משביתים את האצטדיון לשנתיים בשביל תכנית כזו, עדיף בכלל שלא נשפץ”.

“זה עבר דרך כל מיני תכניות. תחילה דובר על 24-25 אלף מקומות, תכנון שאיתו התחלנו ויצאנו לדרך, ועם הזמן אני שמח שהצלחנו לדחוף ולהגדיל אותו ל-29 אלף מקומות. כל התכנית הזו בוצעה על-ידי העירייה כשרק בשלב מתקדם הקבוצות היו חשופות אליה, בין השאר בגלל התנהלות העירייה אך גם בגלל התנהלות הקבוצות שהיו מרוכזות תחילה ברעיון הקמת האצטדיונים שלהן".

אנשי הנהלת מכבי ת”א רגילים מכל מקום אחר בעולם שבו הם עבדו שהעירייה היא שותף, פרטנר. הם הרגישו שאין פרטנר, שאין עם מי לדבר. פעם אחר פעם ניסיתי לשקם את מערכת היחסים הזו בינם לבין ראש העיר"

זה הגיע לרמה שמיץ' גולדהאר יצא ממשרדו של ראש העיר חולדאי בטריקת דלת. מה הסיפור עם מכבי?
"לא נכחתי בישיבה שהתפוצצה, אך מדובר בסיפור מוכר על פגישה קצרה שהסתיימה בטונים צורמים. צריך להבין - מכבי, הבעלים מיץ' וחברי ההנהלה שהגיעו מחו"ל במשך השנים בין אם זה ג'ק אנגלידיס, מרטין ביין או בן מנספורד, רגילים מכל מקום אחר בעולם שבו הם עבדו שהעירייה היא שותף, פרטנר. וכשמגיעים לראש העיר אז ראש העיר יודע לקבל אותם בצורה מכובדת, מבין את התרומה החשובה שלהם לעיר ואת שיתוף הפעולה הקריטי בין העירייה לבין מועדוני הספורט בה, כך שבאמת אפשר לעבוד במשותף על פרויקטים. הם הרגישו שגם בנושא האצטדיון, גם בנושא מתחם האימונים שהיו בו לא מעט צרות וגם מבחינת התמיכה בסכומים נמוכים ולא משמעותיים, שאין פרטנר, שאין עם מי לדבר. פעם אחר פעם ניסיתי לשקם את מערכת היחסים הזו בינם לבין ראש העיר".

רון חולדאי (נעם מורנו)רון חולדאי (נעם מורנו)

מה עיקרי הטענות של מכבי תל אביב לעירייה?
"מכבי תל אביב רוצה לדעת, ובצדק, מה יהיו עלויות השימוש באצטדיון החדש. היא רוצה לדעת אם בלומפילד אכן יהיה מוכן לעונה הבאה כדי לתכנן את צעדיה ולבחון את הנושא מול אלטרנטיבות כמו הקמת אצטדיון חלופי או הוספת יציעים באצטדיון כזה או אחר כפי שפורסם בתקשורת. מכבי דרשה בזמנו תאי BOX, נושא שסביבו היו הרבה פיצוצים, ואני שמח שהעירייה הצליחה להוסיף את זה לתכנון. בשורה התחתונה מכבי רוצה לדעת כמה כל הסיפור יעלה לה. העירייה בגישתה משקיעה הרבה מאוד כסף בסיפור הזה, באזור חצי מיליארד שקלים, ומנסה לראות איך היא מאזנת את עלויות ההקמה”.

“היא חותרת במשא ומתן מול הקבוצות להגיע למקסימום הכנסה. העירייה באה לראשי מכבי ואמרה להם שעד היום הם הכניסו רווחים מ-14 אלף אוהדים ומעתה היא תאפשר להם לייצר הכנסה מ-29 אלף אוהדים, אז בואו נתחלק ברווחים. ואם אתם מכניסים הרבה יותר קהל, בואו תשלמו גם לנו יותר, כי עם כל הכבוד אנחנו שיפצנו את האצטדיון ואין לנו כוונה להרוויח - אלא רק לכסות את הניהול השוטף ואת עלויות השיפוץ. על פניו, אם היה מדובר בעולם העסקי גרידא, מדובר בדבר שהוא יותר מבסדר. גם בונים אצטדיון וגם לא מבקשים להרוויח, אלא רק לכסות הוצאות שוטפות. אבל זה מתחבר לתפיסה הכללית”.

“כשהעירייה מקימה מוזיאון או משפצת את הקאמרי או את הבימה - היא גם תומכת במתקני תרבות, גם מסבסדת את הפעילות השוטפת של המתקנים האלה וגם לא רואה אותם כיחידת רווח אלא כשירות לציבור שהוא חשוב מאוד. ואין ספק שבספורט זה צריך להיות כך על אחת כמה וכמה. צריך לייצר עם הקבוצות שיתוף פעולה אמיתי - יציעים למשפחות ולילדים,  Fan Zoneמחוץ לאצטדיון, פעילויות חינוכיות יחד עם האגודות בכל בתי הספר, לבקש מהן להוריד משמעותית את מחירי הכרטיסים, לדאוג להורדת המחירים במזנונים ולעשות את כל הצעדים האלה כדי לשפר את חווית הספורט עבור 29 אלף איש שמגיעים למשחק. עצם ההתעקשות על לנסות להשיג את המקסימום שאפשר במשא ומתן מול הקבוצות, שם הבעיה".

“לאחר כל ישיבה קשה בעירייה אני יושב עם הנהלת מכבי תל אביב ומנסה להגיע איתה להבנות. אמנם בסופו של דבר התוצאה תהיה טובה וכולן ישחקו בבלומפילד, אבל הדרך היא לא נכונה והפוטנציאל לשיתוף פעולה כללי בין העירייה לאגודות הוא הרבה יותר גדול"

אמרת בעצמך, בסופו של דבר בעירייה מנסים לצמצם עלויות ולהגיע לאיזון תפעולי.
"גם כשהעירייה מדברת על איזון תפעולי, זה לא רק שהיא מנסה לכסות את ההוצאות השוטפות שלה, אלא שגם בניגוד למוסדות אחרים בעיר - היא עדיין מחייבת את האצטדיון בארנונה בסכום שקרוב למיליון וחצי שקלים לשנה. כל התפיסה צריכה להיות אחרת ואני מצדיק את הקבוצות בעניין. כיזם האצטדיון ומחזיק תיק הספורט בעירייה בעשר השנים האחרונות, הדבר הראשון שאני רוצה זה שהאצטדיון יעבוד כמו שצריך ושהקבוצות יהיו מרוצות”.

“אני כל היום מתעסק בלכבות שריפות ולגשר בין הצדדים, ולאחר כל ישיבה קשה בעירייה אני יושב עם הנהלת מכבי תל אביב ומנסה להגיע איתם להבנות. אני חייב לומר שאמנם בסופו של דבר התוצאה תהיה טובה וכולן ישחקו בבלומפילד, אבל הדרך היא לא נכונה והפוטנציאל לשיתוף פעולה כללי בין העירייה לאגודות הוא הרבה יותר גדול".

הפועל תל אביב ובני יהודה בכלל לא נכנסו לדיונים והן אפילו לא מכירות את המספרים. אין לי ספק שגם הן ימחו ברגע שזה יגיע אליהן, כי בסוף כולן רוצות לשלם כמה שפחות

מדוע מכבי טוענת לקיפוח ביחס להפועל ולבני יהודה?
"זה לא עניין של מכבי מול הפועל או בני יהודה. כשאני אומר שאנחנו צריכים לגבות פחות ולבוא לקראת האגודות, זה לבוא לקראת כולן. הטענה של מכבי לגבי ההעדפה מגיעה בעקבות בקשת העירייה ליהנות מהרווח, ונכון להיום מכבי היא זו שסביר להניח תמכור הכי הרבה כרטיסים באצטדיון ולכן בעצם אם העירייה נהנית מהרווח שנוצר לאגודות מהאצטדיון החדש - הוא יגיע בעיקר ממכבי, כי נכון למצב כיום היא תמכור יותר מנויים וכרטיסים”.

“אין פה רצון להעדיף קבוצה כזו או אחרת, אני לא מסתכל על זה ככה, זה פשוט שהפועל תל אביב ובני יהודה בכלל לא נכנסו לדיונים והן אפילו לא מכירות את המספרים האלה. אין לי ספק שגם הן ימחו ברגע שזה יגיע אליהן, כי בסוף כולן רוצות לשלם כמה שפחות. בסופו של דבר הסכום שנדרש ממכבי גבוה בהרבה מסכום של כל מועדון אחר במדינת ישראל עבור המתקן שהוא משחק בו, אך המאבק משותף לכולם".

האצטדיון באמת יהיה מוכן לעונת 2019/20?
"אני לא קבלן ולא מבצע העבודה בפועל, אבל אני כן נמצא באופן קבוע בישיבות סטטוס. על פי מה שמדווח לי ההתקדמות היא על פי לוחות הזמנים ואנחנו מדברים על פתיחת העונה הבאה בבלומפילד. אני מאוד מקווה שלא נופתע לרעה".

“ראש העיר חושב שבמדינה שאין בה הרבה מי גשם לא צריך אצטדיון עם גג, הוא לא הסכים לשדרוג הזה”

אחד השדרוגים עליהם דובר תחילה היה הפיכת האצטדיון למקורה. זה לא יקרה בסוף, מדוע?
"העירייה נכנסה להוצאה מאוד כבדה. היא קיוותה לסיים את השיפוץ בסכום נמוך, אך לאט-לאט הבינה שצריך לשפץ כמו שצריך ואם אתה כבר משקיע כמה מאות מיליונים כדי להוסיף עשרת אלפים מושבים, עדיף להשקיע עוד כמה עשרות מיליונים כדי שהאצטדיון יכיל 29 אלף מושבים ולא 24 אלף. וככה, טלאי על טלאי, בשלב התכנון ההוצאות הצטברו ובסופו של דבר הגענו לתכנית הסופית. הגג זו אחת הדוגמאות להוצאה גבוהה ולא מבוטלת. אני אישית חושב שאם כבר עושים שיפוץ לאצטדיון כמעט מאפס, שיפוץ כמו שצריך, צריך לעשות אותו עם גג כי יש לזה הרבה משמעויות. אך ראש העיר חושב שבמדינה שאין בה הרבה מי גשם לא צריך לעשות אצטדיון עם גג, והוא לא הסכים”.

“אז הבנתי שעדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ, ואם נצליח לייצר אצטדיון שייתן חוויה אחרת, שיעמוד ברמת אירוח של משחקי חצי גמר ליגת האלופות ועל הדרך ידרוש פחות כסף מהאגודות – עדיף. הגג המקורה הוא אחד מעוד הרבה שדרוגים שהייתי שמח שיקרו ובסוף לא קרו ולא אכנס לפרטים, אך בשורה התחתונה המוצר ישפר דרמטית את מה שהיה עד היום ואני בעד. להגיד לך שעם ראש עירייה שונה הייתי עושה את הדברים אחרת? גם מבחינת השדרוגים באצטדיון, גם מבחינת הגבייה מהאגודות, וגם בכלל מבחינת היחס והקשר איתן? ברור שכן".

אצטדיון בלומפילד במהלך הבנייה (משה חרמון)אצטדיון בלומפילד במהלך הבנייה (משה חרמון)

מה מנע ממך לקדם את הדברים האלו?
"גם כשהצלחתי לקדם ולעשות דברים בעירייה, תמיד ידעו לרסן אותי. כמות המשימות גדולה בהרבה מהדברים שהשגנו, אך עדיף להשיג 20 אחוז מהדברים שרציתי מאשר לשבת ביציע לצעוק על מאה אחוז שמעולם לא אקבל. זו הייתה הגישה כפי שציינתי קודם, שעדיף ציפור אחת ביד מכמה על העץ. אבל בעירייה גם ידעו לנצל את זה. אולם היכל שלמה שאני מאוד גאה שהוא יצא לפועל, השיפוץ של בלומפילד שעוד מעט כולם ייהנו ממנו, מרתון תל אביב, קרן מלגות לספורטאים מצטיינים, הגדלה, אמנם לא מספקת, של תמיכות לאגודות ספורט, אירוח של אירועים בינלאומיים, אליפויות אירופה ואליפויות עולם. אני גאה בהמון דברים שעשינו, אבל באמת שצריך ונכון בעיר תל אביב-יפו להשקיע הרבה יותר בספורט ולקבל הרבה יותר, כך שבסוף מי שייהנה מזה זה אנחנו והילדים שלנו”.

“אם לדוגמה קבוצה תל אביבית מגיעה לליגת האלופות, יותר ילדים רוצים להירשם ולשחק במחלקות הנוער שלה. כשזה קורה, יותר ילדים עוסקים בספורט וזה מה שמוציא אותם מהרחובות ונותן להם ערכים. ישנו פרויקט חינוכי מדהים שעשינו בשכונת התקווה, שבו נתנו סיוע מיוחד לבני יהודה בשביל להשאיר אותה בטופ הכדורגל הישראלי, ולא למען הקבוצה הבוגרת. ככל שבני יהודה תישאר בטופ הכדורגל הישראלי, יותר ויותר ילדים ירצו לשחק בקבוצה, והיום כדי שילד ישחק במגרש, עם כל הכבוד לכישרון שלו, הוא צריך לעבור במרכז הלימודי ולעשות את שיעורי הבית יחד עם המתנדבים והאחראים מטעם המוסדות החינוכיים, כך שבסופו של דבר כל העניין תורם יותר לרווחת התושבים באזור. זו המטרה האמיתית שלנו".

שחקני בני יהודה. גם הם רוצים לחזור לבלומפילד (שחר גרוס)שחקני בני יהודה. גם הם רוצים לחזור לבלומפילד (שחר גרוס)

הזכרת את העובדה שבעירייה ריסנו אותך וניצלו את הגישה שלך, איך ראש העיר עצמו התייחס לעניין?
"כשביקשתי לעשות דברים, כמו להגדיל את התמיכה באגודות הספורט, שאגב למרות שהצלחתי להגדילה ב-25 אחוז זה פחות מחצי ממה שניתן בערים כמו ראשון לציון ובעוד ערים שקטנות מתל אביב משמעותית, התשובה שקיבלתי מראש העיר זה שאני צודק, ושזה חשוב, אבל יש עוד הרבה דברים חשובים שהעירייה צריכה לעשות. הוא לא חושב שהדברים שעליהם דיברתי בסכומים הנדרשים, חשובים יותר מדברים אחרים. בסוף כדי לשפר משמעותית את תפקוד הספורט בעיר זה לא להוסיף עוד מיליון פה ועוד מיליון שם, זה לעשות שינוי משמעותי בתפיסה ולבצע השקעה נרחבת”.

“רון חולדאי בתפיסתו חושב שצריך להשקיע את הסכומים האלה בתחומים אחרים הרבה לפני שהוא משקיע אותם בספורט, זו תפיסת עולמו. אני חולק עליו, לא צריך לסגור את האופרה או לפגוע במתקני תרבות אחרים, אבל אני ממש לא חושב שהספורט ככלי חינוכי, תרבותי וכן הלאה, צריך להיפגע ולהיות בין האחרונים בסדר העדיפויות העירוני. זה דבר שהוא מאוד קשה לי. זה לא שהעירייה לא רוצה לתת, ראש העיר היה שמח לתמוך יותר, אבל זה נמצא במקום נמוך בסדר העדיפויות".

תגובת עיריית תל אביב-יפו: “דבריו של אלון סולר תמוהים אם לא לומר הזויים במיוחד כאשר הוא מחזיק עשר שנים ברציפות את תיק הספורט ונושא באחריות. לגופם של דברים כאשר הוחלט על הקמת אולם הדרייב אין, שדרוג בלומפילד כלל לא היה על הפרק. ולראייה שני הדברים מבוצעים והעירייה משקיעה בבלומפילד כחצי מיליארד ש״ח כך שהטענות על העדר השקעה הן מגוחכות. כנראה שמערכת הבחירות משבשת את הזיכרון והעובדות וחבל ששיקולי בחירות גורמים לו להעדיף אינטרסים של בעלי הון זרים על פני אחריות לכסף הציבורי של תושבי העיר. העירייה תמשיך לשמור על כספי הציבור גם בתקופת הבחירות”.

אסור לפספס
נגןבעיניים עצומות שבר שיא בריסוק קוקוסים
בעיניים עצומות שבר שיא בריסוק קוקוסים
נגןחורף קשוח: מנור מפזר את השלג מהרכב
חורף קשוח: יום מושלג בחיי מנור סולומון
נגןמולר מציע כסף לשוער באיירן אם יעצור פנדל
מולר מתערב עם שוער באיירן על עצירת פנדל
נגןמה הספיקה ג'ורג'ינה ביום אחד בדובאי?
מה הספיקה ג'ורג'ינה ביום אחד בדובאי?
/* LAST / NEXT ROUNDs */