22 מחזורים בתוך עונת 2017/18 בבונדסליגה, באיירן מינכן מובילה ב-18 נקודות על רד בול לייפציג, שנמצאת במקום השני. מירוץ האליפות כבר מזמן הוכרע ובהתאם העניין סביב הליגה הגרמנית דועך. האליפות הקרבה ובאה תהיה האליפות השישית ברצף של הבווארים, ובשבועות האחרונים מתחילים בגרמניה לחשוב ברצינות על שינויים.
היום (שבת) פורסם ב”לאקיפ” הצרפתי וב”קוריירה דלו ספורט” האיטלקי כי בגרמניה שוקלים ברצינות את האפשרות של מעבר לשיטת פלייאוף, אך בגרמניה עצמה מדברים על האופציה הזאת מזה זמן מה, כדי לבטל את השלטון המוחלט של הבווארים בבונדסליגה ולהילחם בשעמום שסובב את המירוץ לאליפות.
וולפגנג הולצהאוזר, נשיא באיירן לברקוזן לשעבר, חושב שהכרעה בסגנון הסופרבול בפוטבול האמריקאי, או בסגנון של משחקים על האליפות כמו ב-MLS האמריקאית, יכולה לסייע לבונדסליגה. המודל שהוא הציע הוא שארבע הראשונות בסוף העונה ישחקו ביניהן, הראשונה נגד הרביעית והשנייה נגד השלישית, במשחקי בית וחוץ, כאשר שתי המנצחות במפגשים הכפולים יעלו לגמר.
“אני מאמין שמשחקי הכרעה אחרי העונה הסדירה יכולים לעשות טוב לבונדסליגה”, אמר הולצהאוזר. “זה יכול לעשות את ההכרעה על האליפות יותר מעניינת ולהוריד את הפערים בין הקבוצה הטובה ביותר לבין הקבוצות הטובות פחות, לא רק הפערים הספורטיביים אלא גם הכלכליים. אני לא חושב שהליגה מרוצה מהמצב הנוכחי. במיוחד מבחינה כלכלית, קשה להעלות את ההכנסה מזכויות השידור אם האלופה ידועה הרבה לפני סוף העונה”.
הולצהאוזר לא לבד, וגם שחקן העבר סטפן אפנברג מציע שינוי בבונדסליגה, אם כי הוא הציע שינוי יותר יצירתי שכולל חלוקה לשני בתים בני 9 קבוצות. אפנברג פחות בעד’ הרעיון של פלייאוף, אבל יש מי שלא שולל את הרעיון.
במפתיע, כוכב באיירן מינכן, תומאס מולר, לא דוחה על הסף את ההצעות לשינויים. מולר יודע שיש בעייתיות בשלטון היחיד של קבוצתו, והוא אמר על כך: “צריך לדון במה אפשר לשפר ואין שום דבר רע בניסיון לשנות ולחדש. אחרי הכל, זה בשביל הבונדסליגה. אולי צריך לשתף את האוהדים בעניין. זה רעיון שצריך לבחון ביסודיות. לנסות סוג כלשהו של שינוי יהיה רעיון טוב”.
קול נוסף שנשמע בכיוון הזה הוא של כריסטיאן היידל, מנג’ר שאלקה, שאמר: “בגדול אני נגד הפלייאוף, אבל מצד שני אולי יום אחד נצטרך לחשוב על משהו כזה, אם באיירן תהיה אלופה ב-24 השנים הבאות”. תומאס טוכל אמר כבר לפני שנתיים: “אני מאוד פתוח לשינויים ולא חושב שהרעיון של פלייאוף הוא כזה שערורייתי”.
אבל הולצהאוזר, מולר, טוכל והיידל עדיין במיעוט. יופ היינקס, מאמן באיירן מינכן, אמר בעניין: “אני לא אוהב את זה. אני חושב שהבונדסליגה תמיד הייתה אטרקטיבית, גם במצב הנוכחי. אי אפשר לבקר את באיירן על כך שעשינו עבודה טובה יותר והגדלנו את הפער מהאחרים, הרווחנו את זה. היו פעמים אחרות כשדורטמונד זכתה פעמים באליפות. למה שזה לא יקרה שוב?”.
גם מאטס הומלס, חברו של מולר לקבוצה, נגד השינויים: “לדעתי, זו עונה שלמה, משחקים 34 משחקים ובסוף העונה יש קבוצה אחת בפסגה. יש מפעלים אחרים בהם במשחק אחד קבוצה יכולה לעוף, כמו בגביע או בליגה אלופות. לא צריך לעשות הכל באותה צורה”.
האנס יואכים ואצקה, מנהל דורטמונד, התנגד בתוקף להצעה להתמודד עם שלטון יהחיד של באיירן על-ידי הכנסת פלייאוף לליגה: “קרקס קופים. בבונדסליגה מתוגמלים על ההופעות לאורך 34 מחזורים. אני לא יכול להזדהות עם זה, כי זה כבר לא ספורטיבי. אם אנחנו אומרים עכשיו שאנחנו לא רוצים בשום אופן שבאיירן תזכה באליפות, אפשר גם להציע שבאיירן תתחיל כל משחק בפיגור 3:0, אבל לזה אין שום קשר לכדורגל. בפלייאוף, החלטה רעה של שופט או יכולת רעה ביום אחד יכולים להכריע את האליפות”.
אוליבר מינצלף, מנג’ר לייפציג, מסכים: “אני לא מעריץ גדול של הרעיון. אם אתה במקום הראשון אחרי 34 משחקים, זכית באליפות בצדק. ואם מסתכלים על כמה שה-MLS רחוקה מהבונדסליגה, לא צריכים לחשוב על פלייאוף”.
ורודי פלר הוסיף: “האם אנחנו צריכים להעניש את באיירן על כך שהם עבדו היטב כל השנים? באיירן עשו מעט טעויות. פלייאוף יהרוס את הליגה שלנו”.