זה הלך קשה, אך מד הלחץ באיתיחאד יכול לרדת במעט אחרי התקלה מול קרדיף במחזור החולף. מנצ'סטר סיטי גברה 0:2 על האל סיטי במסגרת המחזור השלישי של הפרמייר ליג.
ברור לכולם כי הציפיות מהחבורה בתכול לפחות כשמדובר ביריבות שעלו לליגה הראשונה רק העונה הם לניצחונות קלילים יחסית. לא כך הם פני הדברים בשני המחזורים האחרונים. למרות זאת, מנואל פלגריני יכול לחייך עם שלוש נקודות כאשר הקבוצה שלו רשמה ניצחון שני העונה.
זה החל שוב עם בלבול בהגנה וסונה אלוקו כמעט והעניש כבר בדקה ה-7 אחרי שג'ולאון לסקוט חלם. האל המשיכה לנסות ולנצל את חוסר התיאום בין מתיאה נסטאסיץ' ללסקוט, אך לא הצליחה לעשות זאת.
מבחינה התקפית החבורה של פלגריני לא ממש הרשימה ובמחצית הצ'יליאני זרק את הרכש מספרד, אלברו נגרדו במקום של אדין דזקו. בדקה ה-65 הוא בא על שכרו כשהרמה של פבלו סבאלטה מצאה את ראשו של נגרדו בתוך תיבת החמש והספרדי נגח לרשת וכבש את שערו ה-17 ב-16 הופעות בליגה האנגלית והספרדית יחדיו.
בדקה ה-90 הגיע השני כשיאיא טורה סובב נהדר כדור חופשי לרשת מ-22 מטרים ורשם העתק לשער נגד ניוקאסל ממחזור הפתיחה. פלגריני נרגע עם ניצחון שני בשלושה מחזורים. היכולת? עליה הוא יצטרך לעבוד עם חניכיו.
מחצית ראשונה
דקה 7: הזדמנות ענקית לסונה אלוקו. טעות של ג'ולאון לסקוט איפשרה לחלוץ האורח להגיע למצב של אחד על אחד מול הארט אחרי ריצה של 20 מטרים, אך הניגרי בעט ליד העמוד.
 |
נאבאס במאבק עם פיגרואה (רויטרס) |
|
|
דקה 13: הרמה טובה של דוד סילבה מהאגף השמאלי מצאה את ראשו של ג'ולאון לסקוט שנגח משישה מטרים וסחט הצלה נאה מאלן מק'גרגור.
דקה 15: שוב לסקוט מעורב, הפעם הבלם האנגלי הרחיק כדור שהגיע לרוברט קורן והסלובני ירה מ-20 מטרים ליד העמוד של הארט.
 |
פרננדיניו מול דייויס (רויטרס) |
|
|
מחצית שנייה
דקה 65: המושיע הגיע, 0:1 לסיטי. פבלו סבאלטה הרים מהאגף הימני ואלברו נגרדו הסתנן בתוך תיבת החמש ונגח לרשת של הנמרים. אוהדי הסיטי יכולים להירגע.
 |
נגרדו נוגח לרשת (הרשמי של הסיטי) |
|
|
דקה 90: 0:2 לסיטי. עבירה של אחמד אל מוחמדי העניקה לסיטי כדור חופשי מ-22 מטרים. יאיא טורה סובב נהדר מעל החומה ולחיבור. העתק לשער נגד ניוקאסל במחזור הפתיחה ושער שני העונה לקשר הנפלא.
 |
שחקני סיטי חוגגים עם טורה (רויטרס) |
|
|
מנצ'סטר סיטי: ג'ו הארט, פבלו סבאלטה, מתיאה נסטאסיץ', ג'ולאון לסקוט, אלכסנדר קולארוב, פרננדיניו, יאיא טורה, חסוס נאבאס, דוד סילבה (סמיר נאסרי, 66), סרחיו אגוארו (ג'יימס מילנר, 76) ואדין דזקו (אלברו נגרדו, 46).
האל סיטי: אלן מק'גרגור, אחמד אל מוחמדי, קרטיס דייויס, ג'יימס צ'סטר, מיינור פיגרואה, טום האדלסטון, ג'ייק ליברמור, רוברט קורן (ג'ורג' בויד, 75), רוברט בראדי, סונה אלוקו (סטיבן קווין, 70) ודני גרהאם.
נוריץ', סטוק וניוקאסל ניצחו 0:1, קרדיף ואברטון סיימו ללא שערים
בארבעת המשחקים האחרים ששוחקו, הובקעו רק שלושה שערים. ג'רמיין פנאנט הוותיק כבש לראשונה אחרי שנתיים וארבעה חודשים ונתן לסטוק סיטי ניצחון חוץ חשוב בווסטהאם 0:1. הקיצוני האנגלי נכנס כמחליף בדקה ה-76 וכעבור שש דקות סובב באלגנטיות בעיטה חופשית יפה ולא העניק ליוסי יסקאליינן שום סיכוי. הפטישים ספגו את ההפסד הראשון שלהם העונה.
ניית'ן רדמונד, שהיה בישראל עם סגל שלושת האריות ביורו הצעירות בקיץ, הבקיע את השער היחיד בדקה ה-68 ב'קארו רואד', בו נוריץ' ניצחה 0:1 את האורחים מסאות'המפטון. הקיצוני בן ה-19 פרץ מצד שמאל ומקצה הרחבה בעט כדור חד ושטוח לפינה הקרובה. במחצית הראשונה, הסיינטס היו קרובים לעלות ליתרון כשבעיטה חזקה של אדם לאלאנה נעצרה רק בקורה.
העולה החדשה, קריסטל פאלאס, רשמה ניצחון בכורה העונה כשניצחה 1:3 את סנדרלנד בלונדון. החתולים השחורים חסרו בסגל את ג'וזי אלטידור וסטפן ססניון מה שהקשה עליהם להשיג שלוש נקודות ראשונות. דניאל גבידון, דוויט גייל (פנדל) וסטיוראט אוקיפ כבשו לפאלאס, סטיבן פלטשר צימק וג'ון אושה הורחק.
ניוקאסל ניצחה בסט. ג'יימס פארק 0:1 משער של חאתם בן ארפה בדקה ה-86. הצרפתי נכנס לרחבה מצד ימין ובין שני מגנים שיחרר בעיטה אדירה לפינה הגבוהה של השער. עוד קודם לכן, פאפיס סיסה הדביק כדור למשקוף במשחק בו שלטו המקומיים לא עוררין. קרדיף לא הצליחה לשחזר את היכולת שהביאה לה ניצחון על מנצ'סטר סיטי בשבוע שעבר וסיימה ב-0:0 בבית עם אברטון.
סקוטלנד: סלטיק ניצחה בקושי ללא כיאל וביטון
ללא בירם כיאל וניר ביטון שלא נכללו בסגל, סלטיק ניצחה בעמל רב 0:1 את דאנדי יונייטד במשחק חוץ במחזור החמישי בליגה הסקוטית. אנתוני סטוקס כבש את שער הניצחון בדקה ה-87.
 |
סטוקס חוגג (רויטרס) |
|
|