בית”ר ירושלים ממשיכה להתחזק תחת הבעלים החדש, משה חוגג, ואחרי טל בן חיים שצורף במטרה לחזק את ההגנה, אפונסו טיירה מגיע מקריית שמונה להוביל את הקישור הירושלמי. הקשר הפורטוגלי בן ה-26 הוא אולי שם פחות מוכר לחובבי הכדורגל הישראלי, אך היה אחד המשמעותיים של הצפוניים בעונה שעברה.
אחרי שנפרדה מקלאודמיר פריירה שעזב הקיץ לבני סכנין, טיירה נכנס לנעליים גדולות במיוחד, בייחוד בכל הקשור לצד ההתקפי, אולם, הפורטוגלי לאורך הקריירה לא שחקן של מספרים אלא כזה שמביא הרבה דברים קבוצתיים ויעלים, כאלה שלא רואים בשורת הכיבושים או הבישולים.
אצל חיים סילבס בעונה שעברה, הקשר האחורי רשם שני בישולים, ולמרות זאת היה ל’באנקר’ הגדול של המאמן הצפוני, כשזכה לכמות דקות הגבוהה ביותר בקבוצתו. והנה כמה סיבות מדוע, אם נבדוק מעט יותר לעומק את נתוני הסטטיסטיקה (באדיבות מנהלת הליגה) נגלה כי הקשר לא חושש להיכנס לתיקולים והיה הרביעי בליגה מבחינת הכמות, אך יש גם איכות, טיירה צלח ב-57.3% מהניסיונות, אחד המובילים בליגה.
פרמטר נוסף שהפורטוגלי יכול להתפאר בו הוא העבודה ההגנתית והלחץ בשטח היריבה, כשגיא לוזון מקבל את המחלץ מספר אחת של ליגת העל בשטח היריבה, כשהוא מקדים את איך לא, את קלאודמיר. למרות שלעתים הקשר מרבה לבצע עבירות ולשחק אגרסיבי, טיירה ספג עשרה כרטיסים צהובים בעונה שעברה, אך לא ראה את הכרטיס האדום מונף לעברו ובהחלט נחשב לשחקן מאוד אחראי.
במדי הצפוניים הקשר כיסה את המרחק הגדול ביותר מבין שחקני קבוצתו ולעתים היה נראה כי הוא פשוט נמצא בכל מקום על המגרש, זאת בתוספת למהירות שהוא ניחן בה והיה לשחקן המהיר ביותר בקבוצתו הצפונית, אחרי מוחמד שכר. על אף שלא נחשב לאחד השחקנים הגבוהים ביותר (1.77 מטר), טיירה מרבה לעלות לכדורי גובה, וגם לזכות בהם לרוב. להוציא את שמעון אבוחצירה, הפורטוגלי הוליך את שחקני קריית שמונה גם בקטגוריה זו.
כמו כן, בכל הקשור לפן ההגנתי, הירושלמים מקבלים את אחד השחקנים המובילים בליגה הישראלית – מהיר, אחראי, אגרסיבי, חכם וכזה שפשוט נותן את כל כולו על כר הדשא. אולם, לא הכל ורוד עבור טיירה, אחרת הוא לא היה מגיע לקריית שמונה בפרט או בכלל לליגת העל.
עיקר המסירות שלו הן לרוב אחורה או לצדדים, כשהוא אינו מרבה לחפש את כדורי העומק החכמים, על אף שהיו לו כמה כאלה בעונה שעברה, אך אחריות ומסירות בטוחות הן שם המשחק, בהחלט משהו שיכול להפוך גם את הקישור של לוזון להרבה יותר יציב. עוד צד טעון שיפור הוא איבודי הכדור, הפורטוגלי שלרוב מגיע לקבל כדור מהבלמים מתקשה לפתח משחק תחת לחץ, היו לו לא מעט איבודים בחצי של קבוצתו הצפונית, חלקם היו קריטיים יותר וחלקם פחות.
כעת, לאחר שבחנו לעומק את האיכותיות של טיירה זה הזמן להכיר קצת את הדרך שעשה עד שהגיע לליגה הישראלית. טרם הגעתו לק”ש, שיחק בשלוש העונות האחרונות במדי אשטוריל מהליגה הפורטוגלית הבכירה. בגיל 14 הגיע למחלקת הנוער של ספורטינג ליסבון. ב-2011 נשלח לקורדובה הספרדית (במהלך שאולי עצר את ההתפתחות בקריירה) ולאחר מכן שיחק גם באתלטיקו דה פורטוגל מהליגה השנייה בארצו.
כבר מגיל צעיר, טיירה נחשב לכישרון עולה וציפייה לעתיד מרשים, כשהיה חלק מהנבחרות הצעירות של פורטוגל מגיל 16 עד 19, בהחלט לא דבר מובן מאליו, אך בהמשך הנסיקה של הקשר האחורי נעצרה והפוטנציאל הגדול לא מומש במלואו. אגב, אפונסו הוא בנו של שחקן העבר חוסה, בעל קריירה מפוארת בליגה הפורטוגלית, כשגם לבש את מדיה של סביליה הספרדית.
לפני מספר חודשים טיירה התייחס בראיון בפורטוגל לליגת העל: “יש הרבה שטחים כאן וזמן לחשוב עם הכדור, וזה דבר שבהחלט מתאים לשיטת המשחק שלי. גם המשמעת הטקטית היא לא טובה, אך אני משתפר כאן ועוזר לקבוצתי. השאיפות? להמשיך ולצמוח על מנת להגיע למועדון גדול כאן בכדורגל הישראלי”, וכך הפורטוגלי יכול לסמן “וי” קטן, וכעת, ינסה לעזור לירושלמים להמשיך ולבסס את מעמדם בצמרת ליגת העל.
בשורה התחתונה – בית”ר עתידה לקבל קשר אחורי שמרגיש נוח בליגה הישראלית ומתחיל לממש את הפוטנציאל הגלום בו, יעיל מאוד, כזה שאוהב לעשות הגנה וגם מצטיין בה לחלוטין, אך עוד טעון שיפור בכל הצד ההתקפי ובפרמטר זה יהיה לו קשה למלא את החלל שהותיר קודמו קלאודמיר.