יום ראשון, 27.04.2025 שעה 08:48
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
 פלייאוף עליון 
7023-6331הפועל ב"ש1
7034-7132מכבי ת"א2
5539-6131מכבי חיפה3
5342-5631בית"ר ירושלים4
4543-4432הפועל חיפה5
3846-4131מכבי נתניה6
 פלייאוף תחתון 
3839-4031הפועל ירושלים1
3841-3431מכבי בני ריינה2
3746-2931עירוני ק"ש3
3442-2731עירוני טבריה4
3343-2531בני סכנין5
3152-4331מ.ס אשדוד6
3148-2931מכבי פ"ת7
2451-2631הפועל חדרה8

דמאיו: חרטנו על דגלנו להנציח את ניקולאי

20 שנה למותו של הכוכב של בני יהודה ובשכונה זוכרים, הבעלים: "זה היה הלם לכל הכדורגל הישראלי". אבוקסיס: "לא מגיעים שחקנים כמוהו לארץ"

|
שולי גילארדי כשבצל קודריצקי (יניב גונן)
שולי גילארדי כשבצל קודריצקי (יניב גונן)

שחקני עבר, שחקני בני יהודה והצוות המקצועי של במועדון הגיעו הערב (ראשון) לחלוק כבוד בטקס לציון 20 שנה למותו של כוכב העבר של בני יהודה, ניקולאי קודריצקי ז"ל שנהרג בתאונת דרכים.

קודריצקי לא קבור בישראל, אך משפחתו חיה בארץ ולכן הטקס מתקיים מדי שנה באצטדיון בשכונת התקווה בהשתתפות אשתו ויקטוריה ובתו ולריה. במעמד הטקס הייתה התרגשות רבה. לאחר הנאומים נערכה דקת דומיה לזכרו של השחקן והדלקת נר זיכרון שהדליקה ויקטוריה אשתו.

את הטקס פתח בעלי הקבוצה משה דמאיו בנאום מרגש: "לא אשכח השעה שבע במהדורת חדשות בטלוויזיה חשבתי שאני הוזה מודיעים ששחקנה של בני יהודה, ניקולאי קודריצקי נהרג בתאונת דרכים קראתי לאישתי ואמרתי לה שאולי אני לא שומע נכון אולי לא מבין, לצערי הרב הבשורה הייתה אמיתית, הלם שהיה בכל עולם הכדורגל הישראלי".

דמאיו הוסיף: "ניקולאי היה אחד הזרים הטובים ששיחקו אי פעם בארץ על זה אין ויכוח, אם ניקולאי לא היה הולך לעולמו בטרם עת והיה נשאר בארץ לפחות עוד כמה שנים, הוא היה קובע שיאים שקשה לשבור אותם. למי שלא יודע ניקולאי הבקיע 53 שערים לפני לכתו, היה שחקן ברמה גבוהה מאוד, אני לא חושב שאפשר להביא שחקנים ברמה הזו, שחקן נבחרת רוסיה זה לא דבר של מה בכך, אנחנו כמועדון בני יהודה חרטנו על דגלנו לזכור את ניקולאי לנצח".

עוד ציין דמאיו: "אנחנו נמשיך לשמור את שמו של ניקולאי קודריצקי וכל שנה נתייחד לזכור אותו, אנחנו שמחים שמשפחתו נשארה בארץ ונמצאת איתנו וכל שנה מגיעה לכאן".

שחקני בני יהודה בטקס (יניב גונן)
שחקני בני יהודה בטקס (יניב גונן)
 

בתו של ניקולאי ולרי קודריצקי ציינה: "20 שנה עברו מהר מאוד אני עדיין זוכרת את הלילה שבו השוטרים באו לבית והודיעו לנו שניקולאי נהרג, זה היה לילה מאוד קשה המזג אויר היה גשום והייתה סערה. תשמרו על עצמכם כשאתם נוהגים כי בשניה משהו עלול לקרות ואתם יכולים להירדם על ההגה. אל תשתו שאתם נוהגים תודה שזוכרים תמיד את ניקולאי, אני מאוד אוהבת את בני יהודה".

אשתו של ניקולאי, ויקטוריה קודריצקי הוסיפה: "אני זוכרת שהאוהדים של בני יהודה באו מתחת לבית שלנו ובכו, לקחו אותי לאצטדיון כל החודש היו המון אנשים בתוך הבית שנתנו לי תמיכה פיזית ופסיכולוגית ותמיכה במצב כספי הייתי פה זרה לא ידעתי את השפה  בלי משכורת, רק ניקולאי הרוויח כסף ופתאום הוא נעלם וזה קשה. היום 20 שנה אני חוזרת לאותו יום, אני שמחה שאני חלק מהמשפחה של בני יהודה אני קשורה למועדון הזה והילדים שלי גם קשורים כל שנה אנחנו פה". 

ציור לזכרו של קודריצקי ז&qout;ל בשכונת התקווה (יניב גונן)
ציור לזכרו של קודריצקי ז"ל בשכונת התקווה (יניב גונן)
 

קודריצקי הוסיפה: "אני זוכרת איך ניקולאי היה פה מלך השכונה, אני מקווה שאפשר לחזור למצב הזה שתהיו במקום ראשון שני בליגה והמון תודה שבאתם אני מודה למועדון". 

שוער העבר של בני יהודה ששיתף פעולה עם קודריצקי בעונת 93/94, שולי גילארדי אמר: "הזיכרון שחקוק טוב הוא משחק אימון אישי שלנו הוא היה סוג של ווינר שלא אהב אפילו לא אהב להפסיד בשש בש מה שזכור לי שהובלנו ביתרון שער  במשחק אימון נקבעה בעיטת עונשין לקבוצה היריבה הוא בא אליי ואמר לי שאני חייב לעצור את הכדור ובאמת הצלחתי והוא רץ אליי בטירוף טיפס עליי וצרח לשמיים. לא ראיתי זר שמשתווה לרמה שלו. מי שלא מכיר אותו ולא ראה אותו יכול לראות את השערים שהוא נתן, שחקן אחד הגדולים שהיו פה בארץ. בני יהודה תמיד ידעו להנציח את זכרו וכל הכבוד למועדון על כך".

ויקטוריה קודריצקי בטקס (יניב גונן)
ויקטוריה קודריצקי בטקס (יניב גונן)
 

מאמן בני יהודה, יוסי אבוקסיס, ששיחק עם קודריצקי והיה חברו הטוב ביותר של קודריצקי המנוח: "ניקולאי היה חבר טוב מאוד שלי, אחד הזרים הכי טובים שהיו פה. זה משהו אדיר הגולים הקלים שהוא היה עושה, היו שני אימונים באותו יום הוא ביקש להשתחרר אחרי אימון הבוקר ונסע לחיפה וקרה באמת מה שקרה זה היה שוק לכולנו, זה שחקן שכולם אהבו מאוד, כל חדר ההלבשה אהב אותו. ניקולאי היה צנוע ומנהיג במגרש, אני זוכר את השנה שזה קרה וכמה חסרונו פגע בנו כי הוא היה שחקן משמעותי וכבש את רוב השערים בעונה הזו. לבני יהודה מגיע כל הכבוד על התמיכה ושהם דואגים להנציח אותו כל השנים. כבר לא מגיעים שחקנים כאלה לארץ ברמה הזו". 

אבוקסיס (יניב גונן)
אבוקסיס (יניב גונן)
 




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
אסור לפספס
נגןקבלו הצצה למוזיאון הפרטי של איתי שכטר
קבלו הצצה למוזיאון הפרטי של איתי שכטר
נגןרגע לפני הקלאיסקו: יאמל מפתיע עם לוק חדש
רגע לפני הקלאסיקו: ימאל מפתיע עם לוק חדש
נגןאושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
אושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
נגןיש רק דרך אחת לצאת מפה: הייתם מצליחים?
יש רק דרך אחת לצאת מפה: הייתם מצליחים?
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */