מערכת ONE
|

מיטרוביץ´ מוריד את הדגל (רויטרס)
מתיחות של שנים בין סרביה לקוסובו התפרצה בבת אחת באצטדיון בבלגרד, כאשר הבלם האלמוני יחסית סטפן מיטרוביץ' החליט לשים סוף למופע הפוליטי שהתחולל מול עיניו והוריד את הטיסן האוטומטי שנשא את דגל "אלבניה הגדולה" וגרם למהומה גדולה שהביאה לפיצוץ המשחק בין סרביה לאלבניה.
בתקשורת הסרבית באו הבוקר (רביעי) בטענות צודקות לאופ"א, שהחליטה שניתן לשבץ את אלבניה וסרביה באותו בית, למרות המתיחות הפוליטית ולמרות העובדה שמספר רב של שחקנים בנבחרת האלבנית מגיעים ממוצא קוסוברי וחוו מקרוב מוות של בן משפחה מידי הסרבים, אך מנגד לא איפשרו מפגשים בין ספרד לגיברלטר או בין ארמניה לאזרבייג'אן מאותה סיבה.
מיטרוביץ', שרשם בסך הכל שתי הופעות במדים של נבחרת סרביה ובעונה שעברה רשם בסך הכל שמונה הופעות במדי בנפיקה ב' ו-16 במדי ויאדוליד, כונה הבוקר על ידי התקשורת בארצו כ"סרבי המעופף" וה"גיבור של סרביה".
בעקבות התקרית נעצר אחיו של ראש ממשלת אלבניה אדי ראמה שישב ביציע הכבוד ונחשד כמי ששלח את הטיסן, אבל הוא שוחרר לאחר כמה שעות.
 |
שחקן אלבני מותקף על ידי חוליגן סרבי (רויטרס) |
|
|
קפטן סרביה בראניסלב איבנוביץ' סיפר בסיום כי שחקני הנבחרת שלו היו מעוניינים לשוב ולשחק, אך שחקני אלבניה, שהותקפו על ידי חוליגנים, סירבו לחזור למגרש כאשר הקהל עדיין ביציעים מחשש לחייהם. איבנוביץ': "אנחנו רצינו להמשיך לשחק כדורגל. האלבנים טענו שהם לא מוכנים פיזית ומנטלית לחזור. אנחנו רצינו לשחק כדורגל, על הדברים האחרים אין לי מה להגיד".
 |
שחקני אלבניה נסים על נפשם (רויטרס) |
|
|
דרך אגב, הפרובוקציות המשיכו גם אחרי המשחק, כאשר בסרביה נטען כי שחקן אלבניה לוריק קאנה, העלה תמונה לחשבון הפייסבוק שלו של הדגל שהונף, הכולל גם חלקים ממדינות שכנות לאלבניה וכתב "הדגל הכי יפה בעולם". עוד לפני כן טען קאנה: "הותקפנו על ידי אנשי אבטחה סרבים, אופ"א חייבת לעשות משהו בנידון".
 |
אוהדי סרביה מאיימים לפרוץ למגרש (רויטרס) |
|
|
 |
אוהד סרבי בבלגרד (רויטרס) |
|
|