המונדיאל מפגיש פעם בארבע שנים את הנבחרות החזקות בעולם, אבל יש משהו אולי לא פחות גדול וחשוב מזה בראייה לעתיד - הכנסת שופטי הווידאו לכדורגל. הטכנולוגיה החדשנית, ששינתה ועוד תשנה גורל של לא מעט משחקים, משומשת בפעם הראשונה בטורניר בקנה מידה שכזה.
המטרה שלה ברורה, והיא לדאוג לכך שהחלטות השיפוט יהיו ההוגנות ביותר. עד כה בגביע העולם קיבלנו לא מעט מקרים בהם מערכת הווידאו נכנסה לפעולה, וכולכם בוודאי תהיתם איך היה נראה המונדיאל ללא העזרה לשופטים. אנחנו כאן כדי לעשות לכם קצת סדר.
בית 1: חוץ משער ניחומים לסלאח, ה-VAR לא שינה דבר
נבחרת אורוגוואי היא הראשונה בטורניר להגיע למאזן נאה של 9/9, מה שמבטיח לה כמובן את המקום בשמינית הגמר מהמקום הראשון בבית. התכולים של אוסקר טבארס, כמו גם מארחת הטורניר רוסיה, הציגו יכולת משכנעת ולא קיבלו עזרה ממערכת הוידאו, שבאופן כללי לא השפיעה רבות על בית 1. כן נזכור את שער הניחומים של סלאח מול רוסיה, לאחר שכדור חופשי על סף הרחבה הפך לפנדל אותו תרגם המצרי לשערו הראשון בטורניר.
בשורה התחתונה: גם ללא הטכנולוגיה, אורוגוואי ראשונה, רוסיה שנייה, הסעודים והמצרים בחוץ.
בית 2: ספרד ניצלה, התמונה הייתה נראית אחרת לחלוטין
ספרד ופורטוגל סיימו בתיקו מרתק שטוב לשתיהן, והנבחרת של היירו הצליחה לפרוץ גם את הבונקר האיראני, (להם נפסל שער בטענת נבדל מוצדקת). במחזור הסיום של הבית, הדרמה הייתה אדירה כאשר בדקה ה-90 לפורטוגלים היו 7 נקודות ולספרדים 4 בלבד נכון לאותה דקה, אלא ששער שוויון של אספאס מול מרוקו אושר בזכות ה-VAR ואיראן קיבלה פנדל בזכות הטכנולוגיה, מה ששינה את כל התמונה וקבע שוויון נקודות בין ספרד לפורטוגל, כשהשוורים מעפילים לשמינית מהמקום הראשון על חודו של שער.
בשורה התחתונה: ללא הסיוע של הווידאו, ספרד עולה מהמקום השני עם 4 נקודות בלבד, פורטוגל ראשונה עם 7. רונאלדו יכול רק להצטער שלא תרגם את הפנדל שקיבל (ניחשתם נכון, הודות ל-VAR), לשער שהיה הורג את המשחק ומבטיח לנבחרתו מסלול קל יותר עד הגמר.
בית 3: פחות שערים ודרמות, דנמרק הייתה ראשונה
כדורי העונשין הם הסיפור בבית השלישי, זה התחיל מפנדל שקיבלו הצרפתים בזכות הווידאו, אותו תרגם אנטואן גריזמן ליתרון שספק אם היה מושג מול האוסטרלים החזקים, המשיך בפנדל מוחמץ של החבורה מפרו שלא השכילה לנצח את דנמרק, ולבסוף האוסטרלים נהנו מפנדל נוסף בחסות ה-VAR, שסייע להם להשיג שוויון מול אריקסן וחבריו ולהישאר בתמונת העלייה, רק כדי להפסיד לפרו במחזור ההכרעה.
בשורה התחתונה: 5 נקודות לצרפת, שהייתה רושמת נקודה בלבד מול הסוקרוז, בעוד דנמרק הייתה מנצחת אותם ומחזיקה במאזן של 6/6, רגע לפני הקרב הישיר מול הטריקולור, שהסתיים ב-0:0 והיה מעלה את הדנים מראשות הבית. פרו ואוסטרליה בחוץ.
בית 4: הטכנולוגיה לא עזרה למסי, הבית היה נשאר זהה
דווקא בבית המוות, מערכת ה-VAR לא באה לידי ביטוי כמעט בכלל, למעט שני פנדלים שניתנו בזכות הווידאו: האחד לאיסלנדים מול ניגריה, אותו לא הצליחו לתרגם לשער מצמק, ובעיטת עונשין נוספת הוענקה גם לנשרים והשוותה זמנית את התוצאה מול האלביסלסטה, אך זה כזכור לא הספיק.
בשורה התחתונה: קרואטיה הדומיננטית ראשונה, ארגנטינה שנייה בשיניים, ניגריה ואיסלנד מודחות עם המחמאות.
בית 5: ה-VAR העניש את ברזיל
כולנו זוכרים כמה ברזיל נאבקה כדי לשבור את ההגנה של קוסטה ריקה, ופנדל שכבר נשרק לטובת ניימאר והסלסאו נפסל בצדק בטענת התחזות. למרות המכה הקשה הברזילאים הצליחו לנצח בתוספת הזמן עם הרבה אופי והעפילו מראשות הבית, לאחר שגברו בקלילות על סרביה במחזור האחרון. נבחרת שוויץ לא הצליחה לנצח את קוסטה ריקה ותסתפק במקום השני.
בשורה התחתונה: למרות ביטול הפנדל, ברזיל ראשונה, שוויץ שנייה, סרביה וקוסטה ריקה בחוץ.
בית 6: שבדיה חייבת תודה לשופטי הווידאו
אחד מהבתים הדרמטיים ביותר במונדיאל סיפק את הסנסציה הכי גדולה בדמות ההדחה של נבחרת גרמניה לאחר שזו הפסידה למקסיקו ולדרום קוריאה, כשגם את שבדיה ניצחה בקושי. אלא שהסיפור הוא בכלל התודה הגדולה שחייבים הצהובים לטכנולוגיה לאחר שבמשחק מול דרום קוריאה, עבירה ברחבה האסייאתית על ויקטור קלאסון זכתה להתעלמות מהשופט, שהפך כאמור את החלטתו. אנדראס גרנקוויסט העניש מהנקודה והסקנדינבים במקום הראשון הרבה בזכות זה. גרמניה אמנם הודחה, אך אם השער שספגה היה נפסל כפי שפסק בהתחלה השופט עד שביטל את החלטתו בחסות ה-VAR, לגרמניה היה נשאר זמן לנצח בדקה ה-90 כמו שהיא אוהבת.
בשורה התחתונה: מקסיקו הייתה עולה מהמקום הראשון, שבדיה שנייה עם 4 נקודות והפרש שערים עדיף, גרמניה שלישית, דרום קוריאה עם נקודה.
בית 7: ללא צורך בווידאו
בבית הפורה ביותר עד כה במונדיאל, בו קיבלנו לא פחות מ-24 שערים ב-6 משחקים בלבד, השופטים לא הזדקקו למערכת הווידאו כדי לאשר את מבול השערים. האנגלים והבלגים לא חסו על טוניסיה ופנמה, כששתי הנבחרות מודעות לכך שהפרש השערים ביניהן עשוי להכריע את המיקום הסופי בבית, אך בסופו של דבר היו אלה הבלגים שעלו מראשות הבית, ללא דרמות מיותרות של הטכנולוגיה.
בשורה התחתונה: בלגיה ראשונה, אנגליה שנייה, טוניסיה שלישית ופנמה אחרונה.
בית 8: הבית שלא הפסיק להפתיע, בסנגל יכולים לכעוס
בבית האחרון קיבלנו לא מעט רגעי הלם, כשהגדול מביניהם הוא שרוברט לבנדובסקי ופולין הפייבוריטית נותרו בחוץ לאחר שני משחקים בלבד. לצערם, אין להם את מי להאשים חוץ מאת עצמם. מי שכן יכולה להתלונן היא סנגל, שפנדל שהוענק לה נפסל כתוצאה משופטי הווידאו והיא הפסידה בסופו של דבר את המשחק לקולומביה והודחה בגלל צהובים. מי יודע מה היה קורה אם היו מובילים מול הדרום אמריקאים.
בשורה התחתונה: בהנחה וסנגל הייתה מתרגמת את הפנדל שנלקח ממנה לשער, היא הייתה ראשונה עם 5 נקודות, קולומביה הייתה עולה מהמקום השני עם 4, יפן מודחת בגלל הפרש שערים.