יום חמישי, 10.04.2025 שעה 16:03
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

רק בישראל: בריכה אולימפית בלי מזגן ובלי הגברה

הבריכה בווינגייט חרגה מהתקציב במיליונים, אך עדיין נמצאו בה ליקויים. ח"כ, פרג': "הקמת הבריכה היא השתקפות של כל התנהלות הספורט בישראל"

|
בריכת וינגייט (הפייסבוק של גל נבו)
בריכת וינגייט (הפייסבוק של גל נבו)

הזלזול בספורט הישראלי ממשיך לתפוס תאוצה, והפעם בגזרת השחייה. בריכת וינגייט, שנבנית כבר מספר שנים, חרגה מהתקציב בעשרות מיליוני שקלים, אך עדיין נמצאו בה מגוון ליקויים מבישים.

בין התקלות הנוכחיות, לא קיים במתחם הבריכה מיזוג אוויר, בטענה שעלותו (שבעה מיליון שקלים) גבוהה מדי. כמו כן, עדיין לא הוקמה מערכת הגברה ששוויה 150 אלף שקלים.

בעקבות שורת המחדלים בבניית הבריכה האולימפית, חבר הכנסת, עיסאווי פרג' (מרצ), הוציא פנייה לשרת הספורט, לימור לבנת, כדי שתבדוק את המחדלים ואמר: "הקמת הבריכה בווינגייט, היא לצערי הרב השתקפות נאמנה של כל התנהלות הספורט בישראל. חריגות תמוהות של עשרות מיליוני שקלים, וגם אז, המון בעיות".            

"הפרוייקט שתומחר בתחילה ב-50-60 מיליון שקלים, הגיע לבסוף לעלות אסטרונומית של 90 מיליון. ואחרי כל זה, אין בבריכה מזגן ואין מערכת הגברה, בטענה שהיה יקר מדי. זו בדיחה. היום פניתי לשרת התרבות והספורט, לימור לבנת, בבקשה שתמנה צוות שיבדוק את מקור המחדלים ויסיק מסקנות אישיות אם צריך מהאירוע", סיכם חבר הכנסת.

הסיפור המביך הגיע גם למחוזות הפייסבוק. השחיין הישראלי הבכיר, גל נבו, פירסם סטטוס בחשבון הפייסבוק שלו לגבי הנושא: "סוף סוף יש לנו בריכה בסטנדרט עולמי של שנות האלפיים. אבל רגע, לפני שאתם מאחלים לנו להתחדש, נכון להיום, וכנראה גם בעתיד הקרוב, אנחנו (שחייני נבחרת ישראל) לא יכולים להתאמן שם. למה? התשובות מגוונות ותלוי את מי שואלים".

"אני פונה לכל העסקנים שעוסקים בדבר להירגע ולנסות לתת לספורטאים הישראלים תנאים שווים כמו לשאר העולם", סיכם השחיין.

עיסאווי פרג´. &qout;זו בדיחה&qout;
עיסאווי פרג´. "חריגות תמוהות של עשרות מיליוני שקלים"
 

לכתבה זו התפרסמו 11 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 11 תגובות ב-10 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
10
גדי08/07/2013 13:48
מדינת ישראל פיתחה את טנק המרכבמ.את טילי החץ.יש לנו מדענים מוכשרים.אבל להקים בריכה אחת אולימפית בישראל.המדינה לא מסוגלת.מסכנים כל השחיינים שצריכים את בריכת ה 50 מטר לאימונים.הבריכה הישנה והגועלית לא עומדת בשום תקן אירופאי.בריכה עלובה ומיושנת.בושה למדינה ולאחראים ובראשם שרת הספורט שלא עושה דבר וחצי דבר למען הספורט בישראל.עליה להיתפטר לאלתר.ולהעמיד את האחראים לוועדת חקירה ממלכית.ליבדוק את כל המחדלים בבניית הבריכה החדשה בוינגייט.בושה לכל העוסקים בענין.ניכשלתם.
השב   •  01
9
שגיגס08/07/2013 13:42
בואו ביחד נעשה חשבון של ילדים ונראה לאן מגיעים נגיד שהמבנה הוא 10,000 מטר (הוא לא ) (קטן יותר) בבניה שיש בה גימורים מיוחדים בבניה קבלנית מגיעים לאזור ה 2,000-2,500 ₪ בוא נכפיל את זה ב1,000$ ונגיד שהדולר שווה 4 מגיעים ל40 מיליון! אני אחד מהתחום ובודאות כסף עלך לכל מיני מושחטים כי זה פשוט לא הגיוני!
השב   •  10
8
הסולטן08/07/2013 11:12
שבועיים לאחר המכבייה אליפות הארץ תיערך..איפה.בבריכה הישנה!!אין כסף עלק. להפעיל אותה
השב   •  20
7
מנשה08/07/2013 10:45
בושה אחת גדולה
השב   •  20
6
מדגל כריש08/07/2013 10:11
השחיינים מצויינים, איכותיים ומשקיעים בספורט התובעני הזה ואף מגיעים להישגים נהדרים יחסית לכל ענף ספורט אחר כמעט ובוודאי ביחס לתנאיי האימון. כל זה כמובן גם בזכות המאמנים המצויינים שנותנים המון ומקבלים כל כך מעט. אז כמה שזה מבאס שהעסקנים הורסים הכול במקום לעזור ..
השב   •  50
5
עידו08/07/2013 08:55
זה לא מצחיק כי זה טוב שיש להם בריכה אולימפית כדי שיתמנו בבריכה
השב   •  01
4
דני08/07/2013 08:02
ככה בדיוק נראה הפרצוף של המדינה הזאת- איכס
השב   •  10
3
אלון08/07/2013 03:07
עלוב גרוע וחושב שהוא שווה משהו
השב   •  10
2
יעקוב מיזרחי08/07/2013 01:26
בושה
השב   •  01
1
לירון07/07/2013 23:21
פשוט בושה מה שעושים מהספורט הישראלי
השב   •  50
בוס08/07/2013 01:30
לדעתי בשחייה למשל הסיכויים שלנו כמדינה להביא מדליה אולימפית הם מהגבוהים במקצועות השונים אבל שבמדינה שלנו מתייחסים כך לספורטאים ו״מורחים״ אותם ואת הציבור המציאות נראית כך.
השב   •  20
אסור לפספס
נגןאינטימי: פאטצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
אינטימי: פטאצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
נגןקבע שיא עולמי מטורף בעליות מתח ב-24 שעות
קבע שיא עולמי הסטרי בעליות מתח ב-24 שעות
נגןכמה כוכבי כדורגל אפשר לפגוש במשחק של מסי
כמה כוכבי כדורגל אפשר לפגוש במשחק של מסי
נגןאתגר "נחש מי?" פדרי מול פרנקי דה יונג
אתגר "נחש מי?" פדרי מול פרנקי דה יונג
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */