לי נוף
|
ליגת העל בכדורסל לנשים אמורה להיפתח בחודש הבא, אלא שעדיין לא ברור האם הדבר אכן יקרה בעקבות העובדה שהסכמים רבים בוטלו בין חברות שונות למנהלת הליגה, כשההסכם המרכזי הוא בין המנהלת לטוטו, שביטלה כזכור את הסכם השיווק שקשור לליגה.
יש לציין כי במנהלת מנסים מהרגע שקיבלו את החלטת הטוטו לשנות אותה ואף גייסו לטובת העניין את חברת הכנסת עליזה לביא. מעבר לכך מנסים במנהלת להוביל מאבק להשוואת התקציבים ושידורים בין כדורסל הנשים לגברים.
אך ל-ONE נודע כי מעבר להסכם החסות של הטוטו שבוטל, מה שיהווה עוול כספי אדיר לרוב הקבוצות הם גם ההסכמים שכלולים בהם קבלת כדורי סל, מים, סטטיסטיקה וצילום המשחקים שבוטלו.
יושבת ראש רמת השרון, רחל אוסטרוביץ', אמרה במכתב שפירסמה ליושבי ראש הקבוצות: "המצב בלתי נסבל לקבוצות המתכוננות לעונה הקרובה. אני מציעה לכל חברי הדירקטוריון לעשות את הדבר האמיץ והנכון ולדרוש את סגירת המנהלת לאלתר, העברת כל מה שקשור בכדורסל נשים לאחריות האיגוד והקמת ועדה של דירקטורים בתוך האיגוד שתטפל במרץ בכל מה שקשור בליגת על לנשים".
עוד הוסיפה אוסטרוביץ': "המינהלת והעומדות בראשה, נכשלו כישלון חרוץ והביאו את הענף שאותו אנחנו אוהבים ומוקירים, מפעלי חיים של יושבי ראש ומנהלים, לתהומות שמעולם לא היו בעבר. אם לא נעצור את הסחף יש אפשרות שהגענו לסוף הדרך".
מנכ"לית המנהלת, גבי בן אליהו הגיבה לנושא: "אנחנו לומדים את העניין ונערכים בהתאם".
במנהלת הליגה הגיבו: "למנהלת ליגת העל נשים מעולם לא היה הסכם התקשרות עם חברת סטטיסטיקה וצילומי משחקים. חברת הסטטיסטיקה קשורה בהסכם עם איגוד הכדורסל, ובמסגרת התקשרות זו קיבלה ליגת על נשים את שירותי הסטטיסטיקה וצילומי המשחקים. לגופו של עניין, ההסכם לא בוטל אלא הסתיימה תקופת ההתקשרות, כך גם במקרה של אספקת כדורי סל".
"עד כה, אספקת הכדורים נעשתה במסגרת האיגוד והוא הגוף שהתקשר עם החברה. עם המעבר לספק חדש בוחנת המנהלת באיזה אופן ייעשה הרכש; בין אם באמצעות האיגוד, כפי שהיה עד כה ובין אם ישירות, והכל על מנת להיטיב את התנאים אל מול הקבוצות. שירותי אספקת מים הינם התקשרות ישירה של הקבוצות מול חברת המים, המנהלת לא קשורה ולא הייתה קשורה עם אף חברת מים. החברה הודיעה לקבוצות על סיום ההתקשרות, כנהוג במגזר העסקי בין גופים לבין ספקי שירות שונים, גם במקרה זה המנהלת בוחנת רכש משותף לטובת כל הקבוצות".