לאחר תקופה לא פשוטה שכללה חמישה הפסדי חוץ רצופים ביורוליג, מכבי תל אביב רשמה הערב (שישי) 102:111 גדול על מילאנו ונראה שהצהובים בדרך הנכונה עם ניצחון שני ברציפות במפעל, כשסוף סוף הם עשו זאת מחוץ להיכל מנורה מבטחים. החבורה של נבן ספאחיה הפגינה יכולת התקפית משובחת, רשמה את שיא הנקודות לקבוצה העונה במפעל והשוותה את מאזנה לזה של חימקי מוסקבה השביעית עם 11 ניצחונות, מול תשעה הפסדים.
האורחת בצהוב הפגינה יכולת נהדרת מחוץ לקשת עם 9/14 (64.3%) ונהנתה ממשחק פנטסטי של נוריס קול (19 נקודות), שנראה כמי שמתחיל לחזור לעצמו אחרי תקופה לא טובה. מהעבר השני, הצהובים הנחילו לאיטלקים הפסד 14 העונה ביורוליג, דבר שהרחיק אותם כמעט לגמרי מהמקום שמוביל לשלב הבא. הצהובים פגשו את האקס אנדרו גאודלוק שלא הרשים יתר על המידה עם 13 נקודות. גם סימונה פיאניג’אני וקרטיס ג’רלס (3 נקודות), האקסים של הפועל ירושלים, שהכירו מקרוב את הצהובים בעונה שעברה, יעדיפו לשכוח את ההתמודדות.
קוזמינסקאס מול בולדן ופרחובסקי (EUROLEAGUE) בצד המנצח, דשון תומאס (18 נקודות) הביא הרבה אופי וניסיון לצהובים עם שתי שלשות אדירות בדקות ההכרעה שעצרו קאמבק אדום ברבע האחרון, כשגם פייר ג’קסון שוב הוכיח עד כמה הוא חשוב לספאחיה עם 16 נקודות. פתיחת המשחק כבר בישרה על ההמשך, קצב מהיר ואחוזים גבוהים משני צידי המגרש. האורחת ניצלה זאת בצורה טובה יותר ובמחצית החבורה של ספאחיה הוליכה בשבע נקודות בעיקר הודות למשחק פנים איכותי של ארטיום פרחובסקי ואלכס טיוס.
הרבע השלישי היה שייך כולו לג’קסון שהעלה את החבורה מת”א ליתרון שיא של 18 נקודות ונראה היה כי האורחת כבר בדרך לניצחון קליל. האיטלקים לא אמרו נואש וברבע המכריע העלו את האחוזים מחוץ לקשת, ניצלו איבודי כדור של הצהובים והורידו ל-4 הפרש בלבד. בשלב זה תומאס לקח את האחריות ועם שתי שלשות גדולות הבטיח לספאחיה ניצחון חשוב לקראת הישורת האחרונה באירופה.
קלעו למילאנו: ג’ורדן תיאודור 22 נקודות, ארטוראס גודאיטיס 18, אנדרו גאודלוק 13, אמאט אמבייה 11, אנדרה צ’ינצ’אריני 10, ולדימיר מיצ’וב 9, דייריס ברטנס 6, מינדגואס קוזמינסקאס וקאלב טרז’יסקי 5 כ”א, קרטיס ג’רלס 3.
קלעו למכבי ת”א: נוריס קול 19 נקודות ו-6 אסיסטים, דשון תומאס 18 נקודות, פייר ג’קסון 16, ארטיום פרחובסקי ואלכס טיוס 14 כ”א, מייקל רול 12, דיאנדרה קיין וג’ונה בולדן 9 נקודות כ”א.
רבע ראשון – 26:30 למכבי ת”א
חמישיית מילאנו: אנדרו גאודלוק, ולדימיר מיצ’וב, ג’ורדן תיאודור, מינדגאוס קוזמינסקאס וקאלב טרז’סקי.
חמישיית מכבי ת”א: פייר ג’קסון, דיאנדרה קיין, מייקל רול, ג’ונה בולדן וארטיום פרחובסקי.
המארחת פתחה טוב יותר עם 2:4 הודות לשלשה של תיאודור ונקודה של קוזמינסקאס, פרחובסקי קלע עבור ספאחיה בצד השני. נקודות של קיין וג’קסון בתום הנעת כדור שוטפת העניקו לאורחת יתרון נקודה. הצהובים המשיכו את הפתיחה הטובה, כשפרחובסקי הוסיף שתי נקודות מקו העונשין ותומאס נעץ שלשה, 11:17. סימונה פיאניג’אני הזעיק מיד פסק זמן במטרה לעצור את הריצה. האיטלקים חזרו מפסק הזמן עם ריצת 2:6 משלהם, אחרי נקודות של גאודלוק וגודאיטיס, חמש בלבד לצהובים. קיין וטיוס כבר העלו את האורחת ל-8 נקודות, אך 4 נקודות רצופות של גודאיטיס קבעו את תוצאת הרבע, 26:30, בתום רבע כמעט ללא הגנות.
אלכס טיוס מול אנדרו גאודלוק (EUROLEAGUE) רבע שני – 50:57 למכבי ת”א
האורחת פתחה טוב את הרבע השני עם 2:6 בזכות נקודות של טיוס בצבע, הצהובים כבר עם 13 אסיסטים והאיטלקים מתקשים למצוא פתרונות בהגנה. צינצ’אריני צלף שלשה מהפינה, אך תומאס ענה בליי אפ משלו, 33:40. הנעת כדור שוטפת הניבה שלשה של דריס ברטנס מהפינה, וספאחיה מיד ביקש פסק זמן במטרה לתקן את היכולת ההגנתית. פרחובסקי כבר הגדיל ל-8 הפרש והמשיך את היכולת המצוינת שלו בצבע, אך תיאודור המשיך לבלוט אצל האדומים וקבע 49:43. נקודות של קיין וקול בתום התקפות מעבר הגדילו את היתרון ל-10 נקודות. הקצב המהיר נמשך, כשהאיטלקים השלימו ריצת 0:5 משלהם, אך טיוס עם שתי נקודות אחרי ריבאונד התקפה קבע את תוצאת החצי, 50:57 לחבורה מת”א.
ארטיום פרחובסקי מול קאלב טרז'יסקי (EUROLEAGUE) רבע שלישי – 70:83 למכבי ת”א
האיטלקים פתחו מעט טוב יותר החצי המכריע ואחרי מהלך הגנתי קוזמינסקאס הוריד ל-5 הפרש בלבד, אך ג’קסון עם חמש נקודות רצופות משלו החזיר ל-10 הפרש גדול. הדהירה הצהובה המשיכה כשג’קסון המשיך ללהוט עם סל ועבירה, רול הוסיף שתיים משלו והאורחת עלתה ליתרון שיא של 15 נקודות. צ’ינצ’ארני נגס מעט בפער, אולם ג’קסון המשיך להרשים ועם ארבע נקודות מקו העונשין שמר על יתרון 13 הנקודות. טיוס עם קליעה מדויקת מקו העונשין העלה ל-16 הפרש, אך אמבייה עם סל ועבירה צימק ל-13 הפרש. הצהובים הורידו מעט הילוך בהגנה, אך הפער עדיין המשיך לנוע סביב ה-15 נקודות לאחר סלים של תיאודור וקיין משני צידי המגרש, 70:83 למכבי ת”א בסיום הרבע.
ולדימיר מיצ'וב (EUROLEAGUE) רבע רביעי – 102:111 למכבי ת”א
גודאיטיס כבר הוריד ל-11 הפרש והמשיך את המיני ריצה האדומה, אך רול הרגיע את ספאחיה עם שלשה חשובה. 4 נקודות רצופות של תיאודור הורידו ל-9 הפרש בלבד, אך בולדן עם קליעה מחצי מרחק החזיר ליתרון דו ספרתי. גודאיטיס כבר הוריד ל-8 הפרש, אולם קול עם שלשה ענקית העלה את קבוצתו ליתרון 11, 84:95. לאחר איבוד כדור צהוב, קרטיס ג’רלס, אקס ירושלים, רשם נקודות ראשונות עם שלשה והוריד ל-8 הפרש. האיטלקים כבר הורידו ל-4 הפרש, אולם שתי שלשות ענקיות של תומאס קבעו 100:108. שלשה נוספת של ג’קסון הגדילה כבר ל-11 הפרש, ותיאודור עם קליעה מדויקת רק חתם את תוצאת ההתמודדות.