מערכת ONE
|

הקאובויס. שניים רק לריאל מבחינת שווי (רויטרס)
השערוריות שסובבות את ה-NFL בשבועות האחרונים לא השפיעו כנראה על מעמדן של הקבוצות: לפי פרסומים בארצות הברית, שוויה הממוצע של קבוצת פוטבול בליגה הוא כ-1.43 מיליארד דולר - הגבוה ביותר אי פעם.
למעשה, מדובר בעלייה של 23 אחוז מבשנה שעברה, כשהמשתנים שנלקחים בחשבון בין היתר הם ההון העצמי של הקבוצות, חובותיהם, בניית אצטדיונים חדשים או שיפוצם ועוד.
כמו בכל שנה, הדאלאס קאובויס צועדים בראש הרשימה עם שווי מוערך 3.2 מיליארד דולר, כשהקבוצה היחידה בעולם שעולה עליהם בערכה היא ריאל מדריד (3.4).
הקאובויס הציגו את ההכנסות והרווח התעפולי הגבוהים ביותר בשנה האחרונה (560 ו-246 מיליון דולר בהתאמה) והם שווים בערכם לברצלונה. אחרי הקבוצה הטקסנית צועדות הניו אינגלנד פטריוטס (2.6 מיליארד), הוושינגטון רדסקינס (2.4) והניו יורק ג'איינטס (2.1).