הסכסוך המתמשך של אליס שלזינגר עם איגוד הג'ודו הישראלי הגיע לבית המשפט. הבוקר (חמישי) התקיימו בבית המשפט המחוזי בלוד הדיונים בעתירתה של הג'ודוקא, הדורשת לקבל שחרור שיאפשר לה לייצג מדינה אחרת.
כזכור, הסכסוך בין הצדדים החל בעקבות דרישת של האיגוד ששליזנגר תתאמן בנבחרת הנשים תחת הדרכתו של שני הרשקו, מאמנה של יריבתה, ירדן ג'רבי, וזאת בניגוד לרצונה. בעקבות הסכסוך עם האיגוד, שכלל כמה התבטאויות מצידה כנגד היו"ר, משה פונטי, שלזינגר הגישה בקשה שלא להופיע במרשם הספורטאים כדי שתוכל לעבור לייצג מדינה אחרת, אך נענתה בשלילה ולאור זאת קיימה בדצמבר האחרון מסיבת עיתונאים בה הודיעה כי תפנה לערכאות משפטיות. מאז פרץ הסכסוך, שלזינגר כמעט ולא השתתפה בתחרויות ג'ודו אולם הוכתרה כאלופת העולם בסמבו.
הדיון נערך בראשות השופט יעקב אברהם. עו"ד רון דרור, המייצג את האיגוד, אמר במהלכו לשאלתו של השופט מדוע לא לתת לה מכתב שחרור: "ברמה המהותית, ברגע שתהיה פניה של איגוד זר, הנושא יעלה באיגוד. בתקנון ובמטרותיו לאיגוד יש מטרה לקדם את הענף וטוב שיש תחרותיות בריאה. יש את הקריטריון הישראלי שנקבע על ידי הוועד האולימפי ויש קריטריון בינלאומי, מי שיקבע בסופו של יום מי זו שתייצג את ישראל זה הוועד האולימפי ולא האיגוד".
|
עו"ד רון דרור: "לאיגוד יש מטרה לקדם את הענף" (רדאד ג´בארה) |
|
|
"למרות מה שקורה, כל מה שמעניין אותנו זה שנביא מדלייה באולימפיאדה. גם באותה שיחה שהוקלטה עם פונטי, הוא אמר לה שהוא מתייחס להיבט הספורטיבי ולא להיבט הנשי. המדינה משקיעה בה אלפי שקלים ואם היא מגיעה למסקנה שהיא לא יכולה להתחרות על הקריטריון ועדיף לה להתחרות במדינה שמציעה לה כסף. נהוג לתת תקופת צינון של שלוש שנים. אומרים שבמלחמה ובאהבה אין כללים, אבל היא הולכת לתקשורת ולמשרד הספורט ועושה מסע שלם, העיקר להיות באולימפיאדה. אם תהיה פניה ממדינה זרה, נשקול את שחרורה".
עו"ד אמיר רוזנברג הגיב לדברים ואמר: "האיגוד יודע שהגורמים בחו"ל רק ממתינים לאישור לדבר עם אליס שלזינגר, אבל מעולם לא נשמעה דרישה של האיגוד מסוים לקבל כסף מאיגוד אחר עבור מעבר של ספורטאית ובגלל זה כולם התקפלו. שייתנו לה להשתחרר, במאי מתחילות תחרויות ניקוד. רק אל תעצרו אותה ותכלאו אותה בשביל הכסף, אפילו המדינה הסכימה לכך".
|
עו"ד אמיר רוזנברג ושלזינגר: "אל תכלאו אותה בשביל הכסף" (רדאד ג´בארה) |
|
|
עו"ד דרור טען: "יש שרה פוליטיקאית שהופעלו עליה לחצים כאלה ואחרים, שהסכמות לא בידיה. היא פנתה במכתב דרך ד"ר אורי שפר והוא היה זה שכתב שמן הנכון והראוי לשחרר אותה. היא יכולה להמשיך להתחרות, אם היא לא רוצה זאת זכותה אבל היא לא יכולה לכפות עלינו שחרור מהסגר. יש לנו שורה של סיבות מדוע לא לשחרר אותה, בין היתר בגלל העמדה העקרונית של האיגוד שרוצה לעודד ספורטאים להתחרות בחו"ל".
השופט אמר בדיון: "זו אולי ההזדמנות האחרונה של שלזינגר להתחרות באולימפיאדה. היא לא רוצה להתחרות מטעם המדינה, אני לא רואה מדוע לגרום לה את הנזק הזה".
|
יו"ר איגוד הג´ודו, משה פונטי, מגיע לביהמ"ש (רדאד ג´בארה) |
|
|
עו"ד דרור: "למה היא לא רוצה להתחרות מול ירדן ג'רבי ולהשיג מולה את הקריטריון כדי לייצג את המדינה שלה?" ובשלב זה שלזינגר התפרצה וצעקה: "לא אפשרתם לי, על מה אתה מדבר?"
בעקבות זאת השופט השיב לנציג האיגוד: "אין לכם נימוק ענייני. לא קיבלתי תשובה מספקת לשאלתי מדוע לא לשחרר אותה". לאחר מכן פנה השופט לנציגה של שלזינגר ושאל מדוע הם לא פנו למוסד לבוררות. עו"ד רוזנברג השיב: "כי אין מוסדות בוררות לאיגוד, למרות שהוא מחויב לכך".
עו"ד רוזנברג הוסיף: "אליס כתבה לפונטי מספר פעמים שיתייחס גם לפן האישי שלה כי גורמים לה נזקים נפשיים. יושבת מולו בת אדם והוא גורם לה נזק בלתי הפיך, לצערי אין דרך אחרת".
עו"ד דרור סיכם: "אם הרצון שלה הוא להתחרות, אז צריך לעזוב את שיקולי האגו ושתחזור לנבחרת ולמזרן הג'ודו. אנחנו לא נמנע זאת ממנה, אבל הם רוצים להכריח את האיגוד כדי לתת לה מה שלא נותנים לספורטאים אחרים".