מכבי תל אביב פתחה את עונתה השלישית באצטדיון בנתניה, כאשר התכנון המקורי היה כמובן לחזור לאצטדיון בלומפילד לאחר שיפוצו, אולם נראה כי לא כך פני הדברים. במכתב ששלח היום (חמישי) המנכ”ל בן מנספורד לראש העיר רון חולדאי, מביע האנגלי את תסכולו של המועדון מחוסר שיתוף הפעולה של העירייה ואף מודיע כי מכבי תל אביב מתחילה לחפש אצטדיון חלופי לעונה הבאה.
כזכור, מי שדחף ויזם את הקמת האצטדיון הוא אלון סולר, מחזיק תיק הספורט בעיריית תל אביב-יפו. אולם כעת יכולה להיווצר סיטואציה כי באצטדיון בו מושקעים 400 מיליון שקל, המועדון שהוא השוכר העיקרי שלו ואשר מבחינת קהל יכול למלא אותו ואף משחק באירופה באופן רציף בכל עונה, לא יוכל לשחק בו.
במכתב אשר שלח מנספורד נכתב כי “בהמשך למשא ומתן אינטנסיבי במהלך 16 החודשים האחרונים, בפגישה האחרונה שלנו ב-12 ביוני 2018 בין מורן מאירי ואנוכי בשם המועדון לבין מנחם לייבה והצוות שלו בעירייה, סוכם כי העירייה תשלח לנו טיוטה של הסכם שכירות האצטדיון בתוך ארבעה שבועות. משלא קיבלנו את ההסכם כתבתי ב-26 ביולי 2018 בקשה לקבלת ההסכם לא יאוחר מ-2 ביולי 2018. עד היום לא קיבלנו דבר”.
“אנחנו מתוסכלים מאוד מחוסר תשומת הלב ומחוסר הדחיפות של העירייה בנושא. כפי שהצהרנו בעבר, הפרויקט היקר החל ללא ההתייעצות ההכרחית עם מועדוני הכדורגל. בעוד המטרה העיקרית של אצטדיון בלומפילד מיועדת לשימוש של קבוצות הכדורגל, קשה להסביר כיצד ניתן אישור לפרויקט ללא קבלת פידבק ראוי מהמשתמשים המיועדים”.
“מכבי תל אביב הוא מועדון שמתנהל בצורה שונה מרוב המועדונים בישראל. הבעלים שלנו בחר להשקיע לא רק באספקטים המקצועיים של המועדון, אלא גם בעניינים הקשורים למחויבויות מסחריות וחברתיות”.
מנספורד ממשיך: “ניסינו לסייע לעירייה מאז מאי 2017 כשסוף סוף נכנסנו למשא ומתן משמעותי הקשור לאצטדיון, כולל הציפיות שלנו ודברים אחרים שישפרו את השימושיות והמסחריות של האצטדיון. הסברנו שמקובל כי באצטדיונים יש תאי VIP, חלל עבור חנויות מזכרות ואפילו מוזיאונים עבור המועדונים”.
“לאחר קשיים העירייה הסכימה לעצב את האצטדיון מחדש כדי שיכלול תאי VIP, אך ניסתה לגלגל את העלויות על המועדון. יש הרגשה כי מכבי תל אביב צריכה לשלם על הטעויות של העירייה”.
“אנו מבינים כי ככל שעלויות האצטדיון יעלו, כך העירייה תחפש להחזיר את השקעתה דרך דמי שכירות מאלה המשכירות אותו. ההצעה מהעירייה בכל הנוגע לשכירות המבוקשת וסכומיה, תעלה את ההוצאות הכספיות החלות על המועדון בלי הבטחה כי הכסף הזה יחזור. ההצעה אשר הוגשה מעניקה יתרון להפועל תל אביב ולבני יהודה, הצעה שאי אינה מכבדת ולא מוצדקת”.
“עד לרגע זה, העירייה לא הייתה מסוגלת לקיים את המשא ומתן או להגיש טיוטת חוזה אשר כוללת בהסכם שימוש בסיסי בתאי VIP, חנויות מסחר, מסך ענק ומערכת שילוט LED”.
“אנו מעריכים מאוד את המאמצים אשר משקיעים מנחם לייבה, אלון סולר ונדב גרינשפן, אשר ניסו לקדם את הנושאים האלה ולמצוא דרך לסיכום כדי שהמועדון (מכבי ת”א) יחזור לשחק בבלומפילד. אולם, הגענו למבוי סתום והדחף שלנו הוא כעת גדול מתמיד למצוא סידור אחר (אלטרנטיבה) עבור המועדון, כאשר עלינו לתכנן את התקציב שלנו ובו ההוצאות הלוגיסטיות, המסחריות, בהן כרטיסים ופרסומות, וכמובן ליידע את האוהדים שלנו”.
“המצב כרגע הוא שבו אנו ניצבים בפני אפשריות שתשלום השכירות יהיה גבוה מאוד, תשלום הפעלת המתקן הוא גבוה או לא מפורט, והמשא ומתן והדד ליין כדי להגיע להסכם הדדי, נדחה שוב. ההשפעה השלילית שכבר פגעה בנו היא העובדה כי בלומפילד נסגר לעונה אחת יותר מאשר היה צריך”.
“מרגע בו לא קיבלנו כמובטח את המידע הסופי והמוצק בכל הנוגע לאצטדיון והעלויות שלו, יהיה קשה עבורנו לחזות מצב בו נחזור לבלומפילד ואנו ניאלץ להתחיל לחפש אלטרנטיבה ולעבוד על הכנת אלטרנטיבה שכזו. על החתום, מנכ”ל מכבי תל אביב, בן מנספורד”, לשון המכתב אשר נשלח לראש העיר חולדאי.
תגובת עיריית תל-אביב-יפו: “אצטדיון בלומפילד הוא אצטדיון עירוני המשרת את כל 3 הקבוצות התל אביביות. עיריית תל-אביב-יפו משקיעה 450 מיליון ש"ח בשדרוג האצטדיון וכפי שהתחייבנו, עונת המשחקים 19/20 תפתח בזמן וכל הקבוצות יחזרו לשחק בו. קבוצת מכבי ת"א עודכנה והייתה שותפה לאורך כל הזמן (גם בתקופת המנכ"ל הקודם) בתהליך השיפוץ, ולראייה העיכוב במס' חודשים נגרם לאור בקשתה של מכבי להוספת תאי צפייה ושינויים רבים נוספים לאור הערות ובקשות הקבוצה. מדובר בניסיון לא יאה בלשון המעטה להפעיל לחץ פסול בתקופת הבחירות”.