יום שישי, 06.02.2026 שעה 07:08
מונדיאל 2026 26-27
 בית 1 
00-00מקסיקו1
00-00דר' אפריקה2
00-00דרום קוריאה3
 בית 2 
00-00קנדה1
00-00קטאר2
00-00שווייץ3
 בית 3 
00-00ברזיל1
00-00מרוקו2
00-00האיטי3
00-00סקוטלנד4
 בית 4 
00-00ארה"ב1
00-00פרגוואי2
00-00אוסטרליה3
 בית 5 
00-00גרמניה1
00-00קוראסאו2
00-00חוף השנהב3
00-00אקוואדור4
 בית 6 
00-00הולנד1
00-00יפן2
00-00טוניסיה3
 בית 7 
00-00בלגיה1
00-00מצרים2
00-00איראן3
00-00ניו-זילנד4
 בית 8 
00-00ספרד1
00-00קייפ ורדה2
00-00ערב הסעודית3
00-00אורוגוואי4
 ??? 9 
00-00צרפת1
00-00סנגל2
00-00נורבגיה3
 בית 10 
00-00ארגנטינה1
00-00אלג'יריה2
00-00אוסטריה3
00-00ירדן4
 בית 11 
00-00פורטוגל1
00-00אוזבקיסטן2
00-00קולומביה3
 בית 12 
00-00אנגליה1
00-00קרואטיה2
00-00גאנה3
00-00פנמה4

משבר זהות: אנטואן גריזמן מאוהב באורוגוואי

החלוץ הצרפתי שותה מאטה, מעריץ את גודין ומחובר מאוד ליריבים. אלא שב-17:00 הוא ישים את הכל בצד וינסה להעפיל לחצי הגמר על חשבונם של הסלסטה

|
גריזמן. ישים את אהבה בצד? (רויטרס)
גריזמן. ישים את אהבה בצד? (רויטרס)

בחולצת תכלת, עם מאטה בידו וחיוך גדול, כך המתין אנטואן גריזמן בשדה התעופה של מדריד לדייגו גודין וחוסה חימנס. אמנם בתעודת הזהות שלו כתוב שהוא בכלל צרפתי, אבל בשנים האחרונות החלוץ של אתלטיקו מדריד התנהג ממש כמו אורוגוואי.

צמד הבלמים לא תיאר לעצמו שזו תהיה קבלת הפנים שתחכה להם עם הגעתם חזרה לעיר הבירה של ספרד. זה קרה לפני קצת פחות משנה, אחרי שגודין וחימנס ניצחו 2:4 את נבחרת בוליביה במשחק האחרון של מוקדמות המונדיאל במונטווידאו, שם הם הבטיחו את מקומם במונדיאל. גריזמן פשוט לא התאפק והגיע לפגוש אותם מיד לאחר הנחיתה כמו מעריץ אמיתי.

אם היה יכול לבחור, סביר להניח שהוא היה נולד באורוגוואי ונכנס לרשימה גדולה של חלוצים אדירים, כמו לואיס סוארס ואדינסון קבאני. אלא שהיום (שישי) ב-17:00 הוא יפגוש אותם פנים אל פנים בניז'ני נובגורוד שברוסיה, בקרב שיכריע מי תהיה בחצי הגמר של גביע העולם - צרפת או אורוגוואי. איך שזה לא יסתיים, כנראה שגריזמן ייצא מרוצה.

הוא מזדהה מאוד עם התרבות והמנטליות של המדינה הקטנה והחמה, זו שמונה כ-3.5 מיליון תושבים, לא כולל אוהדים רבים נוספים ברחבי העולם. למרות שמדובר במדינה קטנה יחסית, אורוגוואי היא גם מעצמת כדורגל. יש לה שני גביעי עולם בארון, היא מעמידה נבחרת חזקה והיא מאוד רוצה לשחזר את ימי הזוהר שלה. על מנת שזה יקרה, היא תצטרך לנצח את החבורה הצרפתית של גריזמן, זה שמחובר מאוד לסלסטה.

גריזמן. איך זה ישפיע עליו? (רויטרס)גריזמן. איך זה ישפיע עליו? (רויטרס)

ההיכרות הראשונית בינו לבין האורוגוואים נוצרה כשהגיע לריאל סוסיאדד, הקבוצה הספרדית הראשונה שלו, בה הוא שיתף פעולה עם כמה מהם. זה היה לפני כמעט עשור, אז הוא שיחק ביחד עם החלוץ קרלוס בואנו והתאמן תחת המאמן מרטין לסרטה שעדיין נמצאים איתו בקשר גם כיום.

הם לימדו אותו לשתות מאטה, משקה פופולארי בדרום אמריקה שנהוג לשתות אותו כמו קפה או תה, וקרלוס בואנו אף הנחיל לו את האהדה לקבוצת פניארול בה גדל. גריזמן התאהב בה ועד היום הוא עוקב אחריה. "צפיתי בכל המשחקים שלה ואני מכיר את כל השירים של האוהדים", אמר גריזמן בהתבטאות נדירה לפני כשבוע.

"הפכתי אותו לאורוגוואי טהור", טען קרלוס בואנו בראיון שהעניק שלשום לכלי תקשורת צרפתי. "הוא הגיע לריאל סוסיאדד בגיל 18, כך שהוא היה צעיר מאוד ודי בודד. לקחתי אותו תחת חסותי. יום אחד הוא ביקש לטעום מהמאטה אבל בהתחלה סירבתי כי פחדתי שהוא יירק את זה באוטו שלי. בסוף הסכמתי והוא אהב את זה. היינו ביחד כל הזמן, כמעט גרנו ביחד אפילו. ראינו הרבה כדורגל וכל הזמן דיברנו על התשוקה שיש לאורוגוואים לנצח".

אנטואן גריזמן. מה יעשה אם יכבוש? (רדאד גאנטואן גריזמן. מה יעשה אם יכבוש? (רדאד ג'בארה)

כשעבר לאתלטיקו, גריזמן הכיר עוד כמה חברים דרום אמריקאים, בהם כריסטיאן רודריגס וכאמור גם גודין. השניים הפכו לחברים טובים, עד כדי כך שהבלם בן ה-32 אפילו היה הסנדק של הבת הקטנה שלו, מיה גריזמן. "דייגו הוא חבר טוב", הדגיש גריזמן האב. "אנחנו ביחד כל היום במדריד. בגללו ובגלל שאני אוהב את אורוגוואי, אני בטוח שזה יהיה משחק מרגש עבורי, אבל גם שונה. אני חי את זה כל יום באתלטיקו, הם חבר'ה שלא יוותרו ויעשו הכל כדי לנצח".

"הוא תמיד אוהב להיות בחברתנו", תיאר זאת גודין. "אנטואן אוהב את המנהגים שלנו, הוא תמיד מוקף באורוגוואים ואוהב את המנהגים שלנו, כמו לאכול אסאדו או לשמוע את המוזיקה שאנחנו שומעים. הוא אפילו שותה יותר מאטה ממני", צחק הבלם.

אנטואן גריזמן ודייגו גודין. מי ינצח הפעם? (רויטרס)אנטואן גריזמן ודייגו גודין. מי ינצח הפעם? (רויטרס)

רק לאחרונה החלוץ הצרפתי חתם על חוזה חדש באתלטיקו מדריד וייתכן שלחברות הזו היה חלק גדול בהחלטה להישאר שם ולא לעבור לברצלונה שניסתה לפתות אותו. "גודין גרם לי לרצות לחתום באתלטיקו", סיפר גריזמן בעבר.

ייתכן שבגלל זה גם לואיס סוארס, חלוץ בארסה, הרשה לעצמו לחמם את האווירה בין הצדדים. הוא הצהיר במסיבת העיתונאים שנערכה לפני ההתמודדות כי גריזמן "מעמיד פנים" שהוא חצי אורוגוואי והגיע הזמן שזה ייפסק. "הוא צרפתי, לא יודע מה זה באמת אומר להיות כמונו", הוסיף סוארס. "הוא אולי מכיר את ההרגלים שלנו ואת הדרך שבה אנחנו מדברים, אבל אנחנו מרגישים אחרת ממנו. הוא לא יודע מה זה להרגיש כמו אורוגוואי. אני לא יודע מה עובר לו בראש".

סוארס. לא קונה את זה (רויטרס)סוארס. לא קונה את זה (רויטרס)

"אסור לבלבל בין הדברים כי גריזמן הוא צרפתי, אבל בסגנון המשחק שלו הוא אורוגוואי טהור", טען מנגד חברו מהעבר, קרלוס בואנו. "הוא תמיד מקריב מעצמו למען הקבוצה. הוא עושה גם עבודה הגנתית, והוא אף פעם לא מפסיק לעבוד ולא נכנע. מבחינתי, עכשיו הוא חוזר להיות צרפתי אבל אחרי המשחק נשוב להיות חברים".

חברים או לא, לאנטואן גריזמן יש משימה חשובה במפגש הזה, והיא לנסות ולפצח את ההגנה החזקה של הסלסטה. מבחינת החבורה בתכלת, המטרה שלהם תהיה כמובן לעצור אותו ואת יתר הכלים ההתקפיים המדהימים של הטריקולור. רק בסיום נדע מי ישמח יותר, גריזמן הצרפתי או גריזמן האורוגוואי?




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */