מושפלת ופגועה מהפסד במשחק הראשון בסדרת חצי גמר הפלייאוף, הפועל אילת תארח הערב ב-19:30 את מכבי חיפה במשחק השני בסדרת חצי גמר הפלייאוף. בשורות המארחים הוחלט שכוכב הקבוצה סקוטי הופסון יגיע בלבוש אזרחי ובמקומו ישותף דיון דאוול, שרשם בסך הכל ארבעה משחקים העונה. בצעד מפתיע יזם הופסון שיחה עם מאמן הקבוצה עודד קטש וביקש שלא להתלבש.
גורמים במועדון ידעו לספר כי תחילה ניסה קטש לשכנעו להשתתף בהתמודדות, אך דעתו של הופסון נשארה איתן. בקרב שחקני בקבוצה, כמו גם דאוול עצמו, נרשמה הפתעה גדולה מצירופו לסגל לקראת המשחק הגורלי בשל העובדה שלא שיחק יותר מחודש וגם כך תרומתו המינימאלית מתורגמת ל-12 נקודות ב-121 דקות.
בתגובה שהוציא המועדון ציין קטש: "ההחלטה על שילובו של דיון במשחק הינה החלטה מקצועית אשר התקבלה בתיאום מוקדם עם סקוטי שמצידו קיבל את ההחלטה בצורה מקצוענית ראויה לציון". בעבר הלא רחוק, הופסון, בעל קריירת מכללות מרשימה בטנסי, חלם להיות כוכב NBA. אלא שראיון טרום דראפט הזוי הרתיע את קבוצות הליגה הטובה בעולם והופסון מצא עצמו מעביר עונה בינונית למדי בליגה היוונית, במדי קולוסוס הצנועה.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
צפו בחיפה מנצחת את אילת 75:87 מה עובר על סקוטי?
אין ספק שמדובר באחד הזרים המוכשרים והאתלטיים שידעה ישראל בשנים האחרונות, אך גורמים ביוון שמכירים את הופסון מקרוב, מאמינים כי ישיבתו על הספסל הערב היא לא מקרית וכי מדובר בתופעה מוזרה של הפורוורד אשר חוזרת על עצמה שנה שנייה ברציפות.
"במשחק הראשון בפלייאוף בעונה שעברה, הופסון היה בלתי ניתן לעצירה. הוא נתן את אחד המשחקים הטובים ביותר שלו ביוון עם 19 נקודות ב-77% מהשדה נגד פנאתינאיקוס. כולם אמרו שהוא מועמד להצטרף לפאו, אולם לאחר מכן, בכל שלושת המשחקים הבאים בסדרה, הוא נחנק ולא הצליח לקלוע 19 נקודות יחדיו", אמר ל-ONE גורם בקבוצה היוונית.
גם במדי אילת התפוצץ הופסון בפתיחת הפלייאוף וקלע 34 נקודות באחוזים מרשימים נגד מכבי ראשל"צ. אלא שבהמשך לסיפורים מיוון, לא היה עם מי לדבר לאחר מכן. "החולשה של סקוטי המשיכה לבוא לידי ביטוי גם בסדרה השנייה שהלכה לחמישה משחקים נגד פנאיוניוס. הופסון היה פאסיבי מאוד ובקושי דיגדג את הדו-ספרתי בנקודות", הוסיפו מהליגה השכנה. "כנראה שהראש של סקוטי כבר לא באילת והוא חושב על מחנה הקיץ ב-NBA עם מיאמי היט".
![סקוטי הופסון מטביע (יניב גונן) סקוטי הופסון מטביע (יניב גונן)](https://images.one.co.il/images/d/400_221/gg1100871.jpg) |
הופסון מתעופף. שינויים קיצוניים ביכולת (יניב גונן) |
|
|
קשה לשים את האצבע על החולשה שלו אבל יכול להיות שהוא הושפע מהצלחה מהירה ולא יודע איך להתמודד", ניתח גורם במועדון הדרומי. "סקוטי זקוק להתרעננות כדי שיחזור לו הרעב והתשוקה למשחק", התייחס לארי אובאנון להחלטה של שותפו לקו האחורי שלא ליטול חלק במשחק הערב. "יש עליו הרבה לחץ ואולי זה השפיע עליו".
אובאנון, בוגר אלופת המכללות הטרייה לואיוויל ושחקן ראשל"צ וחיפה בעבר, יהיה בן 30 בקיץ הקרוב. הגארד ששיחק בעברו אצל המאמן האגדי ריק פיטינו, נדד ביותר משמונה מדינות שונות ונמצא בעיצומו של עונתו השמינית בקריירה כשהפך למנטור האישי של הופסון ומרבה לשוחח ולהדריך את הטאלנט הצעיר. "לקחתי את סקוטי תחת חסותי כפרוייקט ואני משתדל להקנות לו מהניסיון שלי לאורך השנים. הוא ילד מוכשר שצריך כיוון וחשוב שישאר חזק מנטאלית. לפעמים, לדבר זה לא מספיק והדרך הכי טובה ללמוד היא לחוות קשיים ולהתגבר על המכשול תוך כדי עשייה", אמר אובאנון.
![סקוורר עם אובאנון. (יניב גונן) סקוורר עם אובאנון. (יניב גונן)](https://images.one.co.il/images/d/400_221/gg1108627.jpg) |
סקוורר עם אובאנון. לקח את הופסון כפרוייקט (יניב גונן) |
|
|
הגארד הוסיף והתייחס לחולשתו הפתאומית של הופסון שקלע בספרות כפולות במשך 26 משחקים רצופים עד שנעצר ונפל לתחתית הבאר במהלך הסדרה מול ראשל"צ. "הוא נמצא במצוקה כלשהי ועובר תקופה לא קלה אבל צריך לזכור שסקוטי רק בן 23 וזוהי עונתו השנייה באירופה. הוא עובר חבלי לידה של שחקן מוביל שמצפים ממנו לספק תרומה מיידית. עובד קשה, לא מוותר באימונים ואין לי ספק שהוא יחזור להיות אותו שחקן שהיה במהלך העונה. הוא שחקן יוצא מן הכלל, בטח שבליגה הזאת, ואני בטוח שיחזור לעצמו בקרוב".