יום חמישי, 06.03.2025 שעה 22:14
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
5717-5125הפועל ב"ש1
5427-5425מכבי ת"א2
4730-5325מכבי חיפה3
4533-4725בית"ר ירושלים4
4129-3925הפועל חיפה5
3635-3725מכבי נתניה6
3133-2625מכבי בני ריינה7
3137-2525עירוני ק"ש8
2735-3025הפועל ירושלים9
2635-1925עירוני טבריה10
2441-2125מכבי פ"ת11
2335-1925בני סכנין12
1947-3325מ.ס אשדוד13
1740-2025הפועל חדרה14

"אזרחים נמלטו מהאיזור כאילו מדובר בזירת רצח"

אירועים חמורים התרחשו לפני ה-1:3 של בית"ר י-ם על מכבי חיפה. לטענת המשקיף מטעם הקרן החדשה לישראל "עשרות אוהדי חיפה יידו אבנים/סלעים ענקיים"

|
אוהדי מכבי חיפה צובעים את סמי עופר (עמרי שטיין)
אוהדי מכבי חיפה צובעים את סמי עופר (עמרי שטיין)

האלימות שקיימת בכדורגל הישראלי שוב הרימה את ראשה המכוער וחבל שאחרי ה-1:3 הדרמטי של בית"ר י-ם על מכבי חיפה, צריכים להתעסק בנושאים שלא קשורים לניצחון של הקבוצה מעיר הבירה. הדו"ח של הקרן החדשה לישראל פורסם היום (שני) וממנו עולה כי התרחשו מספר אירועים חמורים לאחר המפגש בין הירוקים לבין החבורה של מנחם קורצקי. 

"כאשר הגעתי לחניון מת"מ ממול אצטדיון סמי עופר נתקלתי באלימות חריפה במיוחד כאשר עשרות אוהדי מכבי חיפה יידו אבנים\סלעים ענקיים לעבר חבורה אחרת שלא הצלחתי לזהות", כתב המשקיף מטעם התוכנית "בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים" בדו"ח והוסיף: "בעודי מתקרב לחניה ראיתי מספר נערים שרצים לשם באמוק תוך כדי שהם אוחזים מוטות עץ וברזל דיי גדולים".

המשקיף אף ציין כי "באיזור החניון נשמעו צעקות איומות, אזרחים נמלטו מהאיזור כאילו מדובר בזירת רצח כאשר כמה מהאוהדים זרקו אבנים על הוטרינות בכניסה לשופרסל וייתכן שניפצו שם שמשה (אבל אני לא בטוח).

המשקיף המשיך: "מצאתי את עצמי מתלבט האם ללכת למקור האירוע או לברוח על נפשי. לבסוף החלטתי לחכות במקום תוך כדי שאני שומע צעקות איומות. מיד ראיתי 3 שוטרים רכובים על סוסים מגיעים לפזר את המכות".

סוסי משטרה מחוץ למגרש (עמית מצפה)
סוסי משטרה מחוץ למגרש (עמית מצפה)
 

המשקיף טען כי אחרי מס' דקות ראיתי מתקרבים אלי מס' אוהדים חבולים מפוצצים בכל איבריהם, כאשר אחד מהם טוען שהוא נדקר. מספר אוהדים דיברו ביניהם וממה שמעתי מדובר על מכות על רקע לאומי. איזה ערבי זרק להם משהו וכך התחילה הקטטה. אחרי מספר דקות הסתיימה ההמולה ופוזרו האוהדים".

לסיום בדו"ח צויין כי בפתיחת המשחק שרו אוהדי בית"ר 'הנה היא עולה הקבוצה הגזענית של המדינה או או או'. שיר זה נקרא על ידי כל הקהל, כ-2000 אוהדים. חוץ מזה היו קצת קללות על יוסי בניון וקצת יריקות".         

במכבי חיפה הגיבו: "ראשית מקרה המיקום המצויין הינו הרחק מתחום האצטדיון. שנית מהדו"ח קשה להבין מה בדיוק קרה, ומי המעורבים. בכל מקרה המועדון מגנה כל סוג של אלימות ועושה הכל להילחם בנגע זה".




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */