יום שלישי, 27.01.2026 שעה 23:30
ליגה לאומית 25-26
4322-4520מכבי פ"ת1
3522-3120מכבי הרצליה2
3124-2520הפועל כפ"ס3
3024-3020מ.ס קריית ים4
2932-3220הפועל כפר שלם5
2823-2620מ.ס כפר קאסם6
2722-2520הפועל ראשל"צ7
2726-2820הפועל ר"ג8
2621-2220הפועל עכו9
2529-2520עירוני מודיעין10
2528-2120הפועל רעננה11
2327-2020בני יהודה12
2235-2320הפועל עפולה13
1928-2420הפועל נוף הגליל14
1927-2320הפועל חדרה15
1840-3020מכבי יפו16

בית הדין קבע: מכבי אום אל פאחם הורדה לליגה א'

בית הדין דחה את הערעור וחרץ את גורלה הקבוצה. היו"ר, אבו רג'א: "אם לא נשיג את הכסף, אפרק את הקבוצה". נס ציונה צפוייה לתפוס את מקומה בלאומית

|
אוהדי א.א. פאחם. יעודדו בליגה א´ (יניב גונן)
אוהדי א.א. פאחם. יעודדו בליגה א´ (יניב גונן)

חודש אחרי שהוחלט כי הקבוצה תורד לליגה א', דחה היום (רביעי) בית הדין של ההתאחדות לכדורגל את ערעורה של מכבי אום אל פאחם וקבע – הקבוצה של שמעון הדרי לא תהיה בליגה הלאומית בעונה הקרובה.

כזכור, ההחלטה שקיבל בית הדין בחודש יולי התקבלה משום שהמועדון לא העביר את המסמכים התקציביים, ביניהם דוחות כספיים, במועדים שנקבעו בתקנון הבקרה התקציבית.

הקבוצה ערערה בטענה שמדובר באיחור של ימים ספורים בהגשת המסמכים הרלוונטים. כמו כן באום אל פאחם טענו שלקבוצה יש את היכולת להמשיך לשחק בליגה הלאומית מבחינה תקציבית. עוד סברו במועדון כי העונש שספגו אינו מידתי, אך בית הדין כאמור לא התרשם.

הרשות לבקרה התקציבית העבירה את מסקנותיה להתאחדות וטענה כי: “הקבוצה לא המציאה השלמות לדוחות הכספיים וגם לא המציאה כל מסמך ואו ערבויות בנקאיות לקיום תקציב לעונת המשחקים 2013/14. לאור האמור לעיל ובהיעדר בטוחות ראויות לסעיפים מהותיים בתקציב, ברור כי לא ניתן לאשר את תקציבה, אפילו במתכונת המינימום המתחייבת מהוראות התקנון".

יו"ר הקבוצה, מחמוד אבו רג'א, מסר בתגובה: “יש לנו אפשרות להשיג עד יום שני ערבות בנקאית של 700 אלף ש"ח. אני אשב עם ראש העיר, עם אנשי עסקים ובסה"כ לא מדובר בהרבה כסף, אבל אני לא אופטימי. אם לא נשיג את הכסף אני אעדיף לפרק את הקבוצה, זה יהיה הסוף של אום אל פאחם".

שמעון הדרי. דחו את הערעור של קבוצתו (עמית מצפה)
שמעון הדרי. בשורה בהחלט כואבת (עמית מצפה)
 

“אני לא רוצה לדבר על אפליה, זה לא מתאים לי. בית הדין קיבל החלטה צודקת ואני מכבד אותה. קשה לי, אך אקבל כל החלטה. מודה לכל מי שעזר לנו", סיכם היו"ר. בעקבות המסקנות של הרשות לבקרה התקציבית, קבע בית הדין שאין מקום להתערב בהחלטת המליאה ודחה את הערעור.

בהנחה שאום אל פאחם אכן תרד לליגה א', המועמדת המובילה להיות זו שתתפוס את מקומה בליגה הלאומית היא סקציה נס ציונה, שסיימה במקום הלפני אחרון בליגה הלאומית בעונה שעברה. אם בנס ציונה לא יעמדו בתקציב המינימום, האופציה הבאה תהיה הפועל כפ"ס.

איש נס ציונה, אייל לוי, מסר: “נס ציונה תשמח להיות בליגה הלאומית. העירייה תסייע בכל מה שיידרש, גם מהבחינה הכלכלית, כדי שנוכל לגבש קבוצה לליגה לאומית. בינתיים זה באוויר, ועד שזה לא קורה זה לא קורה, אבל אנחנו מתכוננים. העירייה הביעה את נכונותה והיא תנצח על העניין".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */