גידי ליפקין
|
במנהלת הליגות ובהתאחדות לכדורגל רוצים להכניס למגרשי ליגת העל כבר בעונה הקרובה את השימוש במצלמות ע"י השופטים ברגעי מחלוקת במשחקים, אך ל-ONE נודע כי ההליך הזה דורש חודשים רבים של הכנה ולא יהיה מוכן לתחילת עונת 2018/2019.
לא מכבר מנכ"ל איגוד השופטים יריב טפר ואיש האיגוד שמוליק שטייף השתתפו בכנס של אופ"א בלונדון שעסק גם בנושא ובאיגוד הכינו גם מצגת מיוחדת, כאשר בהתאחדות לכדורגל ובמנהלת הליגות יצטרכו לקבל החלטה כיצד לפעול בסוגיה. ההחלטה שיצטרכו לקבל תחילה, היא האם להשתמש בניידות שידור מיוחדות שילוו את המשחקים או בחדרים מיוחדים שיוסבו באצטדיונים השונים, אך הבעיה שלא בכל האצטדיונים יש חדרים שאפשר להשתמש בהם לצורך ההפעלה.
לאחר מכן, יצטרכו הגופים שמנהלים את הליגה לבחור ספק טכנולוגי וזהו כמובן הליך שדורש מכרז. במקביל, יידרש גם שינוי לתקנון ובנוסף ביצוע הכשרה של השופטים שיצטרכו לתרגל את הפעילות החדשה. הלימוד התאורטי אמור לקחת חודשים רבים, כמו גם הליך הסנכרון בין השופט הרביעי לשופט המשחק ולשופטי המצלמות שיצטרכו להחליט מתי עוצרים משחק, באיזה אירועים ומה הוא סף ההתערבות. בנוסף לכל ההליכים הללו, המאמנים והשחקנים יהיו אמורים לעבור תדריך על כל ההליך החדש.
וכל זאת, עוד לפני שנוגעים בכך שבכל המשחקים צריכה להיות אותה כמות מצלמות לצורך העזרה לשופט ולשם הצבתן בכל הזויות השונות. יש מדינות שהחלו את הליך הכנסת השימוש במצלמות במשחקי הגביע, לעומתן יש מדינות שהחלו במכה אחת בכל המפעלים.
ההחלטה באיזו צורה יפעלו משפיעה על העלות הכספית, אך נראה שבתחילת התהליך עם ההשקעה בניידות (עלות גבוהה יותר) או חדרים ייעודיים, לצד כל ההוצאות הראשוניות –העלות הכספית המוערכת בשנת הבכורה עומדת על כ-5 מיליון שקל.