יום שישי, 30.01.2026 שעה 09:01
ליגת העל Winner 25-26
4621-4520בית"ר ירושלים1
4520-4720הפועל ב"ש2
3625-3920מכבי ת"א3
3525-3720הפועל ת"א4
3221-3820מכבי חיפה5
2727-2420בני סכנין6
2742-3520מכבי נתניה7
2633-3520הפועל פ"ת8
2241-2420עירוני טבריה9
2040-2520מ.ס אשדוד10
1935-2920עירוני ק"ש11
1935-2620הפועל חיפה12
1830-2020הפועל ירושלים13
1145-1620מכבי בני ריינה14

2 מהאוהדים שקיללו את ראדי הורחקו לשנתיים וחצי

עונש כבד לאוהדי מכבי ת"א שהואשמו בגזענות כלפי הקשר. אוהד נוסף הורחק ל-15 חודשים. השופט: "הגיע הזמן שבתי משפט יפסיקו לגמגם בענייני ספורט"

|
האוהדים שקיללו את מהראן ראדי (רדאד ג`בארה)
האוהדים שקיללו את מהראן ראדי (רדאד ג`בארה)

בבית משפט השלום אין רגע דל בכל הקשור לאוהדי הכדורגל. היום (שני) התקיים דיון בנוגע לכתב האישום שהוגש נגד אוהדי מכבי תל אביב שקראו קריאות גזעניות אל עבר שחקן הקבוצה, מהראן ראדי. 

שלושת הנאשמים התייצבו מול השופט בקר שמאי שטען כי ״הזכות לנכוח באירועי ספורט איננה זכות יסוד וכי חוק איסור אלימות הספורט נותן ביד התביעה מרחב פעולה רחב ע״מ למגר את האלימות והגזענות בעולם הספורט, לכן המדינה יכולה לבקש להרחיק בריונים וגזענים מאירועי ספורט אפילו ללא כתב אישום״.

התביעה בראשותה של רונית דוד חסון, באה לבחון האם הנאשמים התנהגו באופן אלים שהפר את הסדר הציבורי. לכל אחד מהנאשמים ייחסה התביעה האשמות כגון: מקללים שחקנים שלא משחקים טוב, חדירה לדשא בעת משחק אימון, קבוצת וואטסאפ שיש בה קריאות גזעניות, קריאות כמו ״איך נראות ההריסות בעזה״ וכדומה. 

מאידך, עו״ד המייצג את השלושה, מורן סטרול, טען כי: ״אינני חושב שהודעות בוואטסאפ הן עבירה פלילית. בנוסף, אחד מהנאשמים עובד ברמלה, כל חבריו הם ערבים ובנוסף הקב"ט של מכבי, עמוס מאיר, טען שראדי עצמו אמר כי לא הרגיש שום חשש״. סטרול מבקש לדחות את בבקשה ולתת צו הרחקה מידתי. 

לפני החלטת השופט, ביקשו הנאשמים להגיב בפניו. משיב 1: ״לא עשיתי עבירה לא חוקית. אם קיללתי אני מצטער. אין לי שום בעיה עם מהראן ראדי, הוא כבר ארבע שנים במכבי״. משיב 3: "לי באופן אישי קראו לא פעם יהודי מלוכלך״.

האוהדים שקיללו את מהראן ראדי (רדאד ג´בארה)
האוהדים שקיללו את מהראן ראדי (רדאד ג´בארה)
 

החלטת השופט בקר: ״למרות שמר סטרול הביא את הפסיקה הנכונה ועשה עבודה יפה, הגיע הזמן שבתי משפט יפסיקו לגמגם בענייני ספורט ויפעילו את חוק איסור אלימות בספורט כפי שקבע המחוקק. יש להרחיק את המשיבים מכל משחקי הכדורגל ולא רק ממשחקי מכבי תל אביב כפי שביקשה התביעה".

אני אוסר על המשיבים 1 ו-3 להיכנס או להתקרב עד 300 מטר למשחקים של מכבי ת״א או כל קבוצה אחרת בליגה ובשתי הליגות שמתחתיה, למשך 30 חודשים. הם יתייצבו בתחנת משטרה בתחילת כל משחק. אותו הדבר תקף לגבי אימונים ומתחם האימונים.  לגבי משיב 2, אותה ההרחקה רק למשך 15 חודשים עקב היעדר עבר פלילי.  במידה ויתייצבו המשיבים 1 ו-3 במשך שנה מלאה בתחנות המשטרה, ימשיכו להיות מורחקים אך לא יצטרכו להתייצב בתחנת המשטרה בתחילתו של כל משחק. לגבי משיב 2, אם יתייצב במשך 7 חודשים בתחנת המשטרה בתחילת כל משחק, לא יצטרך להתייצב אך עדיין יהיה מורחק עד תום תקופת ההרחקה״.

ראדי באימון מכבי ת&qout;א
ראדי באימון מכבי ת"א
 

״אנחנו מצרים על החלטת ביהמ״ש שקבע לשני משיבים שאני ייצגתי הרחקה של שנתיים ושלושה חודשים (בניכוי שלושת החודשים שכבר ריצו) ולמשיב שלישי שגם אותו ייצגתי הרחקה של שנה. אנחנו נקרא את ההחלטה, נלמד אותה, ולפי דעתי פנינו לערר במחוזי", הגיב עורך הדין של הנאשמים.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */