התיקו המאופס במשחק הקודם לא הכין את בית”ר ירושלים להשפלה הזו. הקבוצה מהבירה סיימה את דרכה באירופה כבר הערב (חמישי) עם 2:1 לצ’יחורה סצ’חרה הגיאורגית כבר בסיבוב המוקדמות הראשון של הליגה האירופית. לצערם של אוהדי בית”ר, הם כבר מתורגלים בתבוסות באירופה. אז הלכנו ונזכרנו בכמה מהן.
בית"ר ירושלים – לך פוזנאן (2:7 בסיכום שני המשחקים)
בעונת 1993/94, אחרי האליפות השנייה בתולדות המועדון, שהגיע לליגה הבכירה אחרי עונה בליגה השנייה עם חזרתו של אלי אוחנה לקבוצת נעוריו, הצהובים-שחורים ספגו את ההשפלה הראשונה שלהם באירופה. במשחק הראשון בין הקבוצות, שהיה בחוץ, הירושלמים ספגו 3:0 שהחזיר אותם לקרקע. במשחק השני הצהובים-שחורים חזרו לארץ וניסו להציל את כבודם, אך ספגו 4:2. אלי אוחנה ויעקב שוורץ כבשו, אך לא סייעו להמתיק את הגלולה המרה.
בית"ר ירושלים – בודו גלימט 5:1
אחרי שעברה את פלוריאנה החלשה ממלטה, בית"ר ירושלים פגשה את הקבוצה הנורבגית. לאחר ההגרלה בבירה התחילו לחגוג, טענו שמדובר בדייגים, אבל אז הם חטפו את המכה הגדולה. הנורבגים הגיעו לישראל, נתנו 1:5 לקבוצה של אלי כהן, שכללה שמות גדולים כמו אלי אוחנה, איציק קורנפיין, יוסי אבוקסיס, וסטפן שאלוי. שחקניו של כהן לא יכלו לחבורה מנורבגיה, נקודת האור היחידה הייתה שבסיום אותה עונה, 1996/97, בית"ר זכתה באליפות.
ספורטינג ליסבון – בית"ר ירושלים 0:3
בעונת 1997/98, אחרי האליפות הגדולה ההיא, בית"ר ירושלים קיוותה להצליח מעט יותר בזירה האירופית אחרי המבוכה מול הנורבגים. אז אכן, לעומת התבוסה בבית לבודו גלימט, הירושלמים סיימו ב-0:0 עם הפורטוגלים החזקים, אך בגומלין ספגו 3:0 וירדו להתמודד בגביע אופ"א.
קלאב ברוז' – בית"ר ירושלים 0:3
אחרי האליפות של הצהובים-שחורים, הם שבו לאירופה וניסו לתקן את העוול מההפסד המביך שנה קודם לכן לבודו גלימט הנורבגית, אך לא ממש הצליחו לעשות זאת. אחרי ניצחון 1:2 הקבוצה מהבירה הייתה מלאה תקוות והאמינה שהיא מסוגלת לבלגים, אך קלאב ברוז' ניצחה אותה 0:3 מוחץ והותירה את ניר סביליה, יוסי אבוקסיס, אישטוון פישונט והמאמן דרור קשטן שבורי לב, אך לפחות חגגו בסיומה את האליפות השנייה שלהם ברציפות (1997/98).
בנפיקה – בית"ר ירושלים 0:6
אחרי שתי האליפויות ברציפות של הירושלמים, כשהשנייה הגיעה לאחר משחק "השרוכים" מול בית שאן, הקבוצה של דרור קשטן חלמה על אירופה, אבל התעוררה מהר מאוד. הירושלמים יצאו לפורטוגל בניסיון לא לספוג השפלה, אך ספגו 6:0 כולל שער עצמי של אמיר שלח והבינו שהחלום שוב נגוז והם יודחו בשלב השני של מוקדמות ליגת האלופות בעונת 1998/99. גם הניצחון 2:4 בבית לא המתיק את הגלולה המרה עם 4:8 בסיכום. עם זאת, הניצחון הזה היה הראשון בשלב הזה של קבוצה ישראלית בליגת האלופות.
ויסלה קראקוב – בית"ר ירושלים 0:5
אחרי הדאבל ב-2007/08, בית"ר ירושלים של יצחק שום בעידן ארקדי גאידמק והכוכבים הנוצצים קיוותה לעשות קמפיין אירופי מוצלח. אך תקוות לחוד ומציאות לחוד. הקבוצה של גאידמק שהייתה אז בעלת התקציב הכי גדול בכדורגל הישראלי באותה עת, חלמה לעבור את הפולנים ולקבל את ברצלונה בשלב הבא. אחרי 1:2 בבית, הירושלמים קיוו להשיג תוצאה טובה בפולין, אבל בסיום ספגו 0:5 משפיל ומביך, שהביאו בסופו של דבר לפיטוריו של שום וגם להתפטרותו של גיורא שפיגל. עוד רגע מביך באירופה בהיסטוריה של הצהובים-שחורים.
בית”ר ירושלים – שרלרואה (9:2 בסיכום שני המשחקים)
השפלה כפולה בסיבוב המוקדמות השני של הליגה האירופית בעונת 2015/16. שחקני בית”ר לא היוו יריב ראוי בשני המשחקים, ולאחר 5:1 בחוץ שלא הותיר סיכוי, ספגו השפלה גם בבית 4:1 נגד הבלגים המשחק הגומלין בבית. בנוסף, הקבוצה הובכה ונענשה בעקבות ההתפרעות של אוהדיה במשחק החוץ.
בוטב פלובדיב – בית”ר ירושלים 0:4
בעונה הקודמת, אחרי שהסתפקו ב-1:1 ביתי, השחקנים מהבירה יצאו חדורי מוטיבציה לבולגריה כדי להשיג את הכרטיס לסיבוב המוקדמות השלישי של הליגה האירופית. אבל תקוות לחוד ומציאות לחוד, הקבוצה המקומית עלתה ל-0:2 כבר בדקה ה-32 והמשיכה לחגוג על החבורה האנמית של שרון מימר. הפרק האירופי נגמר מהר מהצפוי למועדון מהבירה עם 5:1 כואב ומשפיל בסיכום שני המשחקים ומימר לא האריך ימים במועדון לאחר מכן.