אחרי שנה אחת של הפסקה, הוכתרה הערב (ראשון) ברצלונה באופן רשמי כאלופת הליגה הספרדית. בפעם השלישית תוך ארבע שנים, השביעית תוך עשר שנים וה-25 בהיסטוריה. מי שזוכר את תקופת טרום העונה ותחילתה, עם ההפסד הכפול לריאל מדריד בסופר קאפ הספרדי, ודאי לא ציפה לאליפות כל כך מרשימה, יש שיאמרו אף קלילה למדי. עם מתן האות לחגיגות באופן רשמי, זה הזמן להביא לפניכם את המספרים מאחורי האליפות של ברצלונה. מהקיץ הסוער ועד משחק ההכתרה.
222 מיליון יורו – המספר המשמעותי ביותר בקיץ של בארסה, שמייצג את הסכום בסעיף השחרור של ניימאר. כזכור, פאריס סן ז'רמן שילמה את מלוא הסכום, העשירה את קופת הקטאלונים, אך גם חתמה את תקופתו של אחד הכוכבים הגדולים בקבוצה.
323.8 מיליון יורו – הסכום שהוציא המועדון על רכש בעונה הנוכחית. מתוך 192 מ' בקיץ, הרוב הלך על אוסמן דמבלה, ועוד קצת על פאוליניו, נלסון סמדו ושאר ירקות. היתר בוזבז בחלון ההעברות של ינואר על פיליפה קוטיניו וקצת על ג'רי מינה.
2.5 – ממוצע השערים שכובשת ברצלונה במשחק העונה. הרבה פחות מכל שש העונות האחרונות, כולל אלו בהן לא זכתה באליפות. למעשה, זה הממוצע הנמוך ביותר מאז עונת 2010/11 של פפ גווארדיולה. מדוע? הסעיף הבא אולי יסביר.
0.57 – ממוצע השערים שסופגת ברצלונה במשחק העונה. כשממעטים לספוג שערים, לא חייבים לכבוש רביעיות וחמישיות בכל משחק. החלק האחורי של בארסה עובד נהדר העונה ושערו של מארק אנדרה טר שטגן נותר נקי ביותר ממחצית מהמשחקים.
84% – אחוזי ההצלחה של בארסה העונה. הכי הרבה מאז עונת 100 הנקודות ההיסטורית של 2012/13. העונה בארסה כבר לא יכולה להגיע ל-100 נקודות, אך גם אם לא, נתון זה רק ממחיש את עוצמת הדומיננטיות שלה בלה ליגה השנה.
0 – מספר ההפסדים השנה. אפס עגול ויפהפה. אפילו בעונה המדהימה שהזכרנו בסעיף הקודם הפסידה בארסה פעמיים. העונה, זה טרם קרה ואם לא יקרה גם במשחקים שנותרו, תשבור הקבוצה שיא היסטורי.
41 – מספר המשחקים הרצופים של בארסה ללא הפסד ליגה, 34 מתוכם העונה. שני שיאי לה ליגה. והמספר עוד עולה.
55 – מספר הכרטיסים שנשלפו לחובתה של ברצלונה העונה. 54 מהם בצהוב, אחד בלבד אדום (לסרג'י רוברטו ב-2:2 מול סלטה ויגו). בכך, היא הקבוצה ההוגנת ביותר בליגה, כשמעט אחריה ניצבת ריאל סוסיאדד.
60.5% - אחוז ההחזקה בכדור של שחקני ברצלונה, הגבוה ביותר בלה לליגה, שני אחוזים וחצי יותר מריאל מדריד שנמצאת במקום השני בקטגוריה זו.
15 – מספר השחקנים השונים שכבשו לזכות בארסה במהלך העונה. רק שניים מהם, באופן מעט יוצא דופן בשנים האחרונות, הגיעו למאזן דו ספרתי – ליאו מסי, מלך השערים הנוכחי בלה ליגה, לו 32 כיבושים, ולואיס סוארס, לו 23. לפאוליניו (8) יש עוד הזדמנות לתקן את זה.
2 – מספר המחזורים בסופם לא דורגה ברצלונה במקום הראשון. היו אלה בדיוק שני המחזורים הראשונים, גם בהם ניצחו הקטאלונים, אולם רק בתום המחזור השלישי עלו לפסגה לראשונה. מאז, לא ירדו ממנה.
5 – ההפרש הגבוה ביותר בו ניצחה האלופה העונה, והיא עשתה זאת לא פחות מארבע פעמים. פעמיים זה היה 0:5 חלק, על אספניול ועל בטיס, ופעמיים 1:6, על אייבר ועל ג'ירונה.
49% - אחוז השערים של ברצלונה בהם היה מעורב ליאו מסי ככובש או מבשל. אמנם פחות מעונות השיא האישיות שלו, אולם עלייה לעומת השנתיים האחרונות (40 אחוז אשתקד, 38 אחוז שנה לפני כן). הוא עשה זאת עם רביעייה אחת, ארבעה שלושערים ויכולת שיא בדיוק כשהקבוצה הייתה צריכה אותו.
27.1 – הגיל הממוצע של שחקני הסגל בבארסה (אלו ששותפו במספר דו ספרתי של משחקים). רק אחד מהם, אוסמן דמבלה, הוא מתחת לגיל 24 (ג'רי מינה הצטרף אליו), שישה חצו את גיל 30.
11 – מספר המדינות מהן מגיעים שחקני סגל ברצלונה: ספרד, גרמניה, ארגנטינה, אורוגוואי, ברזיל, קרואטיה, צרפת, פורטוגל, בלגיה, קולומביה והולנד. רגע, בעצם, סרג'י רוברטו נחשב כבר ישראלי?