משרד התרבות והספורט, בשיתוף ג'וינט ישראל, השיק הערב (שלישי) את פרויקט "שווים בספורט", לקידום ספורט לאנשים בעלי מוגבלויות. הפרויקט, שעלותו היא 1.5 מיליון ש"ח, יישלב ספורטאים עם מוגבלויות לצד אנשים ללא מוגבלות. מטרתו של הפרויקט היא לייצר ספורט תחרותי ונגיש לבעלי מוגבלות בכל גיל. המיזם, שיחל ב-1 בספטמבר, ידאג להכשרת מאמנים ולהנגשת תשתיות.
במסגרת הפרויקט ייבחרו ב"קול קורא" חמש רשויות, בהן צפויות להיות עיר מהמגזר הערבי, עיר מהפריפריה ועיר גדולה אחת לפחות, אשר בהן יהיה מגוון של אפשרויות לעשיית ספורט עבור אנשים עם כל סוגי המוגבלות. כיום לבעלי מוגבלות כמעט ואין אפשרויות לעסוק בפעילות ספורטיבית בעקבות חוסר בתשתיות ברוב רחבי הארץ.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
השקת פרויקט "שווים בספורט"מנכ"לית "מעבר למגבלות" בג'וינט ישראל אביטל סנדלר-לף אמרה: "התוכנית הזו היא מיזם משותף של משרד הספורט וג'וינט ישראל ‘מעבר למגבלות’. זו שותפות אסטרטגית של הג'וינט, ממשלת ישראל וקרן משפחת רודרמן לקידום אנשים עם מוגבלות. אנחנו מאוד גאים בתוכנית הזו. אנשים עם ובלי מוגבלות נפגשים ועושים ספורט ביחד. ספורט עושה טוב בחיים וזו הזדמנות נהדרת לפגוש אנשים דרך היכולות ולא דרך המוגבלות. אנחנו עושים גם קידום הזדמנויות עבור האנשים עם המוגבלויות להיות חלק מעשיית ספורט איפה שכולנו עושים. המאמנים יקבלו הכשרה, המתקנים ברשויות שישתתפו בפאנל יונגשו. נקים קבוצות משותפות, כמו שהתחלנו עם הפועל קטמון ומכבי אשדוד, עד שנגיע לזה שלכל הקבוצות ברחבי הארץ תהיה קבוצה של אנשים עם וללא מוגבלות. אם תשאלו את השחקנים ה’רגילים’ מה עושה להם חווית המשחק עם אנשים עם מוגבלות הם יגידו לכם שזה עושה להם טוב על הנשמה. חברה משולבת ומשותפת היא חברה טובה יותר".
אביטל סנדלר-לף (איציק בלניצקי)מנכ"ל משרד התרבות והספורט יוסי שרעבי הוסיף: "משרד התרבות והספורט בראשותה של השרה מירי רגב הוא משרד חברתי. ספורט הוא כלי חברתי. חרטנו על דגלנו להנגיש את הספורט לכל מקום. הספורט הוא אמצעי להעצמה, קירוב ושילוב בחברה. סימנו לעצמנו תיקצוב של פרויקטים שמאפשרים לנו לגעת בכל אחד. האוכלוסייה עם הצרכים המיוחדים הייתה מהיום הראשון שלנו בנתיב הקריטי של המשרד. רצינו להעצים את פעילות הספורט אצל אוכלוסייה זו. זה פרויקט אסטרטגי שאמור לחולל שינוי מודעות בקרב רשויות מקומיות. הרשויות המקומיות זה הגורם הכי משמעותי שיכול לחולל שינוי, כי הם מכירים את הקהילה ויודעים את הצרכים שלה. בדרך הזו נאפשר לאוכלוסייה הזו להשתלב יותר בחברה, להיות יותר מעוצמים וזו גם אמירה חברתית שמאוד חשובה לנו".
יוסי שרעבי (איציק בלניצקי)מנהל פרויקט "שווים בספורט" רותם פיליפס: "הרעיון של התוכנית נולד אצלי בראש לפני כמה שנים, מעצם זה שאני אדם עם מוגבלות. מה שעזר לי בתקופת השיקום זה הספורט. הצטרפתי לקבוצת כדורסל כיסאות גלגלים לפני הרבה שנים, ושם בניתי מחדש את הביטחון העצמי שלי. במשך השנים התפתחתי והפכתי לקפטן נבחרת ישראל בכדורסל כיסאות גלגלים. לאורך השנים ראיתי שיש הרבה אנשים עם מוגבלות שהספורט לא נגיש עבורם. נולד לי הרעיון שספורט לאנשים בעלי מוגבלויות צריך להיות באחריות של רשויות מקומיות וצריך ללמד אותם איך לעשות את זה. כתבנו את התוכנית ובה מוסבר איך בתוך הרשות המקומית מפתחים כמה שיותר אפשרויות בחירה לעסוק בספורט לאנשים עם מוגבלות. ספורט הוא אמצעי חזק לקרב אנשים עם מוגבלות לכלל החברה. הוא תמיד מראה את העוצמות שלך ולא מבליט את המוגבלות".
רותם פיליפס (איציק בלניצקי)הספורטאית הפראלימפית זוכת מדליית הארד בריו 2016 מורן סמואל סיפרה: "זה שיתוף פעולה ראשון מסוגו. הג'וינט ומשרד התרבות והספורט הרימו את הכפפה ואומרים שאנשים בעלי מוגבלות פיזית או אחרת ראויים לקבל הזדמנות שווה לעסוק בספורט. לא משנה איפה אתה גר ומה המגבלה שלך, אתה תוכל לצאת מהבית ולעסוק בספורט. כמי שגדלה במגרשי הספורט והיום גם עוסקת בו בצורה הכי מקצוענית שיש, אני מכירה את התרומה הייחודית של הספורט לחיים. בספורט מדברים על מסוגלות וכולם רוצים להרגיש מסוגלים. ספורט היה עבורי הדבר הכי טבעי בעולם גם לפני הפציעה, הוא חלק מהחיים שלי מגיל מאוד צעיר, וכשפתאום החיים שלי השתנו ומצאתי את עצמי בכיסא גלגלים הרגשתי שאיבדתי הכל, כי כשאיבדתי את הגוף שלי איבדתי הכל. החזרה לספורט שינתה את התפיסה שלי לגבי עצמי ואיך אני כאדם עם מוגבלות שווה בדיוק כמו כל אדם אחר וזו הפעם הראשונה שהרגשתי שאני לוקחת את המוגבלות שלי והופכת אותה למסוגלות. אני מנצלת אותה ברמה הכי טובה שיש וזה גרם לי להרגיש טוב עם עצמי. זה משנה את איך שאת מסתכלת על החברה ואיך שהיא מסתכלת עלייך. אני חושבת שזאת הייתה הקפיצה הרגשית הראשונה שלי אחרי שעולמי נפל עליי, זה פשוט מדהים".
מורן סמואל (איציק בלניצקי)שחקן קבוצת בעלי הצרכים המיוחדים של הפועל קטמון דודו חפצדי: "הפרויקט חשוב. מכבדים את השונה. לא תמיד החברה מקבלת אותך, לפעמים היא צוחקת עליך. הספורט מחבר בין האנשים, כולם מקבלים אותך. כשאני עושה ספורט אני מרגיש כמו כולם, מרגיש שייך. הספורט מוסיף לי לביטחון העצמי, חשוב שיהיו עוד פרויקטים כאלה".
דודו חפצדי ושחקני הפועל קטמון (איציק בלניצקי)