יום חמישי, 18.12.2025 שעה 01:00
ליגה לאומית 25-26
3218-3515מכבי פ"ת1
3213-2715מכבי הרצליה2
2515-1815הפועל כפ"ס3
2416-2215הפועל ראשל"צ4
2422-2515הפועל כפר שלם5
2321-2515מ.ס כפר קאסם6
2120-2215הפועל ר"ג7
2018-1915הפועל עכו8
2024-2315עירוני מודיעין9
1921-2115מ.ס קריית ים10
1822-1515הפועל רעננה11
1533-2615מכבי יפו12
1421-1915הפועל חדרה13
1425-1415בני יהודה14
1328-1415הפועל עפולה15
1023-1515הפועל נוף הגליל16

בדרך לקאמבק: נבו מזרחי רוצה לחזור לליגת העל

החלוץ בן ה-27 קורע רשתות במדי הפועל י-ם מהלאומית ("קשור למקום"), אבל חולם לחזור לבמה המרכזית ("בטוח שהגיע הזמן"). האם זה יקרה כבר בינואר?

|
נבו מזרחי חוגג (יניב גונן)
נבו מזרחי חוגג (יניב גונן)

ב-26 בספטמבר, בעונת 2009/10 עלה על כר הדשא אצטדיון דוחא שחקן צעיר במדים הצהובים-אדומים של מ.ס אשדוד. קראו לו נבו מזרחי. באותו משחק הפסידה אשדוד 2:0, משחק שאחריו מזרחי לא יראה דשא לפחות שלושה חודשים, אך את טבילת האש הראשונה הוא עשה, וגם הראה ניצוצות שגרמו לכל מי שצפה באותו משחק לתהות לגביו, בפן החיובי של המילה.

את אותה עונה סיים החלוץ הצעיר שגדל במכבי יבנה עם שני שערים, אותם כבש בהפסד 3:2 לבני יהודה תל אביב, אך כבר אז הבין יוסי מזרחי שיש לו שחקן מוכשר מאוד ביד, שרק זקוק לביטחון וליטוש, ובהמשך הוא יפרח.

המאמן עזב בתום העונה ובמקומו מונה ג'ון גרגורי, שאהב מאוד את נבו, שיתף אותו ב-26 משחקים בליגת-העל ובשלושה נוספים בגביע. מזרחי כבש שלושה שערים חשובים באותה עונה, שהיו שווים לאשדוד שבע נקודות, כשהוא בן 23 בלבד.

גם בעונת 11/12 נשאר מזרחי באשדוד, אך בינואר החליט לעבור לבית"ר ת"א מהלאומית, במטרה לשוב כמה שיותר מהר לליגת-העל. מזרחי הפציץ בלי הפסקה והיה אחד מהגורמים העיקריים להישארותה של הקבוצה בליגה, אך זה ככל הנראה לא הספיק לאשדוד, בה שיחק משחק אחד בעונת 12/13 לפני שעבר לבני לוד, ומשם למכבי יבנה ולהפועל ירושלים, קבוצתו הנוכחית, שבמדיה כבש כבר 13 שערים ב-26 משחקים, כולל צמד מרשים אתמול (שני) מול רמת השרון בקרב התחתית.

בתחילת העונה הנוכחית התאמן מזרחי בהפועל פתח תקווה ועידן בראון מאוד רצה להשאירו, אלא שפערים כספיים מנעו את החתימה והחלוץ, שהחזיק במספר הצעות מהליגה הלאומית, בחר בהפועל ירושלים אליה הרגיש מאוד מחובר עוד מהעונה שעברה. "הקהל אוהב אותי ואני אותו, הם ביקשו ממני לחזור, היו לי עוד כמה הצעות מהלאומית אבל הלכתי עם הלב. אני קשור למקום ושלם עם ההחלטה שלי", סיפר מזרחי בכנות.

נבו מזרחי מנסה לברוח ממחמוד עבאס (משה חרמון)
נבו מזרחי מנסה לברוח ממחמוד עבאס (משה חרמון)
 

למרות זאת, כמו כל שחקן, גם נבו רוצה מאוד להתקדם ולחזור לבמה המרכזית, זו שהוא מכיר מצוין, ליגת-העל. כשהוא בן 27 בלבד, מזרחי מרגיש היום בשל יותר מאי-פעם לשוב לליגה הראשונה. "אני בטוח שהגיע הזמן ואני יודע שאני יכול לתרום להרבה קבוצות. אני חושב שהמקום שלי הוא בליגת העל. שיחקתי כבר בליגה הזו וכבשתי שערים, פשוט לקחתי מספר החלטות לא נכונות בקריירה".

היום מזרחי הרבה יותר בוגר, יותר אחראי וכבר הפך להיות משחקן צעיר שמשתלב בקבוצה, לשחקן הרכב קבוע שסוחב מועדון שלם על גבו. "יש לנו קבוצה טובה", אומר החלוץ על הפועל ירושלים, "השאיפה שלנו היא להשתלב בפלייאוף העליון, יצאנו לדרך חדשה ואנחנו מאמינים שנעמוד במטרה".

עם זאת יכול להיות שמזרחי, שמציג יכולת נהדרת מתחילת העונה וכבש כבר שמונה שערים, לא יהיה שותף להצלחה שכזו אם תגיע, מכיוון שמספר קבוצות מליגת העל כבר שמו עין על החלוץ שממוקם רביעי בטבלת הכובשים בלאומית ולא מן הנמנע שכבר בינואר נראה את נבו חוזר למקום הראוי לו, הליגה הראשונה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */