מערכת ONE
|

מועמר קדאפי. היה מסתדר עם מוריניו? (רויטרס)
היינו רגילים לשמוע את השם מועמר קדאפי בהקשרים אקטואליים ופוליטיים בדרך כלל, אבל היום (שני) התפרסם באנגליה שהדיקטטור הלובי שנהרג בשנת 2011 בידי כוחות מורדים במדינתו, היה קרוב מאוד לרכישת השליטה במנצ’סטר יונייטד בשנת 2005, שבסופו של דבר עברה לידי איש העסקים האמריקאי מלקולם גלייזר.
לפי מהמט דלמאן, מי שהיום משמש כיו”ר קרדיף ובזמנו היה המתווך בין קדאפי לבין השדים האדומים, המועדון חיפש משקיעים חדשים וקדאפי היה מרחק “שעות ספורות” מסגירת העסקה. דלמאן חשף את הסיפור כשאמר לתקשורת האנגלית: “אנשים לא מבינים כמה קרוב זה היה, הוא עמד לרכוש את המועדון. היינו במו”מ כבר מספר חודשים, וזה היה קרוב להיסגר. אני זוכר שאמרתי לאבא שלי, כשחשבתי שזה יעבור לידי קאדפי, שזה כמו לרכוש את הכנסייה של אנגליה. זה מועדון עצום”.
אוהד יונייטד מוחה נגד גלייזר. איך היה מגיב לקדאפי? (רויטרס)כאמור, בסופו של דבר המהלך לא יצא לפועל, ומלקולם גלייזר רכש את רוב המניות במועדון תמורת 800 מיליון ליש”ט. גלייזר נפטר בשנת בשנת 2014, ומאז המועדון נמצא בשליטתו של ילדיו, ג’ואל ואברהם גלייזר.