אלון שאול
|
בספטמבר הבא סקוטלנד תקבל החלטה אם לבקש עצמאות ולהתנתק סופית מהאומה הבריטית. אם וכאשר מהלך כזה אכן יקרה, סקוטלנד תבנה קבוצת ספורטאים אולימפיים ופראלימפיים שתייצג אותה כבר באולימפיאדת ריו 2016.
שרת הספורט הסקוטית, שונה רובינסון: "אנחנו בטוחים שלסקוטלנד תהיה נבחרת אולימפית ופראלימפית עצמאית משלה. יהיו לכך יתרונות רבים".
השרה אף התעקשה שהאתלטים הסקוטים לא יפגעו מהמלך, על אף שלא תהיה להם את הגישה למימון ולמתקנים שהיו רגילים להם. מהשרה נמסר כי הושקעו כספים רבים בבניית מתקנים חדשים בשווי שמוערך בעשרות מיליוני פאונד.
על מנת שסקוטלנד תוכל להפוך לנבחרת אולימפית מן השורה, עליה לעמוד בשלושה סטנדרטים: עליה להיות מדינה עצמאית המוכרת ע"י הקהילה הבינלאומית, למדינה חייב להיות מבנה ספורטיבי יציב הכולל תאגידים, מועדוני ספורט וכו' ובנוסף, הסקוטים יצטרכו להעמיד חמישה תאגידים אשר יהיו מסופחים לתאגידים בינלאומיים הנכללים בתכנית המשחקים האולימפית.
בתגובה לאמירותיה של השרה רובינסון, האיגוד האולמפי הבריטי אמר: "בנקודת הזמן הזאת, הנבחרת הבריטית תמשיך לשתף אתלטים מכל ארבע אומות הבית. הרבה אתלטים, כולל אתלטים סקוטיים, תרמו רבות להצלחה האולימפית שלנו ואנחנו נשאוף תמיד להכיר בתרומה שעשו כלל האתלטים מאומותיה השונות של בריטניה".
לגבי השינוי הצפוי במבנה הנבחרת, אמר: "עד שתוצאות משאל העם לא יתקבלו, לא נדע את ההשלכות על הנבחרת הבריטית. ברגע שהעובדות יהיו מונחות על השולחן, נפעל בהתאם".