יום רביעי, 19.03.2025 שעה 13:08
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
 פלייאוף עליון 
6118-5427הפועל ב"ש1
6027-5927מכבי ת"א2
4835-5727מכבי חיפה3
4737-5127בית"ר ירושלים4
4134-3927הפועל חיפה5
3738-3827מכבי נתניה6
 פלייאוף תחתון 
3738-2927עירוני ק"ש1
3336-3627הפועל ירושלים2
3236-2827מכבי בני ריינה3
2837-2127עירוני טבריה4
2445-2227מכבי פ"ת5
2349-3627מ.ס אשדוד6
2341-2027בני סכנין7
2142-2327הפועל חדרה8

בן שושן: הייתה נפילה גדולה, מזל שנשארנו בליגה

הרכש החדש של אנורתוסיס מסכם 12 עונות בבירה: "אשאר בקשר עם האוהדים, אולי אפרוש בבית"ר". על התחנה החדשה: "נקווה שלא האחרונה בחו"ל"

|
בן שושן.
בן שושן. "בית"ר בלי אוהדים מאבדת כוח" (שי לוי)

יום ראשון בבוקר עמית בן שושן הגיע מקפריסין לישראל לסידורים אחרונים לפני עלייה למטוס בחזרה ללרנקה שם מחכה לו קבוצתו החדשה, אנורתוסיס פמגוסטה. "יש לי ים של סידורים", מעדכן בן שושן כשמנסים להחליף איתו כמה מילים.

"דבר איתי עוד חמש דקות אני חייב לדבר עם מאיר הרוש רגע". ככה זה בבית"ר ירושלים, כל השחקנים שעזבו את המועדון תמיד צריכים לדבר עם מאיר הרוש, זה שתמיד יסגור להם את הפינישים האחרונים שרק שחקני כדורגל יודעים להעריך.

האיחוד ידחה: ברוכיאן מפרגן לבן שושן
אחרי שישה ימים בקפריסין עמית גם מוצא את הזמן לספר על התחלה חדשה, שבה בעיקר יש לו המון ציפייה. "קיבלו אותי בצורה מדהימה. זו קבוצת צמרת בליגה הקפריסאית, נשחק באירופה השנה, יש שם אנשים חמים, נשיא המועדון נתן לי להרגיש בבית, אני מאוד מקווה להצליח בקבוצה החדשה שלי".

בן שושן יתחיל את המסע החדש שלו באירופה לבד ולאחר מכן יצטרפו אליו אישתו וילד שסוגר עוד מעט שנתיים. "אהיה בהתחלה לבד ובעוד חודש יצטרפו אלי אישתי והילד, אני בטוח שיהיה לנו טוב פה".

את ההתייעצויות הראשונות עושה אישתו על עמית בן שושן, הילה, עם החברה הטובה, אישתו של אבירם ברוכיאן. "זה לא קל להעביר את המשפחה שלך לחו"ל". מספר אבירם ברוכיאן. "הילה, אישתו של עמית, התקשרה לאישתי לברר כמה דברים שלא תמיד חושבים עליהם כמו למשל על בדיקות רפואיות שהילד הקטן צריך לעבור, על המעבר לבית חדש ובכלל על כל הדברים שצריך כשעושים מעבר שכזה".

אבירם ברוכיאן ועמית בן שושן. חברים טובים (משה חרמון)
אבירם ברוכיאן ועמית בן שושן. חברים טובים (משה חרמון)
 

בימים אלה אבירם ברוכיאן עומד לחתום על חוזה בבית"ר ירושלים. אחת התמונות הזכורות מהעזיבה של ברוכיאן היא החיבוק שלו עם עמית בן שושן - הקפטן היוצא עם הקפטן הנכנס. את ההזדמנות לחזור לשתף פעולה ביחד הם יצטרכו לדחות לשנים הבאות. "החלום שלי היה לחזור לשחק בבית"ר ולשתף פעולה עם עמית, עכשיו אני כנראה אשלים חצי חלום. אני מחכה להזדמנות שנשחק יחד, הוא אישיות נדירה, בנאדם יוצא דופן, מקצוען אמיתי ושחקן כדורגל איכותי, הוא יצליח בקפריסין והלוואי בשבילו שזו לא תהיה התחנה האחרונה שלו באירופה", מעיד ברוכיאן.

"הוא יחסר מאוד לבית"ר, באתי לאימון והיה חסר לי מספר שבע. אני בטוח שמאיר הרוש לא ייתן לאף אחד את המספר שבע, כי הדלת פתוחה עבור עמית תמיד. הוא השאיר חור עמוק בחדר ההלבשה, בעצם לא חור, בור", מוסיף.

בן שושן כבר עם הפנים קדימה, הוא מאושר, מגשים את החלום לשחק בחו"ל ירוויח יותר מכפול ממה שהציעו לו בבית"ר ירושלים וסוף סוף אחרי כל כך הרבה שנים שתמיד דיברו על כך שייצא לשחק בקבוצה באירופה זה קורה. "בית"ר זו הקבוצה שבה גדלתי ועברתי שם הכל, עכשיו אני רוצה להגשים את החלום שלי וזה להצליח באנורתוסיס ומשם להתקדם. תמיד תהיה לי פינה חמה בלב לבית"ר אבל עכשיו אני כל כולי באנורתוסיס", אומר הליגיונר החדש. 

עמית בן שושן במדי אנורתוסיס.
עמית בן שושן במדי אנורתוסיס.
 

בן שושן לא שוכח את האקסית: "אני כמובן מאחל לבית"ר בהצלחה ושמחתי לשמוע שאבירם ברוכיאן חוזר, זה מהלך מצויין, תמיד דיברנו על זה שכמו שהתחלנו בבית"ר ביחד נסיים את הקריירה ביחד בבית"ר אבל זה עוד רחוק, אולי עוד ניפגש בעתיד".

לא כועס על בית"ר: "אולי זה מה שיציל אותה"
לא מעט חושבים שבן שושן כועס על הנהלת בית"ר החדשה, על כך שהציעו לו הצעה מעליבה ולא ממש ספרו אותו. יכול להיות שעמית נפגע, אך מהדברים שלו נראה שגם אם בהתחלה היה כעס, זה השתחרר מהר מאוד וכמו שויתר בשביל בית"ר על לא מעט כסף כדי שזו תעמוד על הרגליים, השחקן נשמע מפוייס כלפי הנהלת הקבוצה ואלי טביב. "לא נעלבתי. בכלל לא. דווקא הבנתי את המהלך של טביב שנכנס לקבוצה עם גיבנת של 12.5 מיליון ש"ח, הוא התייחס אלי בכבוד והיה ישר איתי, המועדון בגירעון ויש דרך לטפל בזה ואולי זו הדרך בשביל שבית"ר תצא מהבוץ. אני לא כועס וכל מי שמצייר את זה ככה פשוט לא דיבר איתי מעולם".

טביב עם אוהד בית&qout;ר. יוצאים לדרך חדשה (חגי ניזרי)
טביב עם אוהד בית"ר. יוצאים לדרך חדשה (חגי ניזרי)
 

לא רק בן שושן יוצא לדרך חדשה, גם בית"ר ירושלים שעוברת סוג של מהפכה מאז עזיבתו של ארקדי גאידמק מנסה לאסוף את השברים מהעונה שעברה. הסערה שחולל ארקדי גאידמק עם הגעתם של סדייב וקדאייב לא פסחה על השחקנים שחלקם נאלצו להתבטא בעד המהלך בתקשורת בהנחייתו הישירה של קורנפיין.

בן שושן, שמכיר את אוהדי בית"ר מקרוב, מתקשה להסביר את סוגיית השחקן הערבי בבית"ר ירושלים. "אין ספק שהטיימינג של הגעתם של שני השחקנים הצ'צ'נים היה בעייתי, אבל באמת שאני כשחקן לא תפקידי להתעסק בנושא של מי יגיע לקבוצה שבה אני משחק. זו הייתה החלטה של ארקדי גאידמק, המועדון הלך עם המהלך הזה ומזל שבסופו של דבר לא ירדנו ליגה כי אחרי שהקבוצה איבדה את האוהדים הייתה נפילה, מזל שנשארנו בליגה. מה שבטוח שבית"ר בלי האוהדים שלה מאבדת כח ואנרגיה".

בן שושן עוזב את בית"ר עם ארסנל של זכרונות טובים מהקבוצה שבה החל לשחק בגיל 12, תמיד ששחקן נפרד מהקבוצה שלו הוא נשאל על הרגע שאותו יזכור יותר מכל רגע אחר, עמית דווקא רוצה לדבר על האוהדים של בית"ר ירושלים. "האוהדים של בית"ר הם חלק בלתי נפרד ממני ואמשיך להיות עם חלק מהם בקשר גם מקפריסין. אני מאוד אוהב את הקהל של בית"ר ולא אשכח את המשחקים הגדולים בירושלים שהם ממלאים את האצטדיון ומרעידים את טדי".

בן שושן חוגג. ישאר בקשר עם האוהדים (משה חרמון)
בן שושן חוגג. ישאר בקשר עם האוהדים (משה חרמון)
 

הטלפון של בן שושן לא מפסיק לצלצל, המשפחה רוצה כבר שיגיע הביתה לפני שהוא ממריא חזרה לקפריסין, החברים רוצים להיפגש רגע לפני שהוא עולה למטוס. "לך תדע מה יהיה, אני עכשיו מתחיל פרק חדש מי יודע איך הוא יסתיים, לסיים את הקריירה בבית"ר? זה משהו שעובר לך בראש, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה, אני מקווה לשחק יותר משנה מחוץ לישראל, ומקווה שאצליח לעמוד ביעד הזה".

בן שושן מצטרף לאנורתוסיס פמגוסטה, קבוצה שאוהבת לקלוט ישראלים. דבר אחד הוא ינסה כבר מהתחלה להבהיר בעיקר לעיתונאים הקפריסאים, משהו שלקח זמן להשריש בקרב העיתונאים המסקרים את בית"ר: הוא לא חלוץ, הוא קשר, מקסימום קשר התקפי.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןההתערבות המשפילה בין לאמין ימאל לניקו
ההתערבות המשפילה בין לאמין ימאל לניקו
נגןהתחפושות של נטע אלחמיסטר, איזו יפה יותר?
התחפושות של נטע אלחמיסטר, איזו יפה יותר?
נגןשער נדיר מהחצי: הכדורגלן הדהים את כולם עם גולאסו בלתי נתפס!
הכדורגלן הדהים את כולם עם גולאסו מהחצי
נגןאוסקר גלוך: "טום קרוז ישחק את הדמות שלי"
אוסקר גלוך: "טום קרוז ישחק את הדמות שלי"
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */