יום ראשון, 09.03.2025 שעה 02:21
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
מוקדמות מונדיאל, אירופה 25-26
 בית 1 
00-00סלובקיה1
00-00צפון אירלנד2
00-00לוקסמבורג3
 בית 2 
00-00שווייץ1
00-00שבדיה2
00-00סלובניה3
00-00קוסובו4
 בית 3 
00-00יוון1
00-00סקוטלנד2
00-00בלארוס3
 בית 4 
00-00אוקראינה1
00-00איסלנד2
00-00אזרבייג'ן3
 בית 5 
00-00טורקיה1
00-00גיאורגיה2
00-00בולגריה3
 בית 6 
00-00הונגריה1
00-00אירלנד2
00-00ארמניה3
 בית 7 
00-00פולין1
00-00פינלנד2
00-00ליטא3
00-00מלטה4
 בית 8 
00-00אוסטריה1
00-00רומניה2
00-00בוסניה3
00-00קפריסין4
00-00סן מרינו5
 בית 9 
00-00נורבגיה1
00-00ישראל2
00-00אסטוניה3
00-00מולדובה4
 בית 10 
00-00בלגיה1
00-00ווילס2
00-00צפון מקדוניה3
00-00קזחסטן4
00-00ליכטנשטיין5
  
00-00אנגליה1
00-00סרביה2
00-00אלבניה3
00-00אנדורה4
  
00-00צ'כיה1
00-00מונטנגרו2
00-00איי פארו3
00-00גיברלטר4

יועמ"ש משרד הספורט: אף אחד לא שאל אותי

בניגוד למה שפורסם בהודעת השרה רגב על הכרטיסים לארגנטינה, עו"ד הדס פרבר אמרה בכנסת: "שמעתי על זה לראשונה כשקיבלתי מייל שמאפשר לרכוש כרטיסים"

|
ליאו מסי באימון ארגנטינה (רויטרס)
ליאו מסי באימון ארגנטינה (רויטרס)

סערת הכרטיסים למשחק הידידות של נבחרת ישראל נגד נבחרת ארגנטינה הגיעה גם לכנסת. חמישה ימים לפני שליאו מסי וחבריו יגיעו לאצטדיון טדי, הוועדה לביקורת המדינה קיימה היום (שני) דיון בשאלה לאן נעלמו הכרטיסים למשחק ומדוע אינם מגיעים לציבור על אף שהמדינה הקצתה לכך 2.7 מיליון שקל.

בניגוד למה שפורסם בהודעת השרה מירי רגב ובניגוד למכתב שיצא ב-29 במאי, היועצת המשפטית של משרד הספורט, הדס פרבר-אלמוגי, ציינה: “אף אחד לא שאל אותי לגבי הקצאת הכרטיסים שניתנו למשרד. הפעם הראשונה ששמעתי על זה הייתה כשקיבלתי את המייל שמודיע שיש לעובדי המשרד כרטיסים שהם יכולים לרכוש. לא קניתי כרטיס. העובדים היו תחת מתקפה, קיבלתי הערות גועליות ברמה בלתי מתקבלת על הדעת”.

ראש הוועדה, ח”כ שלי יחימוביץ’ אמרה כי לפי הודעת השרה רגב, ”חלוקת הכרטיסים לעובדי משרד הספורט נעשתה תחת הנחיית היועצת המשפטית”, אלא שהיועצת המשפטית השיבה בתגובה: “זה לא נכון”, והותירה את הנוכחים בהלם. גיא ענבר, ראש מטה מנכ”ל משרד התרבות והספורט, טען כי “יצא תיקון להודעה אחר כך”.

יחימוביץ’ שאלה מהו התקציב הכולל שהקצתה המדינה לטובת המשחק והאם 2.7 מיליון השקלים היו בתוספת ל-1.5 מיליון השקלים שהוקצו עוד לפני כן לצורך האירוע. עידו שוואב ממשרד האוצר השיב: “לא. אני מכיר את זה שמוקצים רק 2.7 מיליון שקלים ולא ביקשו מאיתנו יותר מזה. זה עניינים של משרד הספורט ותקציב של משרד הספורט”.

ח"כ שלי יחימוביץח"כ שלי יחימוביץ' (אורן בן חקון)

עמיחי שי ממשרד מבקר המדינה סיפר: “יש לנו חמש-שש תלונות מהאוהדים. הוחלט שהאגף לתפקידים מיוחדים יבצע בדיקה שתסתיים עד ליום המשחק. רצינו לבדוק נקודתית את 200 הכרטיסים שניתנו למשרד הספורט ובמקביל מתבצעת בדיקה לגבי כל חלוקת הכרטיסים כחלק מבדיקת אירועי ה-70 למדינה. נכון שהמשחק הוא למעשה אירוע פרטי אבל בעצם צירוף נבחרת ישראל והשקעת כספים ציבוריים האירוע הפך את למשהו שהוא ציבורי”.

עוד הוא הוסיף כי “במקביל נבדקת חלוקת הכרטיסים של המונדיאל מטעם ההתאחדות, בבדיקה שתיקח קצת יותר זמן. אני מקווה שיהיו לנו ממצאים כבר בימים הקרובים לגבי המשחק מול ארגנטינה. בנוסף, אנחנו שואלים למה משרד התרבות היה צריך להעביר את כספי התמיכה לרשות לפיתוח ירושלים ולמה היא אמורה להיות זו שיוצרת את הקשר עם המארגנים ומעבירה את התקציב אליהם”.

נציגי ההתאחדות. שלומי ברזל, עמית פינס ורתם קמר (אורן בן חקון)נציגי ההתאחדות. שלומי ברזל, עמית פינס ורתם קמר (אורן בן חקון)

יחימוביץ’ טענה: “משהו כאן מסריח. לא היה דבר כזה. יש היעלמות מסתורית של חצי מהכרטיסים ובגלל שכספי ציבור מעורבים בזה, זה משהו חריג מאוד, בעיקר לנוכח העובדה שבסופו של יום יש מעט מאוד כרטיסים לציבור רחב. אני אומרת זאת גם אחרי המחווה האצילית שנעשתה לטובת הציבור מטעם המארגנים”.

יחימוביץ’ העבירה מסר לאנשי משרד מבקר המדינה ואמרה: “זמן הבדיקה של משרד מבקר המדינה הוא לא מספיק טוב כי הציבור לא יוכל לקנות עוד כרטיסים עד שהמכירה תסתיים. יכול להיות שמישהו עשה פה סיבוב כפול, גם קיבל כסף מהמדינה וגם מהספונסרים? אני רוצה שהכרטיסים יגיעו לציבור עוד השבוע”.

נכח ולא הגיב. איציק קורנפיין (אורן בן חקון)נכח ולא הגיב. איציק קורנפיין (אורן בן חקון)

גיא ענבר הבהיר באשר להליך קבלת ההחלטות: “זה התחיל כאירוע פרטי והייתה כוונה שיתקיים באצטדיון סמי עופר בחיפה. חשבנו שראוי ונכון, בשל החגיגיות והממלכתיות שלו, שהמשחק יתקיים דווקא בירושלים. היזם טען שבחיפה הציעו לו לכסות עלויות, משהו שבירושלים לא יכלו להציע ולכן היזם ביקש תוספת בגין המעבר לירושלים. אני לא מאמין שהיזם עשה סיבוב על המדינה”.

באשר לטענה לפיה השרה תקבל הזדמנות להצטלם עם ליאו מסי בתמורה לכספים שהעבירה, השיב הנציג שלה בכנסת: “לא דובר בשום שלב על נראות השרה או מסיבות עיתונאים בהשתתפות מירי רגב. מעבר לזה, בשלב זה אנחנו אפילו לא מכירים את לוח הזמנים של נבחרת ארגנטינה. השרה ביקשה רק שני דברים - שהכרטיסים יהיו במחירים עממיים כדי שהיזם לא יעשה קופה ושתהיה הקצאה לתושבי עוטף עזה. בעקבות פניות שקיבל ממשרדים אחרים, היזם הציע לי ב-22 במאי הצעה של קבלת 200 כרטיסים לעובדי המשרד בכסף מלא. זה פחות מאחוז אחד. הנהלת המשרד חשבה שנכון וראוי לתת את הכרטיסים לעובדים, וביקשנו חלוקה הוגנת בתוך המשחק במסגרת רווחה לעובדי המשרד. אף אחד לא צפה שתהיה כזאת הסתערות על הכרטיסים. העובדים ביקשו לוותר על הכרטיסים לאור העליהום שהיה עליהם”.

גיא ענבר (אורן בן חקון)גיא ענבר (אורן בן חקון)

ח”כ זוהיר בהלול אמר בדיון: “אני שמח שמבקר המדינה בודק את זה. לכאורה מדובר בעבירות לא קלות. נראה שהאחראים על משרד הספורט רצו לכאורה להפיק איזה רווח פוליטי. בעיניי, מדובר בהשתלטות פוליטית על אירוע ציבורי ואני קורא למבקר המדינה לסיים את הבדיקה ולהגיש מסקנות ראשונות לפחות עד ליום רביעי לטובת הציבור”.

עו”ד יורם ראב”ד, נציג חברת קומטק, שעומדת מאחורי הפקת המשחק, הגיב לשאלות ח”כ יחימוביץ’: “קומטק היא חברה פרטית שסיכמה עם חברה שמייצגת את נבחרת ארגנטינה על ביצוע המשחק בישראל. במקביל, נעשתה פנייה להתאחדות. ראש הממשלה פנה לנשיא ארגנטינה וביקש שהמשחק ייערך בירושלים ופנתה השרה לחברה כדי שהמשחק יעבור. זה לא היה קל לשכנע אותם. למעבר הזה יש עלויות, שהן במינימום 2.7 מיליון שקלים. זה הסכום שהערכנו על פער העברת המשחק מחיפה לירושלים, שזה חתיכת כאב ראש. נבחרת ארגנטינה אמורה לטוס למוסקבה למונדיאל ישר אחרי המשחק ולא היה קל לשכנע אותם להגיע”.

ח"כ זוהיר בהלול (אורן בן חקון)ח"כ זוהיר בהלול (אורן בן חקון)

בהמשך, ראב”ד טען כי עלות הבאת נבחרת ארגנטינה מסתכמת בארבעה מיליון דולר ופירט גם על חלוקת הכרטיסים. “אצטדיון טדי מונה 30 אלף מקומות ישיבה ולפי ההסכם עם ההתאחדות הוקצו לה 7,700 כרטיסים מתוכם 1,200 ללא תמורה ו-5,500 בתשלום מלא. קבוצת קומטק החליטה שלא להעמיד למכירה 2,500 כרטיסים כאשר 2,000 הופצו לפריפריה ועוד 500 לתושבי עוטף עזה. פוקס הצטרפה ליוזמה, רכשה 2,000 כרטיסים והשתמשה בזה לתרומה לעמותות וילדי הפריפריה. לנותני החסויות הוקצו כ-7,000 כרטיסים, כאשר 4,200 מהם ניתנו לשופרסל והיתרה התחלקה לשבעה נותני חסויות נוספים. שופרסל חילקה לעובדי הרשת. נותרו כ-11 אלף כרטיסים לטובת הציבור. אין פה פספוס מסויים, קומטק רשאית למכור אותם למי שהיא רוצה”.

יחימוביץ’ סיכמה את הדיון ואמרה: “לגבי סוגיית 200 הכרטיסים למשרד הספורט, כל המהלך הזה נעשה בלי ייעוץ משפטי של משרד התרבות והספורט, שהוא דבר חמור ביותר. בדרך נאמרו דברים שאינם אמת. באשר ל-2.7 מיליון השקלים, נשאלת השאלה האם מדובר בסכום ריאלי או שהחברה המפיקה נהנתה מהרווחים וגם קיבלה שיעור שיפוי לא ריאלי. זו תוצאה אומללה אם בסופו של יום נשארנו עם כמות מזערית של כרטיסים לקהל הרחב שבו משתתפת נבחרת ישראל וגם המדינה משלמת עבורו מיליוני שקלים. זה אירוע לאומי, לא רק אירוע ספורט. זה יהיה מגוחך אם לא תהיה ביקורת בזמן אמת מצד משרד מבקר המדינה, שפעילותו מבורכת וכבר גורמת למשרדים לוותר על הכרטיסים שהוקצו להם. מן הראוי שהבדיקה תסתיים עד ליום רביעי”.

משרד הספורט: חרושת השמועות הגיעו גם לוועדה

בתגובה לנאמר בוועדה, במשרד התרבות והספורט הבהירו כי המשרד “דוחה בתוקף כל אמירה הרומזת שההחלטה על תמיכה במשחק הידידות ישראל-ארגנטינה נתקבלה מתוך רצון להגביר את חשיפת שרת התרבות והספורט או ניסיון לקשור את סוגיית הקצאת 200 הכרטיסים לעובדי המשרד, שהיו אמורים להירכש במחיר מלא, כמו גם את הטענה השקרית על דרישה להקצאה של 500 כרטיסים לעובדי המשרד”.

עוד הוסיפו בהודעת המשרד: “מדינת ישראל שמחה וגאה לארח את נבחרת הכדורגל של ארגנטינה במסגרת קמפיין ההכנה שלה למשחקי המונדיאל. ראוי ונכון, שמשחק חגיגי זה יתקיים בבירתה של מדינת ישראל כחלק מחגיגות ה-70 למדינה ולתת לו את הציביון הממלכתי והלאומי הראוי לאירוע זה. לצורך העתקת המשחק מאצטדיון סמי עופר לאצטדיון טדי בירושלים, התחייב משרד התרבות והספורט להעמיד סכום של 2.7 מיליון ש"ח בכדי לאפשר את קיום המשחק בירושלים”.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */