גידי ליפקין
|
איגוד השופטים ממשיך לספק שערוריות וחלם בהתנהלות שלו. בתחילת השבוע נערך משחק גמר גביע מדינה לילדים ג' בין מכבי תל אביב למכבי פתח תקווה. באיגוד השופטים ‘התעלו על עצמם’ ושיבצו למשחק הזה את אריה וולף וראובן זינו, שופטי עבר ואנשים יקרים, אך עפ"י התקנון אסור להם בכלל לשפוט מפאת גילם המתקרב לגיל 70 (רק בריאות, ג.ל). התקנון במקרה הזה, מאפשר לשפוט עד גיל 60, אך כרגיל באיגוד השופטים לא בודקים ומעדיפים לשלוף.
בתקנון השופטים בסעיף העוסק בגיל פרישה משיפוט פעיל, נכתב בסעיף 4 כי: "שופט פעיל שפרש משיפוט, יהיה רשאי להמשיך לשפוט במשחקי ליגות ילדים, נערים ונוער עד הגיעו לגיל 55, בתנאי שיעבור את המבחנים שייקבעו על ידי הוועדה המקצועית (בדיקות רפואיות, מבחני כושר וחוקה). שופט אשר עבר את גיל 55 ועד גיל 60, יוכל לשפוט רק במשחקי 7 * 7 ו-8 * 8, בכפוף למעבר בדיקות רפואיות ומבחן חוקה".
אך משום מה באיגוד השופטים אף אחד לא בדק את הנושא כלל. מהאיגוד נמסר בתגובה כי: "הנהלת איגוד השופטים אישרה בישיבתה מיום 6.3 שינויים בתקנון נוהג ונוהל (ראה מסמך מצורף), זאת בעקבות ההמלצות בנושא שעלו מדו"ח הביקורת הפנימית. בהתאם לשינוי ועל פי המלצת הוועדה הרפואית לבדיקות אולטר ולבדיקת מאמץ (שני השופטים האמורים ביצעו את הבדיקות הללו) רשאים השניים לנהל משחקים בדרג האזורי. תקנון היסוד צפוי להיות מאושר בהנהלת ההתאחדות הקרובה ב-31 במאי ולאחריו יפורסמו גם השינויים בתקנון נוהג ונוהל".
אז קודם כל, גם לפי איגוד השופטים לא פורסמו עד כה השינויים, תקנון היסוד לא אושר עד כה, אך החמור מכול מבחינת ההתנהלות הוא שהמסמך שבאיגוד השופטים כל כך מתייחסים אליו וחושבים שהכשיר להם את הטעות ואת החלם בהתנהלות שלהם, עוסק בכלל בתנאי קבלה לקורס שופטים. בסעיף 6 כתוב: "למרות האמור, ניתן יהיה לקבל מועמד מגיל 14 וללא הגבלת גיל בכפוף להצגת אישור רפואי מתאים לשיפוט בדרג האזורי בלבד".
משמעות המסמך שאין הגבלת גיל בקבלה לקורס שופטים, אבל אין שום התייחסות לשיפוט עצמו ועד איזה גיל אפשר לשפוט. זה לא מתקן את האיסור לשפוט לאחר גיל 60. אם היה קורה משהו חלילה לצמד השופטים וולף וזינו, מי היה לוקח אחריות על כך? מי היה נושא באחריות. עוד התנהלות רשלנית, והשאלה הבוערת היא – איפה יו”ר ההתאחדות עופר עיני?כל עוד הוא משמש כביכול כיו"ר, הגיע הזמן שהוא גם זה שיעצור את הקרקס הזה.