יום שישי, 07.03.2025 שעה 06:27
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
5717-5125הפועל ב"ש1
5427-5425מכבי ת"א2
4730-5325מכבי חיפה3
4533-4725בית"ר ירושלים4
4129-3925הפועל חיפה5
3635-3725מכבי נתניה6
3133-2625מכבי בני ריינה7
3137-2525עירוני ק"ש8
2735-3025הפועל ירושלים9
2635-1925עירוני טבריה10
2441-2125מכבי פ"ת11
2335-1925בני סכנין12
1947-3325מ.ס אשדוד13
1740-2025הפועל חדרה14

ביקורת על פאקו: לא היה נכון להוציא את קרלוס

אכזבה מרה במכבי אחרי ה-3:2 לב"ש. המאמן כבר לא חסין, ביקורת גם על צוות השיפוט. בן חיים: "אבא שלי תמיד אומר ש'הבלוף מתגלה מתישהו". צפו בתקציר

|
שחקני מכבי ת
שחקני מכבי ת"א אמש. אכזבה בווסרמיל (יניב גונן)

אולי זה משהו באצטדיון, אולי זה משהו בהפועל באר שבע כשהיא פוגשת את מכבי תל אביב בפעם הראשונה בעונה, אבל אמש (שני) הייתה זאת העונה השלישית ברצף שהצהובים מגיעים לווסרמיל, סופגים שלושה שערים ויורדים מנוצחים. אשתקד זה גם נגמר באותה התוצאה, 3:2.

"אתה יודע מה הקטע הכי מצחיק?", אמר אחד השחקנים בסיום, "שבכל שלוש הפעמים האלו היינו הרבה יותר טובים מהם". אבל אף אחד במכבי לא צחק אמש לאחר ההפסד. השחקנים היו מאוד מתוסכלים, בעיקר מעצמם, על כך שהצליחו להיקלע לפיגור שלוש פעמים במשחק בו הם שלטו מהרגע הראשון וגם היו מסוכנים יותר.

שחקני ההגנה, עומרי בן הרוש, שרן ייני, קרלוס גארסיה ואיתן טיבי, שוחחו בינם לבין עצמם ארוכות בסיום המשחק על כר הדשא, והיה נראה שהם מנסים לנתח את אשר התרחש, באחד המשחקים היותר חלשים הגנתית של הצהובים בתקופה האחרונה.

"אסור לנו לקבל גולים כאלה, זה היה פשוט רע. מופע של נאיביות שלנו. גם הורדנו רגל מהגז רגע אחרי שהשגנו את ה-1:1 במקום לשבת עליהם ולהשיג את המהפך. עשינו הרבה דברים לא נכון. גם החילוף של קרלוס בדיעבד לא היה הכי נכון, אבל זה הכדורגל", אמרו בסיום בקבוצה.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
מטורף! 2:3 ענק לב"ש על מכבי

בקבוצה באו בטענות לצוות השיפוט על ניהול המשחק וטענו שהרבה שריקות היו נגדם באופן מגמתי. יתרה מכך טענו כי השער הראשון של אליניב ברדה הגיע מנבדל בדיוק כמו בעונה שעברה ותהו מדוע נפסל השער של דור מיכה מיד לאחר מכן בסימון מאוחר מאוד של הקוון וטענו: ״בהילוך החוזר רואים בבירור שדור בקו אחד עם ההגנה״.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
אלישע: התקדמנו מנטאלית היום

למרות שמול המצלמות ניסה לשדר רוגע, היה ניתן לראות שפאקו אייסטרן כלל לא מרוצה ממה שקרה אמש. אולי גם כעס קצת על עצמו על החילוף שעשה רגע אחרי ה-2:2. יש לציין כי הבאסקי תכנן להכניס את ברק בדש במקום קרלוס גארסיה במצב של 2:1 לב"ש, אך לא שינה את החילוף לאחר השוויון של טל בן חיים ובסופו של דבר גם שילם על כך במזומן. בסיום הוא ניסה לעודד את השחקנים כשאסף אותם ואמר להם כי "אחרי כל הפסד מתחיל רצף חדש של ניצחונות".

מיכה תופס את הראש (יניב גונן)
מיכה תופס את הראש (יניב גונן)
 

חלק מהשחקנים לא הבינו מדוע חיכה המאמן עם החילוף הראשון עד הדקה ה-77, וזאת כאשר הקבוצה קצת נעלמה מכר הדשא לאחר שערן זהבי השווה ל-1:1 מהנקודה הלבנה. פאקו ביצע בסופו של יום רק שני חילופים והותיר את שאר שחקני הספסל מאוכזבים מאוד מכך ששוב לא זכו לשחק (נוסא איגייבור טרם רשם דקת ליגה העונה, גם יובל שפונגין לא שותף אמש וכמוהו גם מהראן ראדי, שנגד הפועל רעננה הוחלף בדקה ה-30).

עדן בן בסט, שקיבל את המקום בהרכב אחרי ההתעסקות הרבה בו, לא סיפק את הסחורה ונראה שהוא עוד לא התאקלם כמו שצריך בשיטה של אייסטרן, למרות שהמאמן היה מרוצה ממנו בסיום ופרגן לו על הנחישות שהפגין במהלך הדקות בהן שיחק.

פאקו אייסטרן (רדאד ג´בארה)
פאקו אייסטרן. במכבי היה מי שביקר את ההחלטות (רדאד ג´בארה)
 

כובש שער השוויון הזמני, טל בן חיים, אמר על המשחק: "זה מאוד מתסכל אבל זה הדבר האחרון שמתסכל אותי. מתסכל אותי מאוד מאוד להפסיד משחק שאתה שולט בו ב-100 אחוז. הרגשנו נינוחים מדי כי המשחק הלך לנו טוב כמו שציפינו והרגשנו שזה עניין של זמן עד שניתן את הפוש וננצח. קיבלנו גולים שאנחנו לא רגילים לקבל ולא מקבלים בדרך כלל, וזה פגע בנו מאוד. מאכזב. יכולנו לנצח ולהוציא להם את האוויר כמו שאומרים, אבל זה בסך-הכל מחזור שלישי ככה שלא קרה כלום".

"גם בעונה שעברה דיברנו באותה הצורה אחרי ההפסד לב"ש, ואח"כ היו עוד שלושה משחקים וניצחנו בכולם. אבא שלי תמיד היה אומר לי ש'הבלוף תמיד מתגלה מתישהו', אז אני לא רוצה חס וחלילה להגיד שהם בלוף והם ניצחו את המשחק וכל הכבוד להם, אבל אני בטוח שאנחנו קבוצה טובה יותר ולאורך זמן אנחנו נראה את זה", המשיך בן חיים.

טל בן חיים מתווכח עם הקוון (רדאד ג´בארה)
טל בן חיים מתווכח עם הקוון: "מתסכל מאוד להפסיד" (רדאד ג´בארה)
 

על החילוף של אייסטרן בדקה ה-88 אמר: "אני לא אחלוק על המאמן שלי בשום צורה. אם הוא היום המאמן של מכבי אז הוא יודע מה הוא עושה. אם הוא בחר לעשות את ההחלטה הזאת, אז הוא חשב שזה מה שיביא את הניצחון וזה אינטרס משותף של כולנו".

"לא היה לנו בלבול אחרי החילוף, רצינו לראות אם משנים מערך או לא והבנו שלא. אנחנו עובדים כל השבוע כדי להתאים את עצמנו לסיטואציות כאלה, זה לא תורה מסיני, הוא הכניס חלוץ במקום בלם וברוב המשחקים זה היה נגמר לטובתנו", הוסיף.

קרלוס גארסיה רודף אחרי ברדה (יניב גונן)
קרלוס גארסיה רודף אחרי ברדה. חילוף גורלי? (יניב גונן)
 

על השאלה האם ההפסד מדרבן אותם עוד יותר לזכות באליפות שלישית אמר: "החשק לכך הוא אדיר, החשק של כולם הוא במאה אחוז. בטוח שההפסד הזה רק יעיר אותנו טיפה, לא שלא היינו ערים קודם, ונחזור למסלול מהר מאוד".

קפטן הקבוצה, שרן ייני, התראיין גם הוא על המשחק ונשאל על החילוף של קרלוס בבדש: "לא התבלבלנו. ידענו מהן העמדות של כל אחד. החילוף אמור היה להתבצע לפני ה-2:2 בשביל לחזור למשחק, פשוט רצינו לנצח כי אנחנו לא אוהבים לסיים בתיקו. הלכנו על כל הקופה והפסדנו, זה קורה".

שרן ייני (רדאד ג´בארה)
שרן ייני: "איבדנו ריכוז וב"ש ניצלו את זה" (רדאד ג´בארה)
 

"אני לא חושב שהחילוף של קרלוס היה יומרני, בטח לא כשזה תוכנן ב-2:1 ואנחנו כשחקנים מעריכים את זה שהוא רוצה לנצח כל משחק והלך על כל הקופה ב-2:2, כי מבחינתנו באותו שלב תיקו או הפסד היה פחות משמעותי", המשיך.

הקפטן סיכם: "מכבי ת"א קיבלה את הגולים האלה גם בשנה שעברה מול הפועל ב"ש, גולים שלא צריך לקבל, והעונה הייתה בסדר. זה מוזר להגיד את זה אחרי שקיבלנו שלושה שערים, אבל היכולת במשחק הייתה טובה, שלטנו, עשינו את הדברים לפי תוכנית המשחק אבל היו כמה מצבים שבהם איבדנו ריכוז והם ניצלו את זה לשערים שלהם".

בעניין אחר, קשר הקבוצה נוסא איגייבור זומן לצמד המפגשים של ניגריה מול סודאן ב-11.10 וב-15.10 במוקדמות אליפות אפריקה.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */