לצד כל הבעיות שקיימות בתוך המועדון, בבית”ר ירושלים נאלצים להתמודד כעת גם עם בעיות שמגיעות מחוצה לו. הקבוצה עמדה היום (רביעי) לדין בבית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל בגלל קריאות גזעניות שנשמעו מצד אוהדיה במהלך המשחק נגד מכבי תל אביב בגביע הטוטו שהתקיים השבוע באצטדיון נתניה, אך למרות החשש מעונש קשה, נגזר על בית”ר קנס של 15 אלף ש”ח בלבד.
שופט המשחק גל לייבוביץ’ כתב בדו”ח השיפוט שלו כי “עם יציאת הקבוצות מחדר ההלבשה אוהדי בית”ר שרו ‘הנה היא עולה הקבוצה הגזענית של המדינה’ בשילוב נהמות. בדקה השלישית אוהדי בית”ר שרו ‘מוחמד מת’, בדקה החמישית ‘שיישרף לכם הכפר’ ובדקה ה-53 נהמו ‘או או או’ לעברו של שחקן מכבי תל אביב אלי דסה”.
עו”ד רוני מוזסון, נציגה של הקבוצה, אמר בדיון: “אני לא מתכחש לעובדות. לגבי האחריות השילוחית של המועדון, אני לא מתכחש גם לזה ברמה היבשה. בית הדין בתוך עמו הוא חי והוא מבין את הרקע של הקריאות המכוערות האלה וברור לו מה מטרתן. אם בית הדין יפסוק עונש כספי כזה או אחר כנגד הקבוצה, במובן זה הוא בא ככפפה ליד לאותו קומץ שרוצה לפגוע בבעל הבית (אלי טביב, א.מ) ובמועדון. אני מבקש שבית הדין ישקול להביא בחשבון את הרקע לביצוע העבירה ולפיו יפסוק את העונש. אני מניח שנגיע לכאן עוד הרבה, לכן בית הדין צריך להיות יצירתי”.
עו"ד רוני מוזסון (יניב גונן)עוד הוסיף עו”ד מוזסון: “לא מעניין את משטרת ישראל קריאות כמו ‘מוחמד מת’. מה שמעניין אותה זה קריאות שמתסיסות או קוראות לפגיעה פיזית. זו עבירה מסוג אחר, קשה לעצור 500 איש ואין לי שום סמכות לתפוס אותם. אני לא יכול לעשות כלום לפי חוק הספורט, רק המשטרה יכולה - והמשטרה לא עושה כלום. השוטרים לא עוצרים אוהדים על מקרים כאלה. אין לנו מה לעשות, זה המצב”.
הדיין נועם ליובין שאל: “נתקלתי במקרים כאלה. אם אתם יודעים שיש לכם מצב רגיש ושעלולה להיות פרובוקציה מצד הקהל, למה לא הצבתם מצלמות על המאבטחים כפי שעושות קבוצות נוספות?”, אך עו”ד מוזסון השיב: “המלחמה הזו קשה עד בלתי אפשרית בסיטואציה החוקית היום. אין מה להשוות בין הסיטואציות של מכבי תל אביב ומכבי חיפה לבין מה שקורה בבית”ר ירושלים”. בנוסף, בית”ר ירושלים הייתה אמורה לעמוד לדין גם על כך שסמי מלכה, מי שעמד על הקווים, לא רשום בהתאחדות ובארגון המאמנים כמי שעבר קורס מאמנים - אך הדיון בעבירה זו נדחה למועד אחר.
הדיין נועם לובין (נעם מורנו)בהחלטתו ציין הדיין לובין: “אכן צדק מר מוזסון כאשר אמר כי ביה”ד זה בתוך עמו הנו חי וגם הוא מודע לקורה סביב הקבוצה ולאווירה אליה נקלעה, אולם כאן נשאלת השאלה מהו האיזון בין מעשיי אותו קהל המשמיע את אותן אמירות והיות עבירות הגזענות, עבירות חמורות המחייבות טיפול ביד קשה לבין הלך הרוחות המלווה את הכנות הקבוצה לעונה הנוכחית העומדת בפתח ואת הטענות אשר נשמעו כאן כי אותם מעשים בגינם עמדה הנאשמת לדין, נעשו כדי לפגוע בעומדים בראשה באופן ישיר ולגרום לנאשמת להופיע בפני ביה”ד זה על מנת לגרום לנזק לנאשמת ולראשיה. בית דין זה לא ישמש ככלי משחק בידי אותם פורעים ולא ייתן להם ‘פרס’ על מעשיהם אלו וכוונתם לגרום נזק בכוונה”.
על העונש כתב: “על הנאשמת חלה החובה לבצע צעדים מעשיים באמצעות כל גורם קיים על מנת למגר תופעות מעין אלו, אולם זאת לא נעשה ואנו עומדים בסופו של אירוע זה ללא כל צעד מעשי מצד הקבוצה למניעת אותו האירוע, למרות שהכתובת במקרה זה זעקה מכל קיר. על כן, ולאחר שעשיתי את האיזון הנדרש בין האחריות השילוחית של הקבוצה למעשיי אוהדיה בין מקרה קונקרטי כגון זה בו מוכן אני לקבל ולו לכאורה את טענת נציג הנאשמת כי אכן נעשו הדברים בכוונת מכוון על מנת לגרום נזק לראשי הקבוצה כאמור לעיל ובכפוך לאפס צעדים מצד ראשי הקבוצה למניעה וטיפול באותם פורעים ומסיתים, החלטתי כי אגזור על הנאשמת קנס כספי בפועל של 15 אלף ש”ח על הצד המקל ובהתחשב בטיעונים”.