מערכת ONE
|

סרג'י רוברטו עם הכדור (La Liga)
אמנם המונדיאל נמצא בעיצומו ושחקני ברצלונה השונים לוקחים חלק פעיל מאוד, כמו ליאו מסי שהעפיל עם ארגנטינה לשמינית הגמר על חשבון ניגריה, או לואיס סוארס שהעלה את אורוגוואי משלב הבתים, אבל מי שכן מתכונן כבר לעונה הקרובה הוא המנהל המקצועי החדש אריק אבידל.
אז אבידל שנכנס לאחרונה לתפקיד החדש התחיל כבר לעבוד לקראת עונת 2018/19, כאשר המטרה הראשונה שלו היא לבנות על שחקני הבית שגדלו ב’לה מאסיה’ ולא לבזבז כסף על שחקני מבחוץ.
רגע לפני ניגריה: מסי חוגג יום-הולדת 31המטרה העיקרית של אבידל כדי לרענן את הקישור של הקבוצה ולהתגבר על העזיבה של אנדרס אינייסטה היא להסיט את סרג’י רוברטו מתפקיד המגן הימני, אליו עבר בתקופתו של לואיס אנריקה, לעמדת הקשר, בשל הוורסטיליות שלו והיכולות ההתקפיות וההגנתיות הנהדרות שלו.
כמו כן, סרג’י רוברטו גדל ב’לה מאסיה’ והתחנך על ערכי הטיקי טאקה, מה שמקנה לו יתרון עצום לדעת אבידל על שחקן שלא גדל במועדון הקטאלוני. גורם נוסף שהביא לכך שרוברטו יעבור לקישור הוא כאמור העובדה שאין הרבה קשרים שהם גם יצירתיים שגם יודעים לעשות הגנה בצורה טובה.
כעת, כל עוד שוק השחקנים רדום ואין אפשרות להביא רכש לקישור, בברצלונה מעדיפים את סרג’י רוברטו בעמדה הזאת, כאשר המאמן ארנסטו ואלוורדה היה שותף מלא להחלטה ביחד עם אבידל.